Marea problema cu laptop-urile de mici dimensiuni este tastatura care e foarte inghesuita. In majoritatea cazurilor tastele sunt fie prea mici sau sunt asezate ciudat iar tastarea nu este foarte comoda.

Firma japoneza King Jim a gasit o solutie foarte practica la aceasta problema. Compania a creat laptop-ul Portabook XMC10 care vine cu ecran cu diagonala de 8 inch si tastatura de laptop de 12 inch. Va intrebati oare cum au reusit sa puna o tastatura asa mare pe un mini laptop?

Portabook XMC10

Tastatura este compusa din doua bucati iar cand se doreste utilizarea ei practic cele doua parti sunt unite una de alta de catre utilizator. Procedura este una foarte simpla, fiind demonstrata in imaginea de mai jos.

tastaura deosebita

Portabook XMC10 este echipat cu sistem de operare Windows 10 si are specificatii modeste. Insa marea problema a gadget-ului este dupa parerea mea pretul.

La 740 dolari mini laptop-ul este mult prea scump pentru ceea ce ofera. El are procesor Intel Atom x7-Z8700 de 2.4GHz, 2GB RAM si 32GB stocare. Ecranul LCD de 8 inch are rezolutia 1,280 x 768. Alte dotari: WiFi, Bluetooth 4.0, port HDMI, port VGA, port USB, slot microSD si iesire casti.

In ciuda pretului ridicat, Portabook XMC10 este un concept foarte interesant. Felul in care producatorul japonez a reusit sa integreze tastatura este unul inedit. Marii producatori de laptop-uri ar trebui sa ia exemplu si sa faca si ei ceva asemanator.

Portabook XMC10 7

Portabook XMC10 8

Portabook XMC10 9

Via: Gizmodo Sursa: Nikkei Technology

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).