Motorola Edge 20 Pro review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Bolidul functioneaza cu sistemul de operare Android 11. Avem de-a face cu o versiune de Android apropiata de cea stock, ceea ce doar poate sa ne bucure. Insa, in buna traditie Motorola, exista cateva customizari/personalizari care fac din utilizarea device-ului o experienta placuta si relaxanta.

Gratie hardware-ului foarte puternic si a bunei optimizari, interfata si sistemul de operare ruleaza superb (daca se poate spune asa).

Customizare Moto Styles

Apropo de acele customizari/personalizari, printre acestea se numara functia Moto Styles. Ea iti permite sa modifici dupa bunul plac cateva aspecte ale interfetei: culoare icoane in meniul cu notificari, tip font, forma icoane si layout (felul in care sunt grupate aplicatiile).

Aplicatie Moto

Aplicatia Moto reprezinta ‘tactica’ celor de la Motorola de a prezenta intr-un mod cat mai simplu si prietenos principalele functii ale device-ului. Noi consideram ca ‘tactica’ functioneaza perfect ­čÖé

FUNCTII COOL

Dintre functiile puse la indemana, mentionam cateva care ni se par a fi cool. Aplicatiile din telefon pot fi grupate sub forma de app drawer sau pe mai multe ecrane (ca la iPhone).

Apoi, meniul cu fundaluri de ecran a receptionat o interfata noua si eleganta. Va informam ca aici ni se pun la dispozitie o selectie atractiva cu wallpapers animate/interactive.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Mergem mai departe si va precizam ca in meniul peek display exista functia ‘Tap to wake’. Prin bifarea functiei, ecranul poate fi activat prin simpla atingere (pentru vizualizare de informatii precum data, ora si nivelul de incarcare al bateriei).

O alta chestie interesanta este legata de functia pentru deblocare faciala. Prin activarea functiei ‘Skip lock screen’, atunci cand telefonul este deblocat cu functia face unlock, esti directionat direct spre meniul home.

Terminalul dispune de functie ‘Screen record’, care permite inregistrarea ecranului la rezolutie 720p sau 1080p. Excelent ­čÖé

In sectiunea ‘Sound & vibration’, gasim functiile multi-volume (ajustare volum per aplicatie media) si CrystalTalk AI (reduce zgomotul de fond din timpul convorbirilor).

In meniul cu setari, gasim sectiunea dedicata ‘System update’ care ofera cateva chestii utile (update history, smart updates, system update status).

O functie noua adusa de terminalul Motorola Edge 20 Pro este cea de ‘RAM boost’. Odata ce ea este activata, pe langa cei 12GB RAM, o sa ai un extra de 3GB RAM (preluati din stocare). Va precizam ca dupa ce functia este bifata, terminalul trebuie restartat.

INTERFATA

SETARI

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele mid-range si high-end de peste 6 inci. Recent am facut pasul catre smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3, un fost flagship care inca arata si se misca excelent.