ZTE Nubia Z9, smartphone ce in ultima perioada a avut parte de diverse scurgeri de informatii referitoare la specificatii si design, a fost anuntat oficial. Avem de-a face cu un telefon ce este construit din aliaj, sticla 2.5D si cu margini extrem de subtiri (0.8mm).

Telefonul este oferit in trei variante de configuratie: modelul standard are 3GB RAM si 32GB stocare, modelul Elite vine echipat cu 4GB RAM si 64GB stocare interna si varianta Exclusive, ce include 4GB RAM, 64 GB stocare interna si tehnologia proprietara de scanare a amprentei denumita TIO.

Doar modelul Exclusive beneficiaza de TIO, iar aceasta tehnologie functioneaza in felul urmator: ZTE Nubia Z9 poate scana amprenta prin intermediul butonului de pornire si a butonului de volum. Restul de specificatii sunt identice pentru toate cele trei variante:

-Ecran de 5.2 inch cu rezolutie Full HD (1920×1080)

-Procesor Octa Core Qualcomm Snapdragon 810 pe 64 bit

-Camera foto principala de 16 Megapixeli ce beneficiaza de tehnologii software Nubia UI 3.0 si NeoVision 5.1

-Camera frontala de 8 Megapixeli

-Procesor audio HI-FI AKM4961 cu tehnologia Dolby 7.1

-NFC, Bluetooth 4.1, MHL 3.0, NeoSound 4.0

-Baterie de 2900 miliamperi

zte nubia 1

zte nubia 2

zte nubia 4

zte nubia 3

Toate cele trei variante de ZTE Nubia Z9 beneficiaza de tehnologia FIT. Gratie acestei tehnologii prin atingerea marginilor telefonului se poate ajusta luminozitatea ecranului sau actionarea functiilor ale camerei foto. De asemenea prin strangerea usoara a cadrului telefonului se poate face screenshot.  Modul in care functioneaza tehnologia FIT este prezentat mai jos:

fit 1

fit 3

fit 2

 

In ceea ce priveste disponibilitatea si pretul de achizitie, ZTE Nubia Z9 este disponibil in China la precomanda. Referitor la pret, varianta standard costa 564 dolari, varianta Elite 645 dolari si modelul Exclusive 725 dolari. Inca nu se cunosc detalii privind disponibilitatea telefonului in afara Chinei.

Sursa: GizChina

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).