Uite Vivo Y04 pareri si pret Romania. Astazi va lansam invitatia de a parcurge impreuna un terminal entry-level durabil si echipat destul de generos 🙂 Subiectul acestui nou articol este Y04, smartphone realizat/dezvoltat de catre brand-ul chinezesc Vivo.

Cu ce sa incepem prima oara ? Haideti cu detaliile despre pret. Va mentionam ca dispozitivul este la vanzare in Austria (site-ul mediamarkt.at) pentru suma de 129 euro. Ne putem astepta ca device-ul sa fie lansat curand in Romania pentru suma de aproximativ 642 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Ca si dotari, va ‘avertizam’ ca nu avem de-a face cu un telefon entry-level oarecare 🙂 Terminalul dispune de panou LCD multumitor de luminos, durabilitate la apa si impact, acumulator potent si configuratie interesanta.

Cu toate aceste aspecte precizate, inchidem aici segmentul introductiv. Haideti sa ‘plonjam’ catre partea de prezentare dispozitiv. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Vivo Y04 pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI BUNE DOTARI

# Panou LCD 6.74 inci, 1600 × 720 pixeli, refresh max 90Hz, luminozitate max 570 niti

# Design – certificare MIL STD 810H (durabilitate la impact, caderi, vibratii, temperaturi extreme etc), protectie IP64 (durabilitate la apa si praf)

# Acumulator 5500mAh cu fast charging 15W

# Diverse – boxe stereo, scanner amprente (in butonul power), chipset Unisoc T7225 12nm 1.8GHz

Vivo Y04 pareri – CATEVA OBSERVATII

Demaram cu display-ul. Pentru un entry-level, ecranul din echipare este perfect decent (rezolutie HD+, refresh ok, luminozitate suficienta). Daca ar fi sa aducem un mic repros, se putea opta pentru un panou de diagonala mai mica (6.74 inci transforma telefonul intr-o placinta).

Facem pasul catre design. Pentru un telefon de acest gen, dotarile prezente sunt next level/next gen (daca se poate spune asa).

Apropo de protectiile/certificarile incluse pe device (MIL STD 810H, IP64), echipa GadgetLab a avut la teste cateva noi terminale mid-range echipate similar. Aici evidentiem Huawei Nova 13 Pro, Motorola Edge 60 Fusion (review) si Motorola Moto G75 (review).

In ceea ce priveste acumulatorul, surprinde placut prezenta setup-ului 5500mAh + incarcare 15W 🙂

Legat de restul de aspecte listate, includerea boxelor stereo este un mare plus. Apoi, propulsorul Unisoc T7225 asigura performante adecvate pentru clasa entry-level de care apartine smartphone-ul (atinge in jur de 200.000 puncte in Antutu 9).

Apropo de acest aspect, va mentionam ca noi am testat device cu CPU Unisoc care livreaza performante similare. Este vorba despre tableta Allview Prime H201 LTE (dispune de Unisoc T616).

Vivo Y04 pareri

CE ALTE DOTARI INTERESANTE MAI ARE DEVICE-UL ?

# 4G, Dual SIM, USB C 2.0, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, Radio FM

# 4GB de RAM + 128GB stocare eMMC 5.1

# Profil slim 8.19mm

# Camera principala 13MP, video 1080p 30fps

Vivo Y04 pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Aspectul care lipseste conectivitatii este NFC-ul. Cu toate acestea, putem intelege absenta acestei dotari (telefon cu profil entry-level).

GANDURI DE FINAL

Vivo Y04 este un telefon entry-level perfect decent 🙂 Device-ul arata placut, este bine echipat, are durabilitate iesita din comun (pentru un entry-level) si un CPU rezonabil de potent. Ca de obicei, punctul problematic este pretul.

Pentru ceea ce ofera dispozitivul, 129 euro – 642 lei este o idee cam mult. Ca sa va faceti o idee precisa despre acest aspect, Motorola G05 (per total, destul de similar) costa 412 lei. Intradevar, modelul Moto nu dispune de protectia la impact inclusa pe modelul Vivo.

In contextul celor mentionate, noi consideram ca un pret corect/adecvat pentru Y04 este de cel mult 580 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14 cu interfata Funtouch OS 14
  • Design – carcasa din plastic; culori – mov, auriu, verde; 199 grame
  • Camera frontala 5MP
  • Senzori – accelerometru, lumina, proximitate
  • Accesorii – husa, folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).