Redmi Note 12 5G review in romana – DISPLAY

Redmi Note 12 5G review in romana

Prima data va invitam sa parcurgeti alaturi de noi caracteristicile ecranului. Va ‘atentionam’ ca ele sunt excelente 🙂

FISA TEHNICA

# Panou Super AMOLED 6.67 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# Format 20:9

# Rata refresh de 120Hz

# Luminozitate maxima de 1200 niti

# Rata contrast de 4.500.000:1

# Culori pe 8 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologie Always On

# Protectie Gorilla Glass 3

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca ecranul device-ului este similar cu cel de pe versiunea 4G de Redmi Note 12. Cum noi am testat si acest telefon, va invitam sa parcurgeti Redmi Note 12 4G review.

Apoi, tinem sa va spunem ca din gama Redmi Note 12, noi am avut in teste si terminalele premium Redmi Note 12 Pro Plus si Redmi Note 12 Pro 5G (review). Aveti multe recenzii de parcurs 🙂

Redmi Note 12 5G review in romana

Nu exageram deloc cand spunem ca display-ul este foarte bun 🙂 El are luminozitate generoasa, imaginea redata arata excelent, culorile sunt frumoase, contrastul este la nivel inalt, negrul arata superb (tipic pentru panoul AMOLED), touch-ul este bine pus la punct iar unghiurile de vizualizare sunt bune.

Cu aceasta noua generatie, Xiaomi a facut trecerea spre o diagonala apropiata de 6.7 inci (6.67). Gratie formatului 20:9 (ecran inalt si ingust), nu ramai cu impresia ca tii in mana un telefon mare.

Sa nu ne intelegeti gresit. Terminalul are dimensiuni generoase, insa acestea nu sunt exagerate. Pentru diagonala generoasa, rezolutia FHD+ (2400×1080 pixeli) este perfect adecvata (imagine clara si bine pixelata).

Ca si design, marginile negre de pe laterale si sus sunt slim. Marginea neagra de jos este ceva mai lata (nu exagerat).

Redmi Note 12 5G review in romana

Ecranul dispune de suprafata plata.

Redmi Note 12 5G review in romana

Perforatia (asezata sus pe mijloc) este mica/subtila 🙂

Redmi Note 12 5G review in romana

Datorita formatului 20:9, avem de-a face cu un ecran inalt si relativ ingust. Spunem ‘relativ’ deoarece display-ul are un pic de latime.

Smartphone-ul dispune de certificare DRM Widevine L1. Asta permite device-ului sa ruleze continutul de pe diverse platforme (netflix, hbo max etc) in HD sau mai mult. Noi am testat aplicatiile SkyShowtime si Youtube. Fiecare a rulat corespunzator.

Redmi Note 12 5G review in romana

Senzorul de lumina ambianta este bine optimizat.

Redmi Note 12 5G review in romana

Cu modul dark activat, negrul afisat de display arata foarte bine 🙂

Redmi Note 12 5G review in romana

In sectiunea refresh a ecranului gasim 2 optiuni: 60Hz (refresh standard) si 120Hz. Cu display-ul setat sa ruleze la refresh 120Hz, totul este cursiv si fluent.

Apar momente de incetineala in interfata (animatii lente), insa asta tine de optimizare. In ceea ce priveste procesorul care motorizeaza dispozitivul, chipset-ul Snapdragon 4 Gen 1 reuseste sa tina pasul cu refresh-ul de 120Hz.

Sectiunea culori a ecranului ofera cateva optiuni interesante.

Functia Always On pune la indemana multe optiuni pentru personalizare.

Temele de ceas oferite in sectiunea Always On arata foarte bine.

Redmi Note 12 5G review in romana

Notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra Always On. Atunci cand intra notificari, din optiuni poate fi setat ca marginile ecranului sa fie iluminate (iluminarea dureaza cateva secunde).

Redmi Note 12 5G review in romana

Deja clasicele functii raise to wake si double tap pentru activare ecran sunt excelent optimizate.

Aplicatiile pot fi grupate in 3 moduri: classic (toate aplicatiile pe ecranul home), sub forma de app drawer sau mod Lite.

Pentru navigare, avem 2 optiuni: clasicele butoane software (back, home, recent apps) sau gesturile (excelent optimizate).

Cand se face swipe dreapta din ecranul home, se poate opta pentru afisarea feed-ului Google news sau a aplicatiei Xiaomi App vault.

Redmi Note 12 5G review in romana

App vault este practic un portal care prin widget-uri, ofera acces rapid la utilitare sistem, cele mai utilizate aplicatii, statistica cu numarul de pasi, aplicatie de notite, prognoza meteo etc. Aplicatia App vault este bine optimizata (rulaj rapid) si arata placut din punct de vedere grafic.

Daca notch-ul nu iti este pe plac, in setarile device-ului exista optiune pentru ascunderea acestuia.

In jurul butonului Power, Xiaomi a implementat un sistem de gesturi util, intuitiv si bine optimizat.

Functia Sidebar prezenta in setari este cool si utila deoarece asigura acces rapid la aplicatiile instalate pe telefon.

Utila functie ‘Floating windows’ (ferestre plutitoare) poate fi accesata din meniul ‘Sidebar’ sau din meniul ‘recents’ (in partea de sus).

Redmi Note 12 5G review in romana

In setari gasim optiuni pentru schimbare font si pentru ajustare marime text.

Redmi Note 12 5G review in romana

Lizibilitatea ecranului in bataia directa a soarelui este buna.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).