mitv

Xiaomi, binecunoscuta firma chineza producatoare de telefoane mobile, in urma unui eveniment ce a avut loc astazi in China, a lansat televizorul denumit Mi TV 2, un device de diagonala mare cu ecran 4K ce costa 800 dolari.

Xiaomi Mi TV 2 are diagonala de 55 inch iar display-ul este 4K (3840 x 2160). Televizorul foloseste un panel RGB LCD de la Samsung ce are un unghi de vizualizare de 178 grade, timp raspuns de 8 ms si rata contrast de 4000:1. Sistemul de operare este unul proprietar Xiaomi. Aplicatiile pot fi descarcate din cadrul Mi Store.

Televizorul dispune de un procesor quad core MStar 6A928 Cortex-A17 cu frecventa la 1.4GHz. Chipset-ul grafic este Mali-760. Chip-ul grafic este capabil sa decodeze H.265 la 60FPS. In ceea ce priveste memoria Ram, device-ul este dotat cu 2Gb iar memoria interna este de 8GB.

In zona conecticii avem WiFi 802.11 a/b/g/n/ ac, Dual-band 2.4 / 5GHz, Bluetooth 4.0, 3 x HDMI, port VGA, port USB 2.0, port USB 3.0 si Ethernet.  Pe parte de audio, producatorul a ales sa includa un soundbar wireless cu 8 difuzoare si un subwoofer din aluminiu.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).