Huawei FreeBuds 6 review in romana – SETARE
Procedeul pentru conectare casti la un device anume este foarte simplu 🙂 Butonul fizic pozitionat in partea laterala a dock-ului este tinut apasat (timp de cateva secunde) pana cand LED-ul frontal se aprinde intermitent in alb.
Pe telefon (sau tableta) se activeaza conexiunea Bluetooth si apoi se urmeaza pasii de conectare afisati pe ecran.
Va mentionam ca la prima conectare (fara a instala aplicatia Huawei AI Life), in sectiunea bluetooth a FreeBuds 6 de pe telefon, nu isi face aparitia decodarea audio LDAC. Pentru ca ea sa fie disponibila, pe telefon/tableta trebuie sa fie instalata aplicatia Huawei AI Life.
APLICATIE HUAWEI AI LIFE
Ca tot am mentionat de aplicatia Huawei, haideti sa parcurgem impreuna pasii de instalare.
INSTALARE
Pentru download-ul aplicatiei, se face un simplu search pe Google dupa Huawei AI Life. Este accesat link-ul cu site-ul oficial si se descarca aplicatia. Apoi, se apasa butonul install.
Cu aplicatia pornita, castile au receptionat un update. Excelent 🙂
INTERFATA SI SETARI
Huawei AI Life are o interfata simpla, eleganta si foarte intuitiva. Setarile oferite sunt usor de accesat si configurat.
Mergem mai departe si va invitam sa exploram impreuna functiile disponibile in aplicatia AI Life.
In sectiunea ‘Connection center’, gasim functia ‘Multi connect’, care permite conectarea simultana a castilor la doua device-uri.
Noi am testat functia ‘Multi connect’ cu un telefon si o tableta (MatePad 11 2021) si totul a mers ca pe roate 🙂
In sectorul ‘Noise cancelling’, gasim buton pentru activarea/dezactivarea acestei functii. Pe langa asta, aici mai gasim 3 presetari ale functiei de ‘Noise cancelling’ (dynamic, cozy, general).
O functie interesanta oferita de casti/aplicatie este ‘Adaptive volume’ (ajustare automata/adaptiva a volumului). In spatii zgomotoase, functia este destul de eficienta.
Insa, in locuri cu zgomot mediu sau scazut, functia are tendinta sa urce un pic cam mult volumul castilor. Din acest punct de vedere, depinde de auzul fiecaruia (avem un timpan cam sensibil).
Huawei FreeBuds 6 review in romana
Aplicatia AI Life nu duce lipsa de presetari audio (noi am numarat 8). Fiecare dintre ele livreaza un sunet distinct si conform descrierii.
Exista si optiune de customizare sunet dupa bunul plac prin intermediul egalizatorului audio.
Va reamintim ca la prima conectare a castilor la device, functia LDAC nu este disponibila. Functia devine activa odata cu instalarea aplicatiei Huawei AI Life.
Decodarea LDAC poate fi activata/dezactivata din setari (bluetooth audio codec). In ceea ce priveste calitatea audio, un aspect care poate fi util pe partea de autonomie este setarea calitatii sunetului redat (prioritize connection quality sau prioritize sound quality).
In sectiunea ‘Gestures’ (gesturi) din aplicatie, poate fi setat/configurat sistemul de gesturi implementat de Huawei pe casti.
O alta functie/setare interesanta este ‘Head control’ (control prin miscarile capului). Aici gasim cateva optiuni de configurare.