Uite Samsung Galaxy A12 Nacho pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta noua saptamana cu un telefon entry-level/mid-range Samsung aparut recent. Este vorba despre modelul Galaxy A12 Nacho. Ignoram denumirea usor ridicola si ne focusam pe ceea ce conteaza, in speta hardware-ul.

Va precizam inca de pe acum ca terminalul este foarte similar cu modelul standard de A12. Insa, noua versiune a facut pasul spre un alt chipset, care per total face ca device-ul sa fie superior (poate net superior) in comparatie cu modelul standard. Am reusit sa va starnim interesul ? Noi suntem increzatori ca da 🙂

Cum nu vrem sa abuzam de rabdarea voastra, inainte de prezentare va mai precizam un singur lucru, in speta detalii despre pret. Terminalul A12 Nacho este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 730 lei (varianta 4GB RAM/64GB) si 850 lei (varianta 4GB RAM/128GB).

Samsung Galaxy A12 Nacho pareri

# Samsung Galaxy A12 Nacho pareri – Chipset Samsung Exynos 850

Noul A12 Nacho dispune de propulsorul Exynos 850. Chipset-ul nu este un ‘campion’ al performantei, insa poseda cateva atuuri care pur si simplu nu pot fi ignorate.

Va reamintim ca ‘imbatranitul’ Samsung Galaxy A12 dispune de procesorul MediaTek Helio P35 – 12nm, 8 nuclee Cortex A53 si chipset grafic PowerVR GE8320. Va informam ca motorizarea Exynos 850 este pe 8nm, are 8 nuclee Cortex A55 si chipset grafic ARM Mali G52. Si acum haideti sa o luam treptat.

Faptul ca motorizarea Exynos este pe 8nm e un plus evident (12nm Helio P35). Cu cat un chipset are mai putini ‘nm’, cu atat el performeaza mai bine, este mai eficient ca si consum energie etc. Mai multe detalii legat de acest aspect va invitam sa descoperiti in articolul realizat de noi pentru terminalul Nokia C30.

Apoi, chipset-ul Samsung poseda nuclee Cortex A55, care sunt ceva mai rapide decat nucleele Cortex A53 ale lui Helio P35.

Legat de procesorul grafic, Mali G52 (Exynos 850) este net superior in comparatie cu procesorul grafic PowerVR GE8320 (Helio P35). Ca sa va faceti o idee precisa referitor la acest aspect, ne-am uitat pe net sa vedem cat scot cele 2 propulsoare in benchmark-ul AnTuTu.

Samsung Galaxy A12 Nacho pareri

Smartphone-ul Samsung Galaxy A21s (Exynos 850) atinge scorul de peste 131.000 puncte. Terminalul Oppo A12 (Helio P35) obtine punctajul de peste 91.000.

Diferenta este clar mare, insa nu e ‘astronomica’. Insa, capitolul unde Exynos 850 spulbera Helio P35 in AnTuTu este partea de GPU/chipset grafic (21386 vs 6056 puncte). Datorita acestui aspect, jocuri care pe Galaxy A12 ruleaza sacadat, vor rula cursiv pe terminalul Galaxy A12 Nacho.

Toate aspectele hardware mentionate fac din A12 Nacho un device net superior in comparatie cu A12. A12 Nacho o sa aiba o autonomie mai buna si performante superioare (in gaming, aplicatii, interfata etc).

Aaaa… si inca o chestie. Datorita chipset-ului mai performant, camera de pe noua versiune de A12 va avea un comportament mai bun (procesare foto/video mai eficienta, aplicatie de camera care ruleaza mai cursiv).

Mai exista diferenta/diferente hardware intre device-uri ?

Da, in speta pe partea de stocare. Varianta Nacho este oferita cu pana la 128GB ROM (64GB max pentru A12). Cei 64GB suplimentari sunt bineveniti 🙂

Samsung Galaxy A12 Nacho pareri

De aici incolo, terminalele sunt identice

# Ecran LCD HD+ de 6.5 inci

# Stocare eMMC 5.1

# Baterie 5000mAh cu fast charging 15W

# Camera quad 48MP + 5MP + 2MP + 2MP

# 4G, NFC, USB C, Bluetooth 5.0, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm

Samsung Galaxy A12 Nacho pareri – GANDURI DE FINAL

Daca aveti in plan sa cumparati terminalul Galaxy A12, recomandarea noastra este sa va orientati spre noua versiune Galaxy A12 Nacho (64GB, 730 lei). Telefonul este net superior ca si chipset (nu exageram cand spuneam asta). Ca si pret, modelul A12 Nacho 64GB este cu 30 lei mai scump decat versiunea standard de A12 64GB.

ALTERNATIVE

Pentru 730 lei, A12 Nacho este un smartphone destul de bun. Insa, va precizam ca in acesti bani se gasesc niste device-uri care pe alocuri sunt cu mult mai bune.

Incepem cu Xiaomi Poco M3 (review). Per total, device-ul este net superior (ecran FHD+, stocare UFS, 6000mAh, fast charging 18W, Snapdragon 662). Va mentionam ca smartphone-ul poate fi gasit online pentru sub 650 lei.

O alternativa foarte cool la device-ul Samsung este smartphone-ul Soul X6 Xtreme (in jur de 640 lei). Terminalul Allview ofera cateva dotari care practic sunt ‘science fiction’ in cazul telefoanelor entry-level spre mid-range (de brand): panou AMOLED FHD+, amprenta in ecran, wireless charging, camera selfie tip pop-up si constructie premium (sticla/metal). Va reamintim ca noi am compus Allview Soul X6 Xtreme review (device testat de catre echipa Gadgelab).

Un alta alternativa interesanta este smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 9. El poseda chipset Helio G85, ecran FHD+, incarcare 18W etc. Va precizam ca device-ul poate fi gasit pentru 700 lei.

Facem pasul spre Huawei si va precizam ca la 700 lei este disponibil terminalul P Smart 2021. Cum noi am testat device-ul, va invitam cu drag sa va uitati peste Huawei P Smart 2021 review in romana.

Apoi, daca se cauta cu atentie, se poate prinde smartphone-ul Huawei P40 Lite resigilat pentru 700 lei sau sub aceasta valoare. Va reamintim ca noi am testat terminalul Huawei P40 Lite. Va dorim lecturi placute 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).