In cadrul unui eveniment cea a avut loc in China, Xiaomi a anuntat televizorul de tip smart Mi TV 3. Acesta are o diagonala de 60 inch si rezolutie 4K.

Ce este interesant la televizor este modul in care a fost implementata platforma hardware pentru functia de smart TV. Majoritatea televizoarelor de pe piata au inclus partea de hardware pentru functiile de smart direct in televizor pe placa de baza astfel ca upgrade-ul este aproape imposibil sau foarte costisitor odata ce platforma este depasita din punct de vedere tehnologic.

In cazul lui Mi TV 3 producatorul a ales o solutie ingenioasa. Toate componentele pentru smart TV si inclusiv partile de conectica (USB, HDMI, mufa TV, LAN, iesire audio, VGA) sunt incluse in soundbar. Practic televizorul este ca un fel de monitor.

Marele avantaj al solutiei adoptate de catre Xiaomi este faptul ca Mi TV 3 are o grosime de doar 11.6 milimetri in zona cea mai subtire si 36.7 milimetri in zona cea mai groasa. Device-ul ruleaza sistemul de operare Android 5.1 cu interfata customizata de Xiaomi. In zona de hardware box-ul include procesor MStar 6A928, 2GB RAM si 8GB stocare.

Mi TV 3 impreuna cu box-ul smart costa in jur la 786 dolari. Accesoriul smart TV este vandut si separat, el putand fi utilizat cu orice TV. Soundbar-ul costa in jur la 157 dolari.

mitv 1

mitv 2

mitv 3

Sursa Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).