Uite ZTE Nubia Neo 2 pareri si pret in Romania. Cum in aceasta perioada suntem prinsi cu testarea unei tablete mid-range premium, in ultimele zile nu am mai apucat sa publicam pe site articole de tip standard (daca se poate spune asa). Azi remediem acest aspect si aducem in prim plan un telefon ZTE recent intrat pe online-ul romanesc 🙂

Este vorba despre Nubia Neo 2, un terminal echipat cu hardware potent, design axat pe partea de gaming si pret de 1500 lei (pe eMAG.ro, versiune 8GB RAM/256GB). Cu aceste aspecte precizate, inchidem partea introductiva si demaram cu prezentarea device-ului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

ZTE Nubia Neo 2 pareri

PUNCTE HARDWARE CHEIE

# Acumulator dotat cu 6000mAh si incarcare 33W

# Configuratie – chipset Unisoc T820, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 3.1

# Panou LCD 6.72 inci, 2400×1080 pixeli, refresh 120Hz

# Cateva dotari cool – NFC, boxe stereo, 2 butoane gaming touch (pe marginea dreapta), sistem de racire alcatuit din materiale care disipeaza caldura

ZTE Nubia Neo 2 pareri – OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca terminalul este inlocuitor pentru modelul ZTE Nubia Neo (lansat oficial Iulie 2023).

Apoi, Neo 2 a fost lansat de ZTE in Romania impreuna cu alte 3 modele (Nubia Focus Pro, Nubia Focus si Nubia Music). Dintre modelele mentionate, noi am mai compus articol terminalului ZTE Nubia Focus Pro.

Revenim la subiectul zilei de azi. Primul lucru care se evidentiaza la device este design-ul partii din spate. Este evident faptul ca producatorul a avut ca sursa de inspiratie flagship-urile din gama Nubia Red Magic. Neo 2 arata interesant, insa nu credem ca toata lumea o sa agreeze acest tip de design. Aaa… sa nu uitam. Ca tot am adus aminte de gama Nubia Red Magic, va precizam ca echipa GadgetLab a compus articole pentru smartphone-ul Red Magic 9 Pro si tableta Red Magic Tablet.

Ne intoarcem din nou privirea catre Neo 2, subiectul zilei de azi. Observam faptul ca telefonul poseda setup-ul 6000mAh + incarcare 33W. Foarte tare 🙂 Ca si fapt divers, noi am avut prilejul sa testam un telefon dotat cu un astfel de setup. Este vorba despre smartphone-ul Motorola G54 5G Power (review romana).

Mergem mai departe si analizam partea de configuratie. Va precizam ca acest segment hardware este punctul forte al device-ului. De ce spunem asta ? Chipset-ul Unisoc T820 este performant (atinge aproape 480.000 puncte in Antutu 9), stocarea (256GB) UFS 3.1 este rapida (spre foarte rapida) iar RAM-ul de 8GB are capacitate perfect adecvata.

ZTE Nubia Neo 2 pareri

Apropo de chipset-ul octa-core Unisoc T820, dansul este unul modern. El are capabilitate de captura video 4K 60fps, are 8 nuclee (din care unul este Cortex A76 2.7GHz), poseda tehnologie 6nm, ofera suport pentru stocare UFS 3.1, are procesor grafic Mali G57 MC4 etc. Interesant 🙂

Inchidem segmentul de observatii cu cateva vorbe despre display. Dansul este decent (120Hz, LCD FHD+), insa se putea face un efort pentru echiparea terminalului cu panou OLED/AMOLED.

ZTE Nubia Neo 2 pareri

CE ALTE DOTARI INTERESANTE MAI ARE DEVICE-UL ?

# Sistem de operare Android 14

# Dual 5G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, slot MicroSD, scanner amprente (in butonul de power)

# Carcasa cu profil slim (7.98mm)

ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

# Camerele sunt asa si asa – principala cu 50MP, video 1080p; selfie 16MP, video 1080p

# Terminalul nu are jack 3.5mm

# Fara un minim de protectie la apa/praf (macar un IP52)

ZTE Nubia Neo 2 pareri – CATEVA OBSERVATII

Intelegem ca device-ul este focusat pe gaming iar in cazul unui astfel de telefon camerele cad pe plan secundar. Insa, avand in vedere capabilitatea chipset-ului de video 4K 60fps, se putea face un efort pentru echiparea telefonului cu o camera ceva mai buna (cea principala). In configuratia actuala, 50MP si filmare 1080p este prea putin.

GANDURI DE FINAL

Pentru pretul potrivit, noul ZTE Nubia Neo 2 poate fi o alegere buna/inspirata. Cand spunem pret potrivit, avem in minte o valoare de 1200 – 1250 lei. Pentru ceea ce ofera smartphone-ul, 1600 este prea mult. Acest pret era justificat daca telefonul avea ecran OLED, o camera principala capabila de video 4K, un minim de protectie la apa/praf si alte aspecte.

Daca iti doresti un telefon cu hardware capabil de gaming (si nu numai), Motorola Edge 40 (testat de noi) este net superior in comparatie cu modelul ZTE (ecran OLED 144Hz, chipset Dimensity 8020, camera cu OIS, camera ultra-wide cu video 4K, protectie IP68, incarcare wireless etc). Va precizam ca Edge 40 costa 1350 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Senzori – accelerometru, proximitate
  • Altele – GPS/AGPS/GLONASS, Dual SIM

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).