Smartwatch

Ceasul inteligent lansat de fosti angajati de la Nasa, Apple si Pixar este o adevarata opera de arta. Design-ul este unul clasic asemenator cu cel al unui ceas normal. Ce diferentiaza acest ceas de competitie este faptul ca el poate fi setat pentru a te anunta de diverse activitati ce sunt importante pentru tine.

Ceasul, ce poarta numele de Olio, include un „asistent personal” care practic este un fel de sistem de notificari, ce te tine la curent cu lucruri gen, calendar, locatia exacta in care te afli si prognoza meteo. Device-ul permite interceptare de apeluri vocale (pentru asta este necesar ca device-ul sa fie imperecheat cu un smartphone).

Un aspect la care acest ceas impresioneaza este faptul ca el poate controla diverse produse, accesorii din cadrul locuintei dumneavoastra: lumini, usa de la garaj, sistem home cinema etc. Developerii estimeaza ca ceasul inteligent Olio va fi lansat in aceasta vara.

Un aspect demn de mentionat este ca spre deosebire de alte ceasuri inteligente ce ruleaza sitemul de operare al celor de la Google, Olio ruleaza propriul OS. De asemenea device-ul este rezistent la apa si praf. Carcasa este din metal iar disply-ul acopera intregul spectru de culori. Ceasul are pretul de pornire de 600 dolari si poate urca pana la 745 dolari, daca optati pentru varianta cu diverse customizari.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).