Astazi vrem sa va prezentam un accesoriu usor diferit fata de ce s-a publicat pe site in ultima perioada. Este vorba despre router-ul wireless Xiaomi Mi WiFi Router 3G, un device performant dotat cu pret accesibil.

Router-ul este in acest moment la vanzare pe site-ul Gearbest.com la pretul de 51.27 dolari (transport inclus). Pretul in lei este de aproximativ 205 RON. Sunteti scutiti de taxe vamale deoarece router-ul este trimis dintr-un depozit Gearbest din Europa.

Mi WiFi Router 3G este un router wireless potent capabil sa ofere viteze la cel mai inalt nivel. Device-ul poseda tehnologie WiFi 802.11 ac care asigura o banda foarte larga de 1167 MB pe secunda: 2.4GHz (300Mbps) + 5GHz (867Mbps). Asta iti permite sa te delectezi online fara pic de lag cu cele mai tari jocuri, sa urmaresti clipuri video pe YouTube la rezolutie 4K etc.

Router-ul dispune de 4 antene montate la exterior care ofera un semnal WiFi excelent in toate camerele de la domiciliu. Distanta acoperita este de pana la 100 metri.

Conform spuselor celor de la Xiaomi, banda foarte larga permite conectarea de pana la 126 de gadget-uri, ceea ce este impresionant. Pentru o conexiune cat mai stabila si restart-uri cat mai putine, Xiaomi a dotat dispozitivul cu 128MB ROM, 256MB RAM DDR3 si procesor dual-core MediaTek.

Aspectul foarte important la acest model este portul LAN de 1000Mbps. De fapt avem 2 porturi LAN gigabit. Practic, asta iti permite sa folosesti internetul gigabit de mare viteza de la RDS-RCS si de la alti operatori.

Device-ul poate fi controlat cu smartphone-ul prin intermediul aplicatiei Mi WiFi, disponibila pe Google Play. Aplicatia iti permite sa faci diverse lucruri utile.

Poti sa vizualizezi rapid sub forma de notificare persoanele care sunt conectate la retea sau poti bloca accesul utilizatorilor necunoscuti. De asemenea, poti seta ca router-ul sa se opreasca automat, poti verifica traficul etc.

Xiaomi Mi WiFi Router 3G are un design super elegant. Culoarea alba in care este ‘vopsit’ device-ul arata foarte stilat. Pentru a prevenii supraincalzirea, Xiaomi a pus in zona din spate a dispozitivului un grilaj prin care este eliminat aerul cald.

In partea frontala este incorporat un LED care se aprinde atunci cand device-ul este pornit. LED-ul incorporeaza trei culori (rosu, albastru, galben) care indica modurile in care este folosit router-ul. Daca reteaua cade sau un alt device este conectat la retea, unul dintre LED-uri iti va indica acest aspect.

Xiaomi Mi WiFi Router 3G este un router wireless performant, cu design simplist dar modern si pret bun.

Device-ul este la vanzare pe site-ul Gearbest.com la pretul de 51.27 dolari (transport inclus). Pretul in lei este in jur la 205 RON. Sunteti scutiti de taxe vamale deoarece router-ul este trimis dintr-un depozit Gearbest din Europa.

Specificatii pentru Xiaomi Mi WiFi Router 3G

 • 2 porturi LAN de 1000Mbps fiecare
 • WiFi 802.11 ac; 2.4GHz – 300Mbps, 5GHz – 867Mbps >>> (1167Mbps)
 • Protocoale de securitate: WPA-PSK, WPA2-PSK
 • USB 3.0, RJ45
 • Procesor dual-core MediaTek MT7621A de 880MHz
 • 128MB Nand Flash ROM, 256MB DDR la 1200MHz
 • 4 antene externe, semnal WiFi de 100 metri
 • Compatibil cu Android, iOS, Windows
 • Buton de reset, buton de power, LED cu 3 lumini
 • Culoare: alb
 • Greutate: 260 grame
ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un smartphone chinezesc destul de performant, in speta modelul Coolpad Cool 1 Dual. Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.