Uite Huawei FreeBuds 6 review in romana si pareri. Demaram aceasta saptamana cu acceleratia la podea si va aducem ceva cool, special si bineinteles interesant 🙂
Cu ceva timp in urma am primit spre testare noile casti bluetooth premium FreeBuds 6 ale popularului brand chinez Huawei. Astazi concluzionam perioda de teste cu un review ‘marca’ GadgetLab in care acoperim cat mai multe detalii posibil 🙂
Inainte de a trece la treaba, va mentionam cateva aspecte despre dotarile oferite de casti. Avem design elegant, protectie la apa/praf, suport LDAC (sunet de inalta definitie) si driver dual.
Tot ce ne mai ramane de facut aici (in introducere) este sa va uram o lectura cat mai placuta.
Huawei FreeBuds 6 review in romana – PURTARE SI PERFORMANTE AUDIO
De obicei in review-urile noastre, prima data abordam partea de design a produsului/device-ului testat. Azi schimbam un pic ‘strategia’ si facem pasul direct spre experienta la utilizare si calitatea auditiei. Dupa toate acestea, revenim la design si la celalalte segmente. In regula 🙂
Castile sunt foarte comode la purtare. Dansele se fixeaza bine in urechi iar acest aspect le face potrivite atunci cand alegi sa practici o plimbare/miscare usoara/lejera. Pozitia fireasca (daca se poate spune asa) a castilor este cea din imaginile de mai sus.
Daca se opteaza pentru asezarea ‘default’, in timpul miscarii, castile stau destul de fix in urechi. La acest aspect contribuie mult dopurile de silicon oferite in dotarea standard. Vom parcurge mai in detaliu acest lucru la sectiunea ‘Accesorii’ a review-ului.
Cu toate acestea, la miscare, este clar faptul ca FreeBuds 6 nu au profilul castilor sport Huawei FreeArc (testate de catre echipa GadgetLab; se fixeaza impecabil in urechi).
Noile FreeBuds 6 sunt primele casti Huawei de tip Open-fit care ofera suport pentru auditie HWA (Hi Res Wireless Audio) 2.3Mbps Lossless. Legat de design-ul tip Open-fit, el permite egalizarea presiunii aerului astfel incat zgomotele din jur importante gen trafic auto sa poata fi auzite/precepute.
Huawei FreeBuds 6 review in romana
In contextul celor mentionate, noi am testat/probat si alte moduri de pozitionare ale FreeBuds 6. Rezultatele obtinute au fost surprinzatoare (in bine) 🙂 Trebuie spus faptul ca in toate modurile de pozitionare/asezare probate, calitatea sunetului si functionarea gesturilor a decurs in parametri (daca se poate spune asa) 🙂
Acum haideti sa facem pasul catre sunetul efectiv. Va mentionam inca de pe acum ca FreeBuds 6 dispun de dual driver (11 mm driver dynamic + driver planar diaphragm), decodare audio LDAC (2.3Mbps Lossless, 48 kHz/24 bit) si tehnologii precum anulare activa a zgomotului, egalizator triplu adaptiv si alte aspecte (le parcurgem putin mai jos la partea de specificatii/caracteristici).
Toate aceste ‘elemente’ par sa fie ‘reteta’ potrivita pentru un sunet de calitate excelenta. Ne pare bine sa va spunem ca asa si este 🙂
Pentru o auditie de nivel inalt (in ceea ce priveste formatul de sunet al mix-ului audio ascultat), noi am optat pentru un fisier de tip FLAC (48 kHz, 915 kbps, 16 bit).
Huawei FreeBuds 6 review in romana
Nu exageram cand spunem ca sunetul redat de casti este excelent (spre impresionant). Basul este intens, puternic si precusiv, avem un sunet foarte clar, frecvente inalte si medii excelent redate iar volumul disponibil este foarte generos.
Ca si fapt divers, noi am probat si cateva melodii in format MP3 iar sunetul redat este in regula. Clar nu se compara cu formatul de inalta definitie gen FLAC/WAV (cu volumul ridicat destul de mult, MP3-urile nu suna prea grozav), insa noi consideram ca auditia este multumitoare.
In ceea ce priveste functia de anulare a zgomotului (Noise cancelling), cu dansa activata, practic esti doar tu cu muzica ta 🙂 Functia anuleaza foarte bine zgomotul din jur, ceea ce este ideal in locuri/spatii zgomotoase. Partea buna este ca datorita design-ului Open fit, zgomotele din jur pot fi precepute fara probleme.
In ceea ce priveste apelurile, convorbirile se aud excelent 🙂 Zgomotul de fond este de intensitate foarte redusa, vocile se aud placut iar conexiunea dintre casti si device (telefon/tableta) este stabila.
Apropo de stabilitatea excelenta a conexiunii, acest aspect se extinde si asupra partii de auditie/ascultare muzica utilizand decodarea LDAC. Excelent 🙂
Cu toate ca FreeBuds 6 se simt in largul lor atunci cand sunt utilizate in miscare (ca si fixare/pozitionare), mediul unde castile exceleaza este acasa/la domiciliu (sau orice alt spatiu de interior).
Huawei FreeBuds 6 review in romana
Cu toate ca vom parcurge partea de design in cateva momente, nu mai avem rabdare si va spunem ca aceste noi casti arata foarte bine si se asorteaza cu orice tip de tinuta 🙂
Pe langa un look superb, castile etaleaza si o constructie/durabilitate de top. Suntem sinceri cu voi si va spunem ca pe parcursul testarii, au aparut momente cand noi am scapat castile pe jos (pe suprafata moale si tare). Dansele au trecut peste acest aspect ca si cum nu s-a intamplat nimic (finisajele si functionalitatea nu au fost afectate).
Apoi, castile dispun de protectie/certificare IP54 pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa. Inca odata spunem excelent 🙂
Inainte de a face trecerea spre partea de gesturi, va invitam cu mult drag sa va uitati peste un scurt video sample cu purtarea noilor casti Huawei. Va reamintim ca fixarea in urechi a castilor este buna (plimbare lejera).
Legat de sistemul de gesturi implementat de Huawei, el este bine optimizat 🙂 Dintre gesturile disponibile (dublu tap pentru pauzare muzica, piesa urmatoare/precedenta, activare asistent vocal; triplu tap pentru piesa urmatoare/prezedenta; swipe up/down pentru ajustare volum etc), cel mai des utilizat a fost gestul pentru pauzare muzica.
Huawei FreeBuds 6 review in romana
Tinem sa precizam ca pe FreeBuds 6, Huawei a introdus gestul ‘Head control’ (control casti prin miscarile capului). Din cele cateva teste facute, putem spune ca functia este interesanta, destul de utila si decent optimizata (miscare cap sus/jos pentru raspundere apel, scuturare cap pentru respingere apel etc).
Acum va propunem sa parcurgem rapid impreuna caracteristicile castilor. Inainte de a face asta, va precizam ca echipa GadgetLab a avut la testare si castile Huawei FreeBuds 6i (review).
SPECIFICATII
# Conectivitate Bluetooth 5.2, conectivitate Bluetooth duala
# Dual Driver – 11 mm dynamic driver + planar diaphragm driver
# Tehnologii audio – cross over analogic, egalizator triplu adaptiv, anulare activa a zgomotului, anulare zgomot de fond apel
# Decodare audio – SBC, AAC, L2HC4.0 si LDAC
# Senzori – infrarosu, hall, giroscop, accelerometru, touch
# Functii touch – dublu tap (play/pauzare/next/previous, raspundere/respingere apel, activare asistent vocal), triplu tab (previous/next song), swipe (ajustare volum), apasare si mentinere apasare (respingere apel/activare/dezactivare functie noise cancelling/activare asistent vocal)
Huawei FreeBuds 6 review in romana
# Acumulator – 39.5 mAh per casca; 510 mAh dock incarcare
# Incarcare – prin port USB C (dock) si wireless
# Greutate – 4.9 grame per casca; 40.3 grame dock-ul de incarcare
# Casti cu protectie IP54 (pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa)
# Culori – negru, alb, mov
# Compatibilitate cu Android si iOS