Uite iHunt S24 Xtreme pareri si pret in Romania. Am decis ca astazi sa ne focusam pentru cateva momente pe o aparitie romaneasca destul de interesanta 🙂 Subiectul acestui articol este terminalul S24 Xtreme al firmei poliestene iHunt.

Ignoram denumirea ridicola/tip clickbait a device-ului si va spunem ca per total, smartphone-ul ne ofera un pachet cu dotari decent pus la punct. Dotarile care ne-au captat atentia sunt stocarea rapida si de capacitate foarte generoasa, carcasa eleganta, bateria destul de puternica si display-ul destul de bun.

Cu acele aspecte mentionate, inchidem partea de introducere a acestui articol cu informatii despre pret. Va precizam ca device-ul este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 850 lei.

A sosit momentul ca partea de prezentare dispozitiv sa domine peisajul 🙂 Va dorim o lectura cat mai placuta.

iHunt S24 Xtreme pareri

ELEMENTE HARDWARE CHEIE

# Carcasa eleganta; rama metalica lucioasa, spate din sticla cu profil plat si suprafata semi-mata, profil slim de 8.7mm

# Configuratie – procesor Unisoc T606 12nm, 6GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS

# Camere – principala cu senzor Omnivison OV50C40 50-megapixeli, video 1080p 30fps; frontala Samsung S5K3P3 16MP, video 1080p 30fps

# Panou LCD 6.6 inci, rezolutie 1612×720 pixeli, 273PPI, refresh de 90Hz, 500 niti luminozitate, notch in V

# Baterie 5160mAh cu fast charging 18W

# Conectivitate – 4G, Dual SIM hibrid (2 nano SIM sau nano SIM+microSD), WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, USB C 2.0 cu OTG, scanner amprente (incorporat in butonul de power), GPS/AGPS/GLONASS/Beidou/Galileo

# Lipsuri – nu are jack 3.5mm, fara boxe stereo

iHunt S24 Xtreme pareri – CATEVA OBSERVATII

iHunt S24 Xtreme pareri

Inainte de toate, trebuie sa mentionam faptul ca smartphone-ul este bazat pe modelul chinezesc Hotwav Note 13 Pro.

Spre deosebire de modelul chinezesc, terminalul iHunt nu dispune de NFC si 8GB RAM. Pe langa asta, design-ul modulului camerei principale este usor diferit. In rest, cele 2 telefoane sunt absolut identice.

Si acum haideti sa analizam rapid cateva din dotarile listate putin mai sus.

# Design si configuratie

Design-ul este unul dintre principalele puncte forte ale smartphone-ului. Pe langa faptul ca el arata foarte bine, materialele utilizate la constructia device-ului sunt de calitate foarte buna (rama metalica, sticla pe spate care nu retine amprentele).

Ne indreptam atentia spre configuratie. Dansa este una rezonabil de puternica. Chipset-ul Unisoc T606 este capabil sa atinga peste 200.000 puncte in Antutu 9 iar setup-ul 6GB RAM + 256GB UFS este unul foarte reusit.

Trebuie spus faptul ca telefonul are functie de memorie virtuala care ofera pana la 8GB. Asta nu inseamna ca smartphone-ul are 14GB RAM. Cei 8GB virtuali sunt un fel de memorie cache iar rolul ei este de a face ca experienta la utilizare (instalare/incarcare aplicatii) sa fie ceva mai cursiva.

# iHunt S24 Xtreme pareri – Camere, display si baterie

Si acum haideti sa parcurgem rapid si camerele foto. Cea principala Omnivison OV50C40 50MP pare a fi decenta. Spunem asta in contextul in care ea echipeaza terminale 5G de buget precum Xiaomi Redmi 10 5G.

Legat de camera selfie Samsung S5K3P3, ea echipeaza terminale vechi precum Samsung Galaxy C7 (lansat in 2016). Asta nu este prea incurajator. Cu toate acestea, noi speram ca senzorul de 16MP va capta niste selfie-uri cat de cat decente.

Despre ecran putem spune ca are niste caracteristici ok (luminozitate max 500 niti, refresh 90Hz, rezolutie HD+). In ceea ce priveste bateria, noi suntem de parere ca setup-ul 5160mAh + incarcare 18W este unul bun. Fast charging-ul nu este iesit din comun de puternic, insa 18W este o incarcare rezonabil de rapida.

# iHunt S24 Xtreme pareri – Un aspect care trebuie luat in seama

Inchidem partea de observatii prin a spune ca lipsa jack 3.5mm este un mare, mare minus 🙁

CONCLUZIE – PROBLEMA TERMINALULUI ESTE PRETUL

Este evident ca in spatele denumirii ridicole (S24 Xtreme) gasim un smartphone perfect decent. Cu toate acestea, iHunt trebuie sa aduca ajustari pretului. 850 lei este mult pentru ceea ce ofera device-ul.

Ca sa va faceti o idee precisa legat de acest lucru, smartphone-ul Motorola Moto G72 (testat de GadgetLab) costa 800 lei iar dansul este net, net superior in comparatie cu modelul iHunt.

Va precizam ca Moto G72 are panou OLED 120Hz si culori 10 bit, protectie IP52, chipset Helio G99, boxe stereo, fast charging 33W, NFC, WiFi 802.11 ac, jack 3.5mm etc.

Avand in vedere dotarile oferite de Moto G72, un pret adecvat pentru smartphone-ul iHunt este de cel mult 650 lei.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru
  • Altele – deblocare faciala
  • 166.2 x 76.5 x 8.7 mm si 241 grame
  • Accesorii – folie, husa, incarcator 20W

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).