Primul telefon BlackBerry cu sistem de operare Android a fost pus la vanzare. BlackBerry Priv este practic una dintre ultimele incercari ale companiei canadiene BlackBerry de a evita falimentul.

BlackBerry Priv este disponibil la precomanda pe site-ul oficial BlackBerry din America la pretul de 700 dolari.

Marile site-uri de profil din toata lumea au publicat recenzii cu noul telefon. Daca cei de la BlackBerry au reusit sa scoata pe piata un telefon reusit, ramane sa aflam din randurile urmatoare.

1. Engadget.com, unul dintre cele mai importante site-uri de tehnologie, a dat telefonului 77 din 100. Cei care au testat smartphone-ul au apreciat design-ul, camera foto si interfata software bine optimizata. Cei de la Engadget au mentionat ca BlackBerry Priv se simte foarte comod in mana. Ce nu le-a prea placut este tastatura si pretul ridicat.

blackberry priv 1

2. Cnet.com a dat telefonului o nota de 3.5 din 5. Ca si puncte pozitive cei de la Cnet au mentionat carcasa solida si de calitate, hardware-ul performant, tastatura si sistemul de operare. Aspectele negative sunt: tastatura incomoda pentru persoanele cu maini mari, telefonul este destul de greu, nu are scanner de amprenta.

blackberry priv 2

3. Site-ul Androidcentral.com considera ca BlackBerry Priv este un telefon ce merita cumparat. Ca si aspecte pozitive Androidcentral a pomenit bateria ce ofera o autonomie excelenta, interfata software bine optimizata, tastatura excelenta, camera foto si difuzorul frontal care suna foarte bine.

Nu le-a prea placut camera frontala si faptul ca telefonul vine doar cu Android 5.1.1 Lollipop (Google a lansat Android 6.0 Marshmallow).

4. Un alt site care a testat noul BlackBerry Priv este AndroidPolice.com. Site-ul a gasit urmatoarele aspecte pro: ecranul cu rezolutia QHD (2560×1440), bateria ce ofera o autonomie peste medie, camera foto si sistemul de operare optimizat excelent.

Ca si aspecte negative AndroidPolice.com a mentionat urmatoarele: telefonul cateodata se misca incet, butonul de mute este prost pozitionat, pretul ridicat.

blackberry priv 3

5. Techradar.com ofera un review foarte detaliat pentru BlackBerry Priv. In opinia lor telefonul are ecran foarte bun, sistem de operare Android stock fara modificari inutile, functii de securitate care ajuta.

Aspectele negative sunt cam aceleasi mentionate si de celalalte site-uri: telefonul are momente cand se misca incet si pretul ridicat. La puncte negative Techradar.com a mai pomenit materialele care nu sunt de cea mai buna calitate.

blackberry priv 4

6. O alta recenzie foarte bine realizata este oferita de site-ul Pocket-lint.com. Smartphone-ul a primit 4 din 5 stele. Cei care au testat BlackBerry Priv au gasit aceste puncte pozitive: camera foto, sistemul de operare, solid si bine construit, functii software utile. Puncte negative: nu are scanner de amprenta, telefonul este mare si greu, tastatura care uneori nu este foarte utila.

blackberry priv 5

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).