iPhone 6 este practic un smartphone ce nu mai are nevoie de nici o introducere. Este unul dintre cele mai populare smartphone-uri de pe piata. Cu toate ca pretul de achizitie este ridicat, telefonul este fara indoiala unul dintre cele mai bune smartphone-uri premium de pe piata.

iPhone 6 a fost lansat in 2014 in luna Septembrie. Incepand de la acea data si pana acum telefonul s-a vandut in zeci de milioane de exemplare.

Din punct de vedere al specificatiilor si design-ului, iPhone 6 este o evolutie notabila comparat cu predecesorul, iPhone 5. Avem un ecran IPS de 4.7 inch cu rezolutia 1334×750 (326ppi densitate pixeli) ce este protejat de sticla solidificata, procesor Apple A8 dual core cu frecventa la 1.4GHz, 1GB RAM memorie, 16GB stocare, camera foto de 8 Megapixeli cu LED flash si autofocus, sistem de operare iOS 8 (cu posibilitatea de upgrade la iOS 8.3) si baterie de tip non removable cu capacitatea de 1810 miliamperi. (Acceseaza lista cu specificatiile complete)

iPhone 6 este construit din materiale premium. Partea din spate este integral din metal iar zona frontala este din sticla. Hardware-ul din dotare asigura o experienta de utilizare foarte placuta si fara cea mai mica urma de lag.

Telefonul cu siguranta este avantajat de ecosistemul de aplicatii, App Store. Toate programele sunt perfect optimizate si ruleaza foarte rapid. Cei 1GB RAM din dotare sunt mai mult decat suficienti.

Daca te afli in cautarea unui smartphone premium iar bugetul nu reprezinta o problema, in opinia mea iPhone 6 este una dintre cele mai inspirate alegeri.

iphone 6

iphone 6 2

iphone 6 1

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).