Oppo Reno11 F 5G review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Oppo Reno11 F 5G review in romana

SPECIFICATII

# 64MP (F1.7, FOV 81 grade, lentile 6P, focus PDAF) + ultra-wide 8MP (F2.2, FOV 112 grade, lentile 5P, fixed focus) + macro 2MP, video 4K 30fps

O SCURTA OBSERVATIE

Va precizam ca senzorul primar 64MP nu dispune de stabilizare optica (OIS). Va spunem inca de pe acum ca acest aspect afecteaza mult fotografierea pe timp de noapte.

GALERIE FOTO

MOD HIGH RES

Incepem cu partea de pareri si impresii despre camera prin a preciza detalii despre cum se comporta modul foto high-res (poze cu rezolutie efectiva de 9248×6936 pixeli). Pozele de inalta rezolutie impresioneaza prin claritate si detaliu.

In ceea ce priveste restul de aspecte, culorile arata placut, luminozitatea si contrastul sunt bune iar noi nu am sesizat distorsionari de imagine. Despre partile de focusare imagine si viteza captura/procesare foto, chipset-ul Dimensity 7050 se achita cu brio de job ­čÖé

MOD NIGHT STANDARD

Facem pasul catre modul foto Night dedicat fotografierii pe timp de noapte. Atat timp cat se realizeaza poze in conditii bune de luminozitate (multe surse de lumina in jur), de cele mai multe ori fotografiile captate arata placut. In imagini, zgomotul nu este sesizabil, imaginea este destul de clara iar detaliul are nivel chiar decent.

Cand se fotografiaza aproape de o sursa de lumina (bec stradal), ne pare bine sa va anuntam ca nu apar raze luminoase de dimensiune mare. Despre focalizare, viteza captura foto+procesare in modul foto night, chipset-ul Dimensity 7050 face din nou o treaba buna.

MOD NIGHT ULTRA-WIDE

Va precizam ca modul foto night este disponibil si pe camera ultra-wide. Precum era de asteptat, fotografiile ultra-wide captate pe timp de noapte nu arata prea bine. Sursele de lumina din poze (apropiere) au in jur raze luminoase, imaginea este stearsa/blurata la extremitatile laterale, culorile sunt spalacite iar detaliul este unul saracacios.

MOD NIGHT STANDARD (PROBLEMELE CAUZATE DE LIPSA STABILIZARII)

Din pacate, lipsa functiei de stabilizare optica (OIS) se face des resimtita la fotografierea pe timp de noapte. Multe din pozele capturate ies blurate iar in conditii foarte slabe de luminozitate, camera este depasita de evenimente.

MOD STANDARD ZOOM 2X

In ceea ce priveste fotografierea cu zoom, din testele facute de noi, senzorul primar 64MP are un comportament bun la pozarea cu zoom 2X (digital). Pozele captate sunt de calitate perfect decenta.

MOD ULTRA-WIDE

Daca senzorul 8MP ultra-wide se comporta slab la fotografierea pe timp de noapte, situatia se schimba radical la pozarea pe timp de zi (conditii bune de lumina). De cele mai multe ori, pozele capturate arata decent. Cu toate acestea, noi ne asteptam la o camera ultra-wide notabil mai potenta. Clar era de preferat un senzor ultra-wide de 12/13MP echipat cu AF si capabil de captura video 4K 30fps.

MOD MACRO

Camera macro 2MP captureaza niste poze de calitate decenta. Insa, era de preferat un senzor ceva mai performant.

MOD PORTRET

Modul foto portret lasa o impresie placuta. Pozele de acest gen arata bine. Subiectul/obiectul pe care s-a focalizat este bine scos in evidenta, nivelul de blur din background este uniform si destul de intens, culorile arata bine iar imaginea este suficient de clara.

FILMARI

4K 30fps zi si noapte

Captura video 4K 30fps realizata pe timp de zi arata bine. Problema este ca lipseste functia de stabilizare. Datorita acestui aspect, filmarea 4K realizata in miscare are joc si tremur destul de accentuate. In cazul capturii video realizata stand pe loc, totul este in regula.

Legat de filmarea 4K pe timp de noapte, ea arata surprinzator de bine. Din pacate, lipsa stabilizarii strica tot (in cazul filmarii in miscare).

1080p 60fps steady video zi si noapte

Captura video 1080p 60fps (cu stabilizare) realizata pe timp de zi lasa o impresie placuta ­čÖé Filmarea este foarte cursiva, foarte stabila iar per total calitatea video pentru 1080p este in regula.

Filmarea 1080p 60fps steady captata pe timp de noapte este slaba (mult zgomot, imagine intunecata).

Ultra-wide 1080p 30fps zi si noapte

Captura video ultra-wide 1080p 30fps este realizata cu stabilizare, ceea ce este un plus. In ceea ce priveste calitatea imaginii, filmarea ultra-wide facuta pe timp de zi este decenta.

Despre filmarea ultra-wide realizata pe timp de noapte, mentionam ca ea este slaba.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).