Uite PNY Pro Elite Portable pareri si pret in Romania. In fata noastra se ‘asterne’ o noua saptamana iar cu aceasta ocazie ne-am hotarat ca azi sa ne indreptam atentia catre un SSD portabil. Noi consideram ca acest tip de accesoriu poseda o utilitate ‘ridicata’ in zilele ‘moderne’ in care traim.

Practic, un SSD portabil iti permite sa transferi comfortabil si rapid diverse date de pe/pe o tableta, telefon mobil, desktop etc. De ce spunem ‘comfortabil’ e simplu.

Un astfel de device are dimensiuni foarte reduse iar asta il face usor de transportat sau pozitionat. Am ales sa prezentam pentru voi SSD-ul extern Pro Elite Portable realizat de catre compania americana PNY Technologies.

Din start vrem sa va mentionam ca acest articol o sa fie unul relativ scurt. Pana la urma este inutil sa facem un articol foarte stufos despre un dispozitiv cu functionalitate simpla. In regula 🙂

Inainte de a va ‘relata’ caracteristici si cateva pareri despre acest device, vrem sa va mentionam un aspect. SSD-ul Pro Elite Portable este la vanzare pe site-ul Pcgarage.ro pentru suma de 530 lei.

PNY Pro Elite Portable pareri

SPECIFICATII TEHNICE

  • Capacitate – 512GB
  • Port de conectare – USB tip C
  • Viteze – citire (pana la 865 MB/s) si scriere (pana la 875MB/s)
  • Design – carcasa din aluminiu
  • Accesorii – cablu USB C – USB C si cablu USB C – USB A (standard) 3.1

PNY Pro Elite Portable pareri si impresii

In primul rand vrem sa ne ‘legam’ de capacitate. Noi credem ca cei 512GB pe care ii pune la dispozitie SSD-ul sunt suficienti pentru stocare de multe clipuri video, filme, muzica, poze etc. Insa, principalul atu al acestui gadget clar nu este capacitatea de stocare.

Viteza de transfer este motivul principal care te poate impinge spre ‘achizitia’ acestui SSD portabil. Este destul de impresionant faptul ca viteza de citire si scriere depaseste 800 MB/s. Asta inseamna ca poti transfera foarte rapid date de pe SSD pe un device si viceversa.

Din punctul nostru de vedere, acest SSD este companionul ideal pentru un smartphone dotat cu port USB tip C. Practic, poti ‘transporta’ simplu si comod cu tine in vacanta filmele, pozele sau muzica ta preferata 🙂

Cei 512GB sunt suficienti daca obisnuiesti frecvent sa capturezi cu smartphone-ul poze in format RAW sau filmari lungi la rezolutie 4K. Vitezele mari de care este capabil SSD-ul iti vor permite sa muti sau sa copiezi rapid datele de pe smartphone pe SSD.

In ceea ce priveste utilitatea device-ului in cazul folosirii cu un laptop sau desktop, chiar nu are rost sa mentionam cat de comod poate fi SSD-ul.

Este un mare plus faptul ca in dotarea standard sunt oferite doua tipuri de cabluri (USB C – USB C, USB C – USB 3.1). Asta iti permite conectarea SSD-ului la smartphone/tableta sau laptop/desktop.

Legat de design, noi credem ca gadget-ul poseda un look elegant. Exteriorul ‘confectionat’ din aluminiu este clar binevenit. Ne putem astepta ca SSD-ul sa reziste cu brio la cateva trante 🙂

PNY Pro Elite Portable pareri

PNY Pro Elite Portable pareri – Concluzie

SSD-ul PNY Pro Elite Portable este un gadget/device care poate fi utilizat in ‘nenumarate’ scenarii. Combinatia de capacitate destul de generoasa + viteze mari este una care nu poate fi trecuta cu vederea atunci cand te afli in cautarea unui dispozitiv de acest gen. In ceea ce priveste pretul, 530 lei reprezinta o suma rezonabila.

Va reamintim ca noi am publicat un articol interesant (credem noi 🙂 ) despre performantul SSD intern ADATA XPG Spectrix S40G. El poseda iluminare RGB si este capabil de peste 3000 MB/s viteza de citire.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).