Uite LG G8S ThinQ pareri si pret in Romania. Iata ca weekend-ul ne intampina ‘cu surle si trambite’ iar asta reprezinta un motiv intemeiat de a petrece 🙂 Ca de obicei, noi sarbatorim acest ‘eveniment’ cum stim noi cel mai bine, in speta prin prezentarea unui smartphone.

Subiectul zilei de azi este unul foarte special deoarece avem de-a face cu smartphone-ul high-end LG G8S ThinQ. Ne pare bine sa va anuntam ca terminalul este disponibil in Romania. G8S ThinQ este la vanzare pe site-ul pcgarage.ro pentru suma de 4000 lei. Este prea mult sau este un pret ‘normal’ pentru un device de acest gen ?

Momentan rezistam tentatiei de a comenta pretul 🙂 Asta o facem pe final de articol in ‘Concluzie’. Va spunem inca de pe acum ca noul dispozitiv LG impresioneaza prin configuratia foarte performanta si nivelul generos de ‘echipamente’.

Inainte de a va aduce in atentie aspectele hardware cele mai ‘meseriase’, dorim sa va precizam un lucru (interesant credem noi 🙂 ). Smartphone-ul G8S isi face aparitia in tara noastra la aproximativ un an distanta de la debutul oficial in Romania al terminalelor LG G7 si G7 Plus.

Fara alte introduceri si comentarii fara rost, haideti sa punem lucrurile in miscare prin a va mentiona principalele 3 motive pentru care acest device merita cumparat.

LG G8S ThinQ pareri

1. LG G8S ThinQ pareri – Combinatie de display FHD+ si acumulator de capacitate generoasa

Din punctul nostru de vedere, LG a pus mult focus pe autonomie atunci cand a dezvoltat terminalul G8S ThinQ. De ce spunem asta ?

Producatorul sud-coreean si-a motorizat terminalul cu baterie de 3550mAh (fast charging 18W si wireless charging) si display OLED FullVision 6.2 inci inzestrat cu rezolutie de 2248×1080 pixeli si 401PPI.

Practic, aceasta combinatie dispune de mult potential sa asigure o autonomie buna (spre foarte buna). Ca sa va lamuriti de ceea ce vrem sa va spunem, terminalul LG V40 ThinQ poseda combo-ul display OLED 6.4 inci 3120×1440 pixeli (QHD+) si acumulator 3300mAh.

Practic display-ul de pe V40 ‘mananca’ cu mult mai multa energie decat cel care echipeaza noul G8S. Intradevar, afisjul lui V40 sta cu mult mai bine pe partea de densitate pixeli.

Insa, noi suntem de parere ca panoul OLED FHD+ de pe G8S ThinQ este capabil sa ofere o imagine de calitate satisfacatoare.

Aspectul ‘elocvent’ in aceasta ‘speta’ este densitatea pixeli de 401PPI, ceea ce reprezinta o valoare respectabila.

Display-ul care ‘propulseaza’ noul terminal LG mai dispune de urmatoarele caracteristici: tehnologie HDR10, tehnologie Always On, spectru culoare DCI-P3, protectie Gorilla Glass 5, notch (are dimensiune cam mare) si format 18.7:9. Excelent 🙂

LG G8S ThinQ pareri

2. LG G8S ThinQ pareri – ‘Exagerat’ de multe dotari premium 🙂

Terminalul este o nava amiral veritabila iar asta se reflecta in ‘abundenta’ de componente cu valente premium. LG a avut ‘grija’ sa multumeasca cu acest device o ‘gama’ cat mai larga de fani Android si a dotat smartphone-ul cu urmatoarele:

# Protectie IP68 pentru durabilitate la apa si praf; protectie MIL STD 810G pentru durabilitate la socuri puternice, caldura, vibratii etc

# Boxe stereo pozitionate in difuzorul pentru apeluri si pe marginea metalica de jos; optimizare cu tehnologiile Meridian Sound Tuning si DTS X 3D audio

# Port USB C 3.1 (OTG), WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, DLNA, WiFi Direct, scanner de amprente, Face Unlock cu infrarosu (deblocare faciala in lumina redusa), Hand ID (deblocare prin identificarea trasaturilor palmii), 4G LTE Cat 19 1600/150 Mbps

# DAC Quad HiFi (4 procesoare audio independente); sunet la calitate 32 bit/192KHz

# Camera principala tripla 12MP (F1.8)+13MP (F2.4, senzor wide 137 grade)+12MP (F2.6, senzor de adancime si zoom optic 2X); OIS (stabilizare optica), autofocus cu laser si PDAF, tehnologie AI Cam (inteligenta artificiala), video 4K HDR 60fps, video slow-motion 720p 240fps

# Camera frontala duala 8MP (F1.9)+senzor TOF 3D (asigura efecte avansate de iluminare si blur in background), autofocus, functie AI Cam, HDR, video 1080p 60fps

# Carcasa superba ‘construita’ din sticla si metal

Tot ce putem spune dupa aceasta lunga ‘insirare’ de dotari este oau 🙂

3. Configuratie de top care face din device unul dintre cele mai rapide telefoane ale momentului

LG G8S ThinQ poate fi numit ‘lejer’ ca unul dintre cele mai rapide smartphone-uri cu Android ale momentului. Device-ul poseda chipset-ul Snapdragon 855, 128GB ROM UFS 2.1 si 6GB RAM LPDDR4X.

Motivul pentru care noi consideram ca telefonul este unul dintre cele mai ‘viteziste’ de pe piata este display-ul. Alte telefoane high-end, precum Samsung Galaxy S10 Plus, sunt dotate cu ecrane de inalta rezolutie care consuma multe resurse hardware/video din chipset.

Deoarece G8S ThinQ este dotat ‘doar’ cu rezolutie FHD+, chipset-ul SD855 este stresat/solicitat mai putin iar asta inseamna ca rezervele de putere sunt alocate exclusiv aplicatiilor care consuma multe resurse, precum jocuri si rulaj de filme 4K.

Ne putem astepta din partea acestui ‘proaspat’ telefon LG sa obtina punctaje impresionante in benchmark-ul AnTuTu 🙂

LG G8S ThinQ pareri – UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Android 9.0 Pie
  • GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO/BDS, slot Single SIM sau Dual SIM, slot MicroSD (max 2TB), jack 3.5mm, Radio FM
  • Senzori – barometru, compas, accelerometru, giroscop, proximitate, lumina
  • 155.3 x 76.6 x 7.99mm si 180 grame
  • Culoare – negru

CONCLUZIE

Noul LG G8S este un terminal high-end impresionant (si nu destul de impresionant). Nivelul de dotari este pe alocuri ‘ridicol’ iar pretul de 4000 lei pare a fi cat de cat corect.

Cu toate acestea, pretul este mare si spunem asta in contextul in care terminalul Samsung Galaxy S10 Plus (versiune cu 8GB RAM) costa in acest moment 3900 lei.

Faptul ca terminalul LG intra pe teritoriu de S10 Plus ca si pret nu este in regula. Cel mai ok ar fi ca pretul pentru G8S ThinQ sa nu depaseasca 3500 lei.

LG G8S ThinQ pareri – CU CE TERMINALE ‘VREA’ SA CONCUREZE NOUL LG ?

Dupa parerea noastra, ‘inamicul’ principal este terminalul Huawei P30 Pro. Device-urile sunt cam in aceeasi zona de pret. Noi consideram ca smartphone-ul Huawei sta semnificativ mai bine pe partile de acumulator, design si camera principala.

Un alt competitor destul de ‘inversunat’ pentru smartphone-ul LG este Samsung Galaxy S10e. Smartphone-urile poseda destul de multe aspecte hardware similare.

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).