Iata UMIDIGI Uwake pareri si pret Romania. Trebuie sa admitem ca avem o ‘slabiciune’ pentru boxele portabile cu Bluetooth (evident pentru cele de calitate 🙂 ). Nici nu are rost sa mentionam cat de util si atractiv poate fi uneori un astfel de device.

Daca ne impartasiti ‘pasiunea’ (este mult spus 🙂 ) pentru boxe portabile, va invitam cu drag sa cititi review-ul realizat de noi pentru potenta boxa bluetooth Tronsmart Element T6.

Dupa acest scurt ‘ocol’, haideti sa revenim la ‘oile’ noastre si sa ne focusam ‘exclusiv’ pe subiectul zilei de azi. Este vorba despre boxa portabila Uwake. Aceasta este ‘confectionata’ de catre firma chineza UMIDIGI. Vrem sa va precizam ca acest tip de device este o premiera pentru brand-ul chinez.

De ce ne-a atras atentia acest nou dispozitiv ? El poseda design elegant, iluminare in 7 nuante de culoare, un mic display care afiseaza ceasul (joaca si rol de alarma) etc. V-am starnit interesul ? Noi speram ca da 🙂

Nu vrem sa pornim la drum pana nu va aducem detalii precise despre pret. Boxa este la vanzare pe Aliexpress pentru suma de 50 dolari (in jur de 256 lei cu taxe incluse).

UMIDIGI Uwake pareri

# UMIDIGI Uwake pareri – DESIGN si FUNCTII

Boxa are forma de ‘sfera’ turtita in partile de sus si jos. In zona de sus sade un display pozitionat in ‘unghi’ pentru a fi ‘lejer’ de privit. Este mult spus ‘display’, deoarece el afiseaza doar ‘detalii’ esentiale precum ora, daca functia bluetooth este activata si cam atat 🙂

Deasupra afisajului care arata ora este pozitionat un buton de tip touch. Prin ‘apasarea’, acestui buton se activeaza functia ‘sleep mode’ (modul de noapte sau modul de somn).

Dupa activarea acestei functii, boxa poate fi setata prin intermediul butoanelor de pe lateral sa redea sunete ambientale pentru un somn cat mai linistitor (zgomotul ploii, al apei, vant, val etc). Interesant 🙂

O alta ‘chestie interesanta’ este functia de ‘Sunrise Alarm Clock’. Inainte cu 10 minute ca alarma sa ‘bazaie’, boxa este iluminata progresiv (de la 1% – pana la 100%) pe parcursul celor 10 minute.

Conform celor de la UMIDIGI, scopul acestei iluminari progresive este sa te ‘dezmorteasca’ incet din somnul adanc iar in momentul cand suna alarma sa ai parte de o trezire ‘usoara’.

Pe mine personal abia ma trezeste o alarma cu volum puternic 🙂 Ma indoiesc ca acea lumina ambientala imi va face mare lucru 🙂 Insa, poate chiar functioneaza.

Aproape jumatate din boxa este ‘imbracata’ cu sticla alba iar in interiorul acestui ‘glob’ de sticla sade un sistem de iluminare. Jumatatea din sticla a boxei poate fi ‘setata’ pentru a fi iluminata in 7 nuante de culoare: rosu, verde, mov, roz, albastru, galben si mov deschis. Cool 🙂

Legat de ‘butoane’, avem cate 3 taste pe ambele parti laterale. Cele din dreapta sunt pentru ajustarea volumului si schimbarea melodiei. Butonul de pornire poate fi utilizat si pentru a pauza o melodie.

Cele 3 butoane de pe stanga boxei sunt pentru setarea alarmei, a ceasului, a intensitatii luminii si pentru activarea/dezactivarea conexiunii Bluetooth.

UMIDIGI Uwake pareri

# UMIDIGI Uwake pareri – AUDIO SI CONECTIVITATE

Difuzorul acestui device este pozitionat in partea din spate. El poseda dimensiune destul de generoasa si utilizeaza un ‘driver’ de 52mm, care este capabil sa redea un sunet cu putere de 5W.

Noi ne asteptam ca boxa sa sune destul de tare 🙂 Legat de performanta audio, noi speram ca UMIDIGI a optat pentru un difuzor de calitate.

Conectarea wireless la smartphone/tableta se face prin intermediul functiei Bluetooth 5.0. Vrem sa precizam ca persoanele care poseda telefon dotat cu Bluetooth 5.0, probabil vor ‘obtine’ o auditie ceva mai calitativa in comparatie cu un telefon care poseda Bluetooth 4.0 sau 4.2.

Boxa portabila are la baza un acumulator de 1800mAh, ceea ce este o capacitate destul de ok. Insa, nu putem sa nu ne intrebam care este impactul iluminarii si a ceasului permanent aprins asupra autonomiei ? Noi speram ca toate aceste elemente nu ‘consuma’ multa energie.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • 123 x 123 x 118mm si 520 grame
  • Incarcare – 5V/1A
  • Culoare – alb
  • Accesorii – cablu USB pentru incarcare

UMIDIGI Uwake pareri – GANDURI DE FINAL

UMIDIGI Uwake este un device tip 2 in 1 interesant (am putea spune ca este chiar 3 in 1 – ceas, iluminare, boxa).

Functiile de ceas si iluminare sunt binevenite, insa ceea ce conteaza cel mai mult la un astfel de device este pana la urma partea de auditie, in speta difuzorul. Noi speram ca producatorul nu a neglijat acest aspect iar boxa este capabila sa performeze multumitor. Despre pret putem spune ca este bun.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele mid-range si high-end de peste 6 inci. Recent am facut pasul catre smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3, un fost flagship care inca arata si se misca excelent.