Xiaomi a lansat recent noul laptop denumit Xiaomi Mi Notebook Air 4G. Portabilul are specificatii identice cu ale modelului original de Xiaomi Mi Notebook Air. Exista insa o diferenta majora: noul model aduce in plus conectivitate 4G LTE Cat.4 dedicata internetului mobil de mare viteza.

xiaomi-mi-notebook-air-4g-1

Laptop-ul nu dispune de slot SIM, functia 4G fiind rezervata exclusiv net-ului mobil de mare viteza. Xiaomi Mi Notebook Air 4G este disponibil in doua versiuni: una cu display de 12.5-inch si un model echipat cu afisaj de 13.3-inch.

Sa incepem cu modelul cel mai puternic. Mi Notebook Air 4G in varianta de 13.3-inch este motorizat de procesorul dual-core Intel Core i7 tactat la frecventa de 3.0GHz. Afisajul are unghi de vizualizare la 170 grade si randeaza rezolutia de 1920×1080 pixeli.

Portabilul ofera performante decente in gaming gratie placii video dedicate NVIDIA Gefore GT 940MX de 1GB GDDR5. Laptop-ul aduce 8GB de memorie RAM tip DDR4 si stocare de tip SSD cu 256GB in capacitate.

Xiaomi Mi Notebook Air 1

Acumulatorul incorporat in carcasa metalica asigura o autonomie de pana la 9.5 ore. Partea de sonorizare este asigurata de sistemul cu boxe duale AKG cu putere de 2 wati. Sunetul este optimizat cu tehnologie Dolby.

Pe lista cu dotari pentru conectivitate sunt incluse optiuni de noua generatie: 2 porturi USB 3.0, HDMI, port USB tip C, WiFi 802.11ac 2×2 (dual-band) si Bluetooth 4.1. Din echiparea standard nu lipseste camera web de 1-megapixel.

Acum haideti sa analizam modelul de Xiaomi Mi Notebook Air 4G accesorizat cu display de 12.5 inch in diagonala. Portabilul ascunde sub capota procesorul Intel Core m3 6Y30 clockat la frecventa de 2.2GHz. Placa grafica este integrata si avem de-a face cu modelul Intel HD Graphics 515.

Xiaomi Mi Notebook Air 2

Afisajul livreaza rezolutie Full HD si unghi de vizualizare la 170 grade. Laptop-ul a receptionat din partea Xiaomi un modul de 4GB memorie RAM si stocare tip SSD in cuantum la 128GB.

Acumulatorul din dotare asigura o autonomie de pana la 11.5 ore. Sistemul de sunet are putere de 1 watt si are in distributie boxe marca AKG si tehnologie audio Dolby.

Device-ul are la bord un port USB 3.0, iesire HDMI, port USB tip C si conectivitate WiFi pe doua benzi. Din pachetul cu dotari nu lipsesc camera web de 1-megapixel si conexiunea Bluetooth 4.1.

Xiaomi Mi Notebook Air 4G ruleaza sistemul Windows 10 si este dotat cu tastatura iluminata. Touchpad-ul confectionat din sticla ofera un control precis si suporta gesturi multiple. Bateriile de pe ambele modele sunt compatibile cu tehnologia 1C fast charging.

Xiaomi Mi Notebook Air 4G este disponibil in doua variante de culoare: auriu si argintiu. Modelul dotat cu display de 12.5 inch costa 676 dolari iar varianta echipata cu panou de 13.3 inch are pret de 1005 dolari.

Via: Fonearena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un fost flagship, in speta smartphone-ul HTC U Ultra. M-am intors la HTC :) Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.