Nothing Phone 2 review in romana – INTERFATA GLYPH

Nothing Phone 2 review in romana

Aspectul unic si foarte cool la device este sistemul cu LED-uri care semnaleaza utilizatorul atunci cand intra notificari, mesaje, apeluri etc. El este denumit Glyph sau mai bine spus Interfata Glyph.

Sistemul poate fi customizat dupa bunul plac iar in randurile de jos vom parcurge in detaliu acest aspect. La primul contact cu Interfata Glyph, nu am fost foarte convinsi de utilitatea acesteia.

Insa, dupa cateva zile de utilizare, acea impresie a disparut complet 🙂 Cum sistemul cu LED-uri este pozitionat pe spate, smartphone-ul te obisnuieste sa-l pozitionezi cu spatele in sus. Dupa ceva timp, pozitionarea device-ului in acest mod iti va parea ceva foarte firesc si normal. In fine.

Haideti sa exploram impreuna toate functiile puse la indemana de catre interfata Glyph 🙂

Nothing Phone 2 review in romana

Interfata Glyph (LED-urile de pe spate) poate fi asociata cu urmatoarele functii: Ringtones (sunete de apel), Notifications (notificari), Flip to Glyph, Glyph Timer, Volume indicator, Google Assistant, Charging meter si Glyph Progress. Acum haideti sa parcurgem fiecare din aceste functii 🙂

SUNET DE APEL

Fiecare sunet de apel disponibil (in jur de 20) are un anumit joc de lumini iar fiecarui contact ii poate fi asociat sunetul de apel preferat/favorit.

Nothing Phone 2 review in romana

Soneriile disponibile au niste efecte luminoase foarte cool 🙂 Apropo de iluminare, va precizam ca LED-urile de pe spate au intensitate puternica (lumineaza lejer o camera intunecoasa).

Partea buna la sistemul cu LED-uri este ca odata setat, cat timp de afli in aceeasi incapere cu device-ul (iar acesta este pus pe silent) nu vei rata niciodata un apel 🙂

NOTIFICARI

In ceea ce priveste partea de notificari, noi am testat aplicatiile stock ‘Messages’, WhatsApp si Gmail.

Pentru apeluri WhatsApp, noi am setat o anumita sonerie (cu tipar specific de iluminare LED-uri). Apoi, cand intra notificari, LED-ul alb din partea dreapta sus (poza din dreapta) ramane permanent aprins (se stinge odata ce notificarile sunt verificate/citite). Acest aspect ni se pare a fi extrem de util. Putem spune ca avem de-a face cu un LED next level pentru notificari 🙂

Legat de aplicatia Gmail, odata setata, notificarile care intra sunt foarte clar semnalate de catre acelasi LED din partea dreapta sus.

FLIP TO GLYPH

Nothing Phone 2 review in romana

Daca te afli intr-o sedinta sau participi la cursuri, functia ‘Flip to Glyph’ este super utila. Cu functia activata si cu telefonul pozitionat cu spatele in sus, cand intra apeluri/mesaje/notificari, soneria este pe mute si vei fi semnalat doar vizual (LED-urile se aprind). Foarte tare 🙂

TIMER

Interfata Glyph poate fi asociata si cu functia de Timer.

Cand timpul de pe Timer se scurge, acest aspect este indicat de catre LED (un fel de clepsidra).

Glyph Composer

Nothing Phone 2 review in romana

Daca cele 20 de sonerii oferite standard de catre device nu iti sunt suficiente, aplicatia ‘Glyph Composer’ iti permite sa creezi ringtone-uri dupa bunul plac 🙂

AJUSTARE VOLUM

O alta chestie cool care poate fi asociata cu interfata Glyph este partea de volum. Cand volumul este coborat, nivelul LED-ului coboara si el. Cand volumul este urcat, nivelul LED-ului urca. Foarte cool 🙂

GOOGLE ASSISTANT

Atunci cand folosesti aplicatia Google Assistant, cand vocea este detectata, LED-ul din partea de jos e ca un fel de eqalizator vizual/grafic.

INCARCARE

Si partea de incarcare poate fi asociata cu interfata Glyph. Atunci cand device-ul este pus la incarcat (utilizand cablu), progresul incarcarii este semnalat de catre LED-ul din partea de jos.

ALTE FUNCTII

Daca folosesti aplicatia Uber, statusul comenzii (pana cand vine masina sau pana cand ajungi la destinatie) este semnalat de catre LED-uri (Glyph Progress).

O alta functie foarte utila este ‘Bedtime Schedule’. LED-urile pot fi setate sa fie oprite pentru un anumit interval de timp. Asta este foarte util pe timp de noapte atunci cand te odihnesti.

Nothing Phone 2 review in romana

O alta chestie faina la Interfata Glyph este ca iti semnaleaza printr-un LED rosu (aprins in colt) captura video (similar cu o camera de televiziune sau camera profesionala).

CAT DE BINE SE VAD LED-urile (in lumina soarelui, spatiu intunecat etc)

Pe timp de zi, intr-o camera foarte bine luminata, LED-urile se vad excelent 🙂 In ceea ce priveste lizibilitatea LED-urilor in lumina de afara, ea este decenta. Insa, trebuie spus ca utilitatea LED-urilor afara pe timp de zi este redusa.

Intr-un spatiu intunecos sau intr-o camera unde lumina nu este grozava, LED-urile se vad foarte cool 🙂

Nothing Phone 2 review in romana

Noi am testat partea de notificari si pe timp de noapte pentru a vedea cat de mult deranjeaza LED-ul care se aprinde. In camera a fost bezna iar cand LED-ul s-a aprins, o portiune mare din birou si perete au fost iluminate destul de tare. Fiind intins in pat, peretele si biroul iluminat au devenit deranjante pentru ochi. Este evident faptul ca LED-urile trebuie sa fie dezactivate pe timp de noapte.

Nothing Phone 2 review in romana

Pentru apeluri, mesaje si diverse notificari (gmail, whatsapp etc), noi consideram ca Interfata Glyph este foarte, foarte utila 🙂

Concluzionam acest segment al review-ului prin a spune ca producatorul a creat ceva special iar din punctul nostru de vedere acest aspect nu are cum sa fie trecut cu vederea 🙂 Cel putin asa credem noi.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).