Uite Realme C63 pareri si pret in Romania. Astazi ne focusam pe un terminal mid-range intrat recent pe online-ul romanesc. Device-ul este intitulat C63 si e asamblat/pus laolalta de catre brand-ul chinez Realme.
Din start mentionam ca smartphone-ul aduce cateva chestii atractive precum acumulatorul performant, design cu elemente premium, conectivitate generoasa si stocare cu multi giga. ‘Suna’ bine 🙂 Cu aceste aspecte evidentiate, inchidem abrupt partea de introducere cu detalii despre cat costa dispozitivul. Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru pretul de 934 lei (versiune 8GB RAM/256GB).
CE NE PLACE LA DEVICE
# Bateria – 5000mAh + fast charging 45W
# Designul – profil slim 7.7mm, protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa), spate acoperit cu piele sintetica
# Connectivitatea – 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, buton power multifunctional (poate fi utilizat pentru pornire de aplicatii)
# Memorie + stocarea – 8GB RAM + 256GB
# Sistem de operare Android 14 (interfata Realme UI 5.0)
Realme C63 pareri – O NELAMURIRE
Pe pagina oficiala a device-ului ni se precizeaza ca terminalul dispune de ‘200% UltraBoom Speakers’ (difuzoare; banuim ca dispuse in configuratie stereo). Termenul ‘speakers’ apare de 2 ori. Ok, toate bune si frumoase.
Cu toate acestea, in sectiunea de specificatii a paginii oficiale apare la partea de ‘Audio’ ca device-ul poseda ‘Mono Speaker’. Deja suntem bagati in ceata. Am studiat mai in profunzime acest aspect iar pe site-ul gsmarena este mentionat ca device-ul are ‘Loudspeaker’ cu ‘dual speakers’ (boxa cu 2 difuzoare).
Apoi, am gasit online un review destul de bine facut, megabites.com.ph, iar in articol este mentionat ca sunetul e redat prin difuzorul de pe marginea de jos. Dupa toate cele precizate, tindem sa credem ca terminalul are doar un singur difuzor (poate echipat cu 2 difuzoare mai mici).
Ne irita faptul ca Realme nu precizeaza clar daca terminalul are boxe duale sau doar un singur difuzor. In fine. Poate suntem noi cam pretentiosi.
Display-ul, chipset-ul si stocarea dezamagesc
Incepem cu procesorul. Terminalul dispune de chipset-ul Unisoc T612 (octa-core 12nm), care este decent pentru un entry-level (scoate peste 200.000 puncte in Antutu 9). Insa, pentru un telefon cu pretentii de mid-range (costa peste 900 lei), propulsorul Unisoc T612 este prea putin. Realme trebuia sa se orienteze catre chipset-ul Helio G99.
Un alt lucru care dezamageste (tare) este stocarea eMMC 5.1 de pe device (prezenta stocarii eMMC este evidentiata de review-ul realizat de site-ul megabites). Cu toate ca Unisoc T612 este un chipset entry-level, el ofera suport pentru stocare UFS. Din pacate, Realme a ignorat acest aspect si s-a multumit in a echipa dispozitivul cu antica si lenta stocare eMMC 5.1. Nasol 🙁
Noi nu agreeam strategia adoptata de producator cu acest device. Practic, terminalul este rujat/fardat sa arate excelent, te atrage cu cateva dotari cool (baterie potenta, 8GB RAM, 256GB etc), insa interiorul este unul putred (poate exageram un pic).
Inchidem acest punct al articolului cu ecranul. Avem un panou LCD 6.74 inci, rezolutie HD+ (1600×720 pixeli), refresh 90Hz, luminozitate 560 niti si 260PPI densitate pixeli. Rezolutie HD+ pe un display care se apropie de 6.8 inci ? Nu mersi.
Aaa… era cat pe aici sa uitam. Camera selfie 8MP de pe device este limitata la captura video 720p 30fps. Foarte tare 🙁
Realme C63 pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Realme C63 aduce cateva aspecte demne de luat in seama, insa per total device-ul dezamageste. Ecranul este slab, filmarea selfie in HD este o gluma proasta, stocarea e modesta (ca si tehnologie, nu capacitate) iar chipset-ul Unisoc T612 nu are ce cauta pe un terminal cu pret de peste 900 lei.
Apropo de pret, 934 lei pe un astfel de device este usor ridicol. Avand in vedere punctele slabe cu foarte mare greutate, noi consideram ca device-ul nu merita mai mult de 620 lei.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Camera principala 50MP, video 1080p
- Conectivitate – GPS/AGPS/GLONASS
- Senzori – amprenta (in butonul de power), compas, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru
- Culoare – albastru, 191 grame
- Accesorii – incarcator, folie, husa