In ultima perioada Samsung nu a fost foarte activ in ceea ce priveste lansarile de tablete. Marele producator sud coreean s-a axat in principal pe dezvoltarea si lansarea de noi smartphone-uri.

samsung galaxy tab s 2 1

 

Cu toate acestea Samsung nu a uitat complet de segmentul tabletelor. Spun acest lucru deoarece producatorul se pregateste a lansa oficial tableta din zona premium, Samsung Galaxy Tab S 2. Device-ul este urmasul lui Galaxy Tab S si include specificatii hardware excelente. Tableta va fi disponibila in doua variante: una cu ecran de 8 inch si una cu ecran de 9.7 inch.

Ambele modele au ecrane cu rezolutia 2048 x 1536. Procesorul este un octa core Exynos 5433 iar mai departe avem 3GB RAM, 32GB stocare interna si slot microSD. Modelul de 8 inch va include baterie de 3580 miliamperi iar varianta de 9.7 inch baterie de 5870 miliamperi. Ambele modele au carcasa din metal si masoara in grosime doar 5.4mm.

In ceea ce priveste preturile de achizitie, variantele cu conexiune WiFi a Samsung Galaxy Tab S 2 8 inch si 9.7 inch vor costa 400 respectiv 500 euro. Varianta 4G a Galaxy Tab S 2 cu ecran de 9.7 inch va costa 590 euro.

galaxy tab e

Pe langa tableta Galaxy Tab S 2, Samsung se pregateste de lansarea unei tablete de buget intitulata Galaxy Tab E. Device-ul are un ecran TFT LCD de 9.7 inch cu rezolutia 1280×800, procesor quad core de 1.3GHz, 1.5GB RAM, 8GB stocare interna si slot microSD. Bateria este de 5000 miliamperi iar ca si sistem de operare, device-ul are preinstalat Android 4.4 KitKat. Samsung Galaxy Tab E va costa 200 de euro.

Sursa 1 Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).