Noul procesor Snapdragon 660 a fost anuntat oficial de catre firma americana Qualcomm cu aproximativ o saptamana in urma.

Procesorul este cu mult imbunatatit fata de modelul pe care il inlocuieste, si anume Snapdragon 653. Proaspatul Qualcomm Snapdragon 660 aduce un spor de performanta cu 30 de procente mai mare fata de generatia precedenta.

Noul chip Qualcomm dispune de 8 nuclee Kryo setate in urmatoarea configuratie: 4 nuclee tactate la 2.2GHz si 4 nuclee tactate la 1.8GHz. Avem o placa video de noua generatie in persoana chip-ului grafic Adreno 512.

Snapdragon 660 are la bord noile tehnologii Quick Charge 4.0, Bluetooth 5.0 si USB 3.1. Noua platforma Qualcomm integreaza procesor Spectra 160 ISP dedicat camerei foto.

Acesta livreaza performante cu mult imbunatatite la captura video in 4K. In plus, vine cu sistem de stabilizare a imaginii folosit in telefoanele high-end din 2016.

De ajuns cu specificatiile! Cat de performant este noul procesor? Online au fost listate rezultatele testului GeekBench care se presupune ca apartin noului procesor Qualcomm Snapdragon 660.

Telefon cu Snapdragon 660 in GeekBench

Device-ul care a fost dotat cu acest procesor ruleaza 3GB de memorie RAM si sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat.

Rezultatele obtinute sunt impresionante.

  • In testul ‘Single Core’, Snapdragon 660 a scos 1609 puncte. In testul ‘Multi Core’ a obtinut 5643 puncte
  • In testul ‘Single Core’, un Samsung Galaxy S7 dotat cu Snapdragon 820 a scos 1735 puncte. In testul ‘Multi Core’ avem 4196 puncte

Precum se poate observa, SD660 performeaza mult mai bine in testul ‘Multi Core’ decat procesorul SD820. Rezultatul in testul ‘Single Core’ nu este cu mult mai mic.

Procesorul Snapdragon 660 va echipa smartphone-uri precum Sony Xperia X Ultra si Oppo R11. Anul 2017 arata foarte bine pentru segmentul de telefoane mid-range.

Via: Theandroidsoul.com Sursa imagine: Vr-zone.com

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele mid-range si high-end de peste 6 inci. Recent am facut pasul catre smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3, un fost flagship care inca arata si se misca excelent.