Motorola Moto G84 5G review in romana – DISPLAY

Motorola Moto G84 5G review in romana

Inainte de toate, va precizam ca noi am testat generatia precedenta a acestui device, in speta smartphone-ul Motorola G82 5G (review). Cu acest aspect lamurit, va propunem sa exploram impreuna caracteristicile ecranului de pe proaspatul Motorola G84 5G.

FISA TEHNICA

# Panou pOLED 6.5 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 402PPI

# Refresh maxim de 120Hz si rata touch sampling de 240Hz

# Culori pe 10 bit (peste 1 miliard de culori)

# Spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate maxima de 1300 niti

# Format 20:9

# Senzor de amprente incorporat in ecran

# Raport ecran/corp de aproape 86%

Motorola Moto G84 5G review in romana

Motorola Moto G84 5G review in romana

Va precizam ca display-ul ce propulseaza device-ul este foarte, foarte bun (nu exageram deloc cand spunem asta). Practic, ecranul exceleaza peste tot ­čÖé Panoul pOLED afiseaza niste culori superbe, negrul redat este foarte inchis, setup-ul diagonala relativ compacta de 6.5 inci + rezolutie 1080p+ livreaza o imagine clara/excelent pixelata iar luminozitatea este si ea excelenta.

Inca nu am terminat ­čÖé Partea de touch este excelent optimizata, ecranul este luminos si avem unghiuri largi de vizualizare. In ceea ce priveste stresul asupra ochilor, la utilizare indelungata, ecranul nu oboseste tare vederea.

Pentru cei cu probleme de vedere, display-ul are functii precum night light (ecranul emite o lumina galbuie odihnitoare pentru ochi), extra dim (scade luminozitatea sub nivelul minim al ecranului) si dark mode.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Ca si design, Motorola a inchegat un display echipat cu margini negre subtiri.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Lizibilitatea ecranului in bataia directa a soarelui (soare de luna Septembrie destul de intens) este buna.

Display-ul poseda suprafata plata. Dunga neagra din plastic care inconjoara ecranul face ca ecranul sa urce usor deasupra ramei rosii.

Motorola Moto G84 5G review in romana
Notch-ul (asezat sus pe mijloc; incorporeaza camera selfie de 16MP) este de dimensiune redusa.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Formatul 20:9 face ca ecranul (este inalt si destul de ingust) sa fie foarte potrivit pentru task-uri care implica mult scrolling.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Functia de ‘Adaptive brightness’ (luminozitate adaptiva) este bine optimizata. In primele ore de utilizare ale ecranului, functia este un pic cam agresiva cu urcarea luminozitatii. Insa dupa cateva ore de utilizare, lucrurile se imbunatatesc notabil (luminozitatea este ajustata treptat si destul de fin).

Capabilitatea panoului OLED de a reda impecabil negrul este excelent pusa in valoare de modul dark.

Motorola Moto G84 5G review in romana
In setarile device-ului gasim optiuni pentru ajustare marime font si marime interfata.

Motorola Moto G84 5G review in romana
In sectiunea refresh din setari, ne sunt oferite 3 optiuni – auto (refresh ajustat in functie de utilizare/scenariu; urca pana la 120Hz), 60Hz sau 120Hz (refresh-ul ruleaza permanent la 120Hz).

Indiferent ca se alege modul auto sau 120Hz, pe ecran totul este rapid, fluent si cursiv. Chipset-ul Snapdragon 695 care motorizeaza device-ul este suficient de rapid pentru a tine pasul cu refresh-ul maxim de 120Hz.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Motorola Moto G84 5G review in romana
Culorile display-ului pot fi afisate in 2 moduri – natural sau saturated. Va mentionam ca in sectiunea culori a ecranului gasim inclusa optiunea pentru ajustare temperatura culoare (rece, cald).

Motorola Moto G84 5G review in romana

Felicitam producatorul pentru includerea in setari a functiei ‘Flicker prevention’ (previne fenomenul de palpaire atunci cand ecranul este utilizat in conditii de luminozitate foarte scazuta).

Aplicatiile de pe device pot fi grupate/aranjate sub forma de app try/app drawer sau in mod ‘Open’ (toate aplicatiile sunt afisate pe ecranul/ecranele Home).

Motorola Moto G84 5G review in romana

Daca preferi ca icoanele aplicatiilor sa fie cat mai mari, o sa gasesti utila prezenta functiei ‘Icon size’.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Terminalul dispune de functie ‘Swipe Acces’, care permite afisarea feed-ului Google news prin swipe dreapta din ecranul Home.

Notificarile care intra pe device pot fi afisate in 3 moduri – bubbles (se face tap pentru a vizualiza o notificare), chip (prin tap sunt vizualizate toate notificarile) sau list (vizulizarea sub forma de lista a notificarilor).

Motorola Moto G84 5G review in romana

In setarile ‘Lock screen’ gasim cateva functii utile in ceea ce priveste notificarile.

Motorola Moto G84 5G review in romana

Ecranul poate fi activat (pentru a vizualiza rapid informatii esentiale precum nivelul de incarcare al bateriei, data, ora, conditii meteo si notificari) printr-un simplu tap si/sau prin miscarea dispozitivului.

Functiile ‘Jump to lock screen’ si ‘Put display to sleep’ pentru activare, respectiv blocare ecran sunt excelent optimizate/implementate ­čÖé

Motorola Moto G84 5G review in romana

Fereastra/meniul lock screen are cateva optiuni cool pentru personalizare: media preview (spre exemplu, comenzile player-ului audio care ruleaza pe device sunt afisate in meniul lock screen) si double-line clock (ceas pe 2 randuri).

Felul in care se interactioneaza cu notificarile in meniul lock screen este unul simplu si foarte intuitiv.

Functia ‘Sidebar’ ofera acces simplu si rapid la aplicatiile preferate. Mentionam ca aplicatiile deschise din fereastra ‘Sidebar’ pot fi afisate in mod freeform (ferestre plutitoare) sau in mod full screen (standard).

Pentru utilizarea device-ului, avem la dispozitie navigarea prin gesturi sau navigarea utilizand traditionalele butoane software (back, home si recent apps).

Motorola Moto G84 5G review in romana

Va reamintim ca smartphone-ul poseda senzor de amprente incorporat in ecran. Setarea senzorului este simpla si rapida. Legat de functionare, scanner-ul deblocheaza terminalul rapid si foarte precis.

Daca ar fi sa aducem un mic repros, senzorul de amprente este pozitionat o idee cam jos. Cu senzorul pozitionat un pic mai sus, deblocarea ar fi mai comoda.

Din setarile device-ului este nelipsita suita de gesturi/functii rapide Moto. Cateva dintre acestea sunt foarte utile (celebra lanterna rapida, quick launch, media controls, screenshot cu 3 degete etc).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).