nokia n1

Tableta celor de la Nokia, N1, similara la design cu binecunoscutul iPad Mini, a fost lansata in China in luna Ianuarie. Din cate se pare compania finlandeza doreste sa faca disponibil Nokia N1 si pe alte piete decat pe cea din China. Asa ca urmatoarea destinatie in care tableta Nokia este disponibila la vanzare este Taiwan.

Ca fapt divers, tableta este fabricata de Foxconn. Tot ce a facut Nokia a fost a licentieze designul si numele de N1. Compania taivaneza Foxconn se ocupa de tot ceea ce tine de partea de distributie si marketing. Pretul de comercializare este de aproximativ 265 dolari.

Din punct de vedere al specificatiilor, Nokia N1 include urmatoarele: Ecran IPS de 7.9 inch cu rezolutia 2048×1536, Procesor quad core Intel Atom Z3580 cu frecventa la 2.3 GHz, 2GB RAM si 32GB stocare interna. Tableta vine echipata cu Android 5.0 Lollipop, carcasa din aluminiu si port USB de tip C. Referitor la disponibilitatea tabletei in Europa si restul regiunilor inca nu se cunosc detalii.

nokia n1 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).