Uite Samsung Galaxy Z Flip pareri si pret in Romania. Acum ca se apropie weekend-ul, avem pentru voi la prezentare un device foarte special. Ne place sau nu, incet incet smartphone-urile cu display pliabil incep sa intre pe piata.

Primele incercari relativ reusite din acest segment au fost terminalele Samsung Galaxy Fold si Huawei Mate X. Spunem ‘incercari relativ reusite’ deoarece aceste device-uri poseda un format ciudat si nu sunt deloc practice.

Practic, prin plierea ecranului pe orizontala a fiecaruia din device-urile mentionate, rezulta o tableta cu dimensiune generoasa care este incomod la manevrat si utilizat. O mare problema a acestui gen de device este pretul exorbitant. Spre exemplu, Galaxy Fold este la vanzare in Romania pentru suma ridicola de 9500 lei.

Pe final de 2019, Motorola a demonstrat tuturor cum trebuie realizat un telefon cu ecran pliabil. Producatorul a introdus oficial terminalul Razr 2019, un model care are ca sursa de inspiratie celebrul device lansat in anii 2000, in speta Motorola Razr V3.

Noul Razr 2019 adopta tactica utilizata de modelul original (design tip flip) si aduce un display pliabil pe verticala. Avantajul evident al acestui tip de design este dimensiunea redusa. Cand device-ul este inchis, el practic nu este mai mare decat un portofel de mici dimensiuni (daca se poate spune asa).

Cu device-ul in pozitie de deschis, ecranul este extins pe verticala iar latimea ramane aceeasi. Problemele cu Motorola Razr 2019 sunt pretul foarte piperat (1500-1600 euro) si hardware-ul mid-range (Snapdragon 710).

Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Samsung Galaxy Z Flip pareri

In acest context, ne focusam toata atentia pe subiectul zilei de azi, in speta noul smartphone Samsung Galaxy Z Flip. Terminalul adopta cam acelasi principiu de design utilizat de Razr 2019, insa spre bucuria noastra, hardware-ul este la un nivel superior. Practic, Galaxy Z Flip poate fi considerat un flagship veritabil 🙂

Din pacate, telefonul sufera de aceeasi ‘boala’ ca si modelul Motorola. Aici facem referire la pretul foarte ridicat. Va precizam ca Z Flip este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 7000 lei.

Ne pare rau ca am intocmit o introducere atat de lunga. Nu mai lungim lucrurile si va prezentam ce aduce interesant noul terminal Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Design compact si interesant

Cu device-ul in pozitie de inchis, Z Flip poate fi tinut intre degetul mare si degetul aratator (daca ne luam dupa poza publicata pe site-ul oficial). Dimensiunile reduse se traduc intr-o portabilitate ideala iar asta este un plus evident 🙂

Conform Samsung, mecanismul de rabatare este unul durabil si poate tine display-ul in pozitie inclinata sau in pozitie de L. Cu device-ul asezat in pozitie de L (sau inclinat), ai acces la camera selfie (incorporata in perforatia din partea de sus a ecranului).

Partea cu ecranul care este orientata inspre tine, afiseaza imaginea captata de camera selfie. Zona cu display-ul care este asezata plat, iti pune la dispozitie ‘tastele’ virtuale pentru manevrarea camerei. Cool 🙂

Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Odata ce smartphone-ul este pliat partial (Flex mode), aplicatiile pot fi rulate cu ecranul impartit in doua. Pe jumatatea de sus a ecranului este afisata imagine iar pe jumatatea de jos sunt afisate butoanele de control.

Toate acestea suna bine, insa ramane de vazut cat de bine este pus la punct acest mod de utilizare (suntem convinsi ca doar anumite aplicatii pot rula in modul Flex).

Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Samsung Galaxy Z Flip pareri

Cu telefonul pliat complet, se poate activa functia ‘Multi Active Window’. Functia imparte ecranul in doua si iti permite sa rulezi simultan doua aplicatii. Asta este foarte util 🙂

Spatele telefonului este realizat din sticla, marginile sunt metalice iar pe rama metalica sub care se ascunde mecanismul de pliere, este ‘desenat’ logo-ul Samsung.

Apropo de spatele device-ului, in dreptul sistemului dual-camera gasim un ecran mic (cover display, Super AMOLED 1.1 inci 300×112 pixeli) pe care sunt afisate notificari si detalii esentiale (data, ora, nivelul de incarcare al bateriei).

Conform Samsung, acest ecran dispune de functia ‘contextual continuity’. Ce inseamna asta ? Daca se face touch pe o notificare, atunci cand deschizi terminalul, pe display este deschisa aplicatia care a trimis notificarea. Interesant 🙂

Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Display-ul este actorul principal 🙂

Cu device-ul ‘expandat’ complet, in fata ochilor isi face aparitia un ecran dotat cu denumirea pompoasa de ‘Infinity Flex Display’.

Afisajul in sine poseda un aspect superb (perforatie in partea de mijloc sus, margini foarte inguste) si diagonala masiva de 6.7 inci. Trebuie sa admitem ca afisajul este foarte aratos 🙂

Din punct de vedere tehnic, display-ul se prezinta in felul urmator:

# Samsung Galaxy Z Flip pareri

# Panou Dynamic AMOLED

# Rezolutie FHD+ (2636×1080 pixeli)

# 425PPI densitate pixeli

# Format 21.9:9

# Tehnologie HDR10+

# Raport ecran/corp de peste 82%

# Tehnologie Always On

Cateva scurte observatii si cateva detalii extra

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Putem spune ca display-ul este bine pus la punct. Insa, avand in vedere cat costa gadget-ul, noi am fi dorit un panou cu rezolutie mai mare.

In ceea ce priveste protectia ecranului, pe site-ul oficial se mentioneaza ca display-ul dispune de ‘folding glass’ (sticla pliabila). Sticla este de tip Ultra Thin Glass (UTG). Ramane de vazut cat de durabila este aceasta (la zgarieturi, la rabatari repetate etc).

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Dotari premium puternice

# Chipset Qualcomm Snapdragon 855+ 2.95GHz

# 8GB de memorie RAM + 256GB ROM tip UFS 3.0

# Conectivitate – 4G LTE Cat 16 (1Gbps download), WiFi 802.11 ac MU-MIMO, Bluetooth 5.0 (cu dual audio), USB C, NFC, scanner de amprente pe lateral, deblocare faciala

# Camera principala duala 12MP (ultra-wide 123 grade) + 12MP (wide), functie OIS (pentru senzorul wide), dual pixel autofocus, zoom digital 8X, tehnologie AI, filmare HDR10+, video 4K 60fps, video super slow-mo 720p 960fps, tehnologie Super steady (stabilizare video) etc

CE NU NE PLACE

# Samsung Galaxy Z Flip pareri – Avand in vedere cat costa device-ul, lipsa conectivitatii 5G nu poate fi trecuta cu vederea. Chiar nu putem intelege de ce Samsung a procedat in acest mod 🙁

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

# Samsung Galaxy Z Flip pareri

  • Sistem de operare Android 10 (One UI 2.0)
  • Camera selfie 10MP, live focus (bokeh pentru poze si clipuri video), PDAF, video 4K 30fps
  • Baterie de 3300mAh cu fast charging 15W si wireless charging
  • Audio – 32-bit/384kHz
  • Conectica – ANT+, GPS/Glonass/Galileo/Beidou, Slot Dual SIM (eSIM + Nano SIM)
  • Senzori – accelerometru, barometru, giroscop, geomagnetic, hall, proximitate, RGB pentru lumina
  • # Samsung Galaxy Z Flip pareri
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm
  • Culori – mov, negru
  • Dimensiuni si greutate – 73.6 x 87.4 x 17.3mm (cu device-ul inchis), 73.6 x 167.3 x 7.2mm (cu device-ul pliat complet); 183 grame
  • Altele – buton Bixby
  • Accesorii – conector USB OTG, husa Clear Cover, casti USB C AKG

CATEVA OBSERVATII

Noi am fi dorit o baterie cu fast charging mai potent (macar 20W). Cat despre absenta MicroSD si jack 3.5mm, in general, noi am remarcat ca parerile sunt impartite.

Unele persoane nu au nimic impotriva, in timp ce unele persoane nu aproba lipsa celor doua elemente. Noi consideram ca absenta MicroSD si jack 3.5mm sunt 2 minusuri destul de importante.

Samsung Galaxy Z Flip pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Samsung Galaxy Z Flip este un gadget care atrage prin design-ul destul de spectaculos (fara nici o exagerare). Legat de dotari, in mare parte acestea sunt foarte puternice.

Cu toate acestea, noi suntem de parere ca device-ul este tras in jos de lipsa 5G si de pretul foarte mare. Tot ce putem spune despre achitarea a 7000 lei pe un astfel de device este: nu mersi.

Suntem convinsi ca odata cu trecerea timpului (intre 1-3 ani) acest tip de device va fi produs in masa (milioane si milioane de exemplare) iar producatorii vor scoate pe piata telefoane cu display-uri pliabile la preturi cat de cat accesibile (intre 2000-3000 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).