Uite Vivo V29 5G pareri si pret Romania. Intampinam weekend-ul cu un terminal mid-range premium interesant 🙂 Va precizam ca este vorba despre noul V29 al brand-ului chinez Vivo.

Mentionam ca smartphone-ul are multe segmente hardware excelente. Printre acestea aducem in prim plan ecranul de top, bateria foarte performanta, durabilitatea la scufundari in apa si carcasa foarte eleganta. Cu aceste aspecte lamurite, punem capat partii introductive cu informatii despre pret.

Smartphone-ul este la vanzare pe online-ul din Cehia (alza.cz) pentru suma de 11.999 coroane (in jur de 500 euro). Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 2500 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Vivo V29 pareri

CE NE PLACE LA DISPOZITIV

Vivo V29 pareri – Ecranul este superb (caracteristici si design)

Absolut totul este la superlativ in ceea ce priveste display-ul terminalului. Avem un design curbat foarte elegant cu margini laterale curbate la unghi de 55 grade (conform spuselor producatorului).

Din punctul nostru de vedere, ecranele cu design curbat intodeauna au avut, au si vor avea ceva aparate/special.

Va precizam ca recent echipa GadgetLab a avut in teste un mid-range premium cu display curbat. Este vorba despre Motorola Edge 40. In ceea ce priveste telefoanele cu ecrane curbate testate, noi am mai butonat Motorola Edge 30 Fusion (review) si Motorola Edge 30 Ultra (review).

Revenim la subiectul zilei de azi, in speta Vivo V29. Ca si caracteristici, va spunem direct ca avem de-a face cu un ecran high-end 🙂 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED curbat, 6.78 inci

# Rezolutie 2800×1260 pixeli si 452PPI

# Rata refresh de 120Hz si rata touch sampling de pana la 1000Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate max de 1300 niti

# Tehnologii – HDR10+, Always On, PWM Dimming de pana la 2160Hz (previne fenomenul de flicker)

# Raport ecran corp de aproape 91%

Vivo V29 pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Va informam ca ecranul terminalului are cateva puncte comune cu cel prezent pe smartphone-ul Xiaomi 12T Pro (testat de noi).

ALTE ASPECTE HARDWARE FOARTE COOL 🙂

# Carcasa din sticla si metal (rama metalica), protectie IP68

# Acumulator 4600mAh cu fast charging 80W

# Camera principala cu senzor 50MP, tehnologie OIS, video 4K 30fps

# Camera selfie 50MP cu autofocus

# Conectivitate – Dual SIM (suporta eSIM), 5G, 4G, NFC, Bluetooth 5.2, WiFi 802.11 ac, senzor de amprente incorporat in ecran, USB C, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/QZSS, diversi senzori (accelerometru, lumina, proximitate, compas, giroscop)

# 8GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2

Vivo V29 pareri – CATEVA OBSERVATII

Incepem prin a va spune ca smartphone-ul V29 este fratele mai mare al modelului Vivo V29 Lite. Bine de stiut 🙂

Pe partea de design, avem de-a face cu un smartphone frumos si elegant 🙂 Legat de prezenta protectiei IP68, acest aspect este un mare, mare plus 🙂

Facem pasul catre acumulator. Setup-ul 4600mAh + incarcare 80W intocmit de Vivo este atractiv 🙂 Insa, noi consideram ca se putea face un efort pentru a include si tehnologia wireless charging pe device. Oportunitate irosita 🙁

In ceea ce priveste incarcarea puternica (80W) prezenta pe device, va informam ca noi am testat destul de multe telefoane de acest gen. Aici evidentiem Redmi Note 12 Pro Plus (review), Redmi Note 11 Pro Plus (review), Poco F4 GT si Xiaomi 13 Pro. Toate aceste 4 modele Xiaomi dispun de incarcare 120W.

Apoi, noi am testat si cateva telefoane dotate cu incarcare 67W. Acestea sunt Redmi Note 12 Pro 5G, Xiaomi 12 Lite (review), Poco X4 GT si Poco F4 (review). Aaaa… sa nu uitam. Noi am testat si Xiaomi 13, flagship compact cu Snapdragon 8 Gen 2 si incarcare 67W 🙂

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe si despre camerele terminalului Vivo. Remarcam faptul ca cea principala (50MP) poseda OIS, ceea ce este un plus evident 🙂 Legat de camera selfie, setup-ul 50MP + tehnologie autofocus este unul foarte interesant 🙂

Vivo V29 pareri

Vivo V29 pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Chipset mid-range vechi – Snapdragon 778G

# Nu are boxe stereo

# Camera selfie nu poate video 4K

# Camera principala cu senzori ultra-wide 8MP si bokeh 2MP

CATEVA OBSERVATII

Chipset Snapdragon 778G pe telefon de 500 euro (2500 lei). Hmmm… nasol 🙁 Ce este si mai nasol e nepasarea producatorului in ceea ce priveste conectivitatea WiFi.

In ciuda faptului ca Snapdragon 778G este un procesor vechi, el suporta conexiune WiFi 802.11 ax. Vivo a ignorat acest aspect si a echipat device-ul cu WiFi 802.11 ac. No comment 🙁

Continuam cu criticile si tragem producatorul de urechi pentru prezenta camerelor ultra-wide 8MP (video 1080p) si bokeh 2MP. Este de neacceptat ca un telefon atat de scump sa aiba camere atat de slabe 🙁

Vestile ‘bune’ nu se opresc aici 🙁 Smartphone-ul nu are boxe stereo iar camera selfie 50MP este limitata la filmare 1080p 30fps. ‘Excelent’ 🙁

Vivo V29 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Vivo V29 are multe parti bune iar asta nu poate fi trecut cu vederea. Insa, noi nu putem intelege motivul pentru care producatorul a ales sa-si compromita device-ul prin includerea unor dotari complet neadecvate.

Camere ultra-wide si macro foarte slabe, chipset vechi, selfie video 1080p si fara boxe stereo pe un telefon de 500 euro (2500 lei). Nu mersi!

In stadiul in care se afla smartphone-ul, noi consideram ca el nu merita mai mult de 1700 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata Funtouch OS 13
  • 164.18 × 74.37 × 7.46 mm si 186 grame
  • Accesorii – incarcator 80W, folie, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).