Uite Nokia T21 pareri si pret in Romania. Incheiem aceasta saptamana cu o tableta mid-range noua si interesanta 🙂 Avem de-a face cu ce a de-a 3-ea tableta cu Android lansata de celebrul brand Nokia. Modelul se numeste T21.

Dispozitivul graviteaza in segmentul mid-range buget si ofera cateva dotari cu valente de premium. Apropo de aceste dotari, va precizam ca T21 este singura tableta mid-range care dispune de conectivitate NFC. Daca ne inselam legat de acest aspect, va rugam sa lasati un comment 🙂 In regula.

Si acum haideti sa facem pasul catre partea de pret. Mentionam ca device-ul va fi disponibil pe online-ul romanesc din 15 Noiembrie pentru pretul de 1300 lei (versiune LTE 4GB RAM/128GB). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Cum tableta Nokia este atractiva (spre foarte atractiva), ne vedem ‘obligati’ sa apelam la tipul de articol ‘marca inregistrata’ a site-ului GadgetLab.

Astfel ca, in randurile de jos puteti afla care sunt principalele 5 argumente pentru care tableta merita banii munciti de voi, dragii nostri cititori/vizitatori. Tot ce ne ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta 🙂

[UPDATE 03-02-2023] Tableta Nokia T21 este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 1300 lei (versiune WiFi 4GB RAM/64GB).

Nokia T21 pareri

1. Nokia T21 pareri – Corp metalic elegant

Inainte de toate, va precizam ca tableta se alatura celorlalte modele din gama Nokia T. Acestea sunt Nokia T10 (ecran de 8 inci) si Nokia T20.

Revenim la subiectul zilei de azi. Facem copy/paste la o scurta fraza din comunicatul oficial primit de noi pe mail.

„Conceput cu o carcasă dură din aluminiu, inclusiv o husă pentru antenă realizată în procent de 60% din plastic recilat, noul Nokia T21 aduce toată durabilitatea și promisiunile la care te-ai aștepta de la o tabletă Nokia”.

Ne pare bine sa auzim (mai bine zis sa citim) ca device-ul poseda corp metalic. Design-ul este unul subtire, in speta 7.5mm. Nu-i rau 🙂

Remarcam faptul ca spatele este ‘vospit’ in 2 nuante. Partea de sus care include logo-ul Nokia, inscriptia NFC si modulul camerei principale este colorata intr-o nuanta de gri usor mai inchisa. Apoi, observam ca modulul camerei (are un aspect placut) iese usor in afara corpului metalic.

Ne mutam privirea spre partea frontala iar aici observam ca display-ul are niste margini negre decent de slim (asta conform imaginilor oficiale).

2. Nokia T21 pareri – Display destul de bun

Din start va precizam ca Nokia nu a optat pentru un panou LCD 90Hz. Pacat 🙁 Insa, trebuie specificat faptul ca chipset-ul prezent pe dispozitiv nu suporta ecran 2K sau FHD+ 90Hz. Detalii despre procesorul tabletei veti afla in cateva momente 🙂

In configuratia actuala, display-ul dispune de urmatoarele: tehnologie LCD, refresh 60Hz, diagonala 10.36 inci, rezolutie 2000×1200 pixeli, format 5:3, luminozitate standard de 360 niti, certificare SGS low blue light si suport pentru stilou (tip Wacom WGP, Wacom Active ES 2.0). Decent 🙂

In ceea ce priveste ratia ecran/corp si densitatea pixeli, site-ul gsmarena mentioneaza urmatoarele: 224PPI si 79.1% ratie screen-to-body. Din nou spunem decent 🙂

3. Nokia T21 pareri – Configuratie suficient de rapida

Incepem acest segment al prezentarii prin a va spune ca tableta are un acumulator inzestrat cu 8200mAh si tehnologie fast charging 18W.

Poate era de preferat o incarcare rapida ceva mai puternica, insa merge si 18W. Trebuie precizat faptul ca producatorul a inclus in dotarea standard un incarcator de 10W.

Hmmm…. pentru majoritatea din voi asta nu ar trebui sa fie o mare problema. Cu siguranta ca sunteti posesori de smartphone care este insotit de incarcator tip fast charger.

Acum ca ne-am lamurit legat de baterie, haideti sa descoperim impreuna ce dotari contine configuratia.

FISA TEHNICA

# Chipset Unisoc T612 12nm (2 nuclee Cortex A75 1.8GHz + 6 nuclee Cortex A55 1.8GHz)

# 4GB RAM + 64GB sau 4GB RAM + 128GB; RAM tip LPDDR4X si stocare tip eMMC 5.1

CATEVA OBSERVATII

Trebuie spus faptul ca in ceea ce priveste performanta in jocuri, T21 face un mic pas inapoi in comparatie cu Nokia T20. De ce spunem asta ?

Chipset-ul Unisoc T612 dispune de procesorul grafic Mali G57 MP1 (1 nucleu grafic), in timp ce Nokia T20 poseda chipset-ul Unisoc T610, care dispune de procesorul grafic Mali G52 MP2 (2 nuclee grafice).

Ne-am uitat pe Youtube si am descoperit urmatoarele: Unisoc T610 atinge in Antutu 9 scorul de peste 193.000 puncte iar Unisoc T612 obtine in Antutu 9 scorul de 180.000 puncte. 13.000 puncte nu este o diferenta mare, insa in jocuri asta conteaza un pic.

Probabil va intrebati cum se poate ca Unisoc T612 sa fie usor mai slab decat Unisoc T610 ? Principala diferenta intre chipset-uri este suportul pentru stocarea UFS 2.1/2.2 in cazul lui T612 (T610 suporta doar eMMC 5.1).

Era un mare plus daca Nokia profita in cazul lui T21 de suportul UFS al chipset-ului Unisoc T612. Probabil ca asta nu s-a intamplat datorita costurilor suplimentare necesare pentru o astfel de manevra.

Din proprie experienta va spunem ca un chipset capabil de 180.000 – 200.000 puncte in Antutu se comporta bine la utilizarea normala de zi cu zi si decent in anumite jocuri.

4. Nokia T21 pareri – Cateva dotari cu parfum de premium

Aspectul surprinzator este prezenta pe device a conectivitatii NFC 🙂 Insa, trebuie spus faptul ca aceasta dotare este oferita doar pe versiunea cu functie 4G LTE (modelul WiFi nu are NFC).

FISA TEHNICA

# Protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Boxe stereo si tehnologie audio Nokia OZO

# Camera principala 8MP, flash LED, autofocus, video 1080p 30fps

# Deblocare faciala

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va informam ca tabletele lansate recent si echipate cu protectie IP52 pot fi numarate pe degetele de la o mana. Pe langa T21, mai avem Lenovo Tab P11 2nd Gen si Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen. Daca va vin in minte alte modele, va rugam sa lasati un comment 🙂

Nokia T21 pareri

5. Nokia T21 pareri – Conectivitate bine pusa la punct

Demaram acest punct al prezentarii prin a preciza care dotari sunt prezente pe ambele versiuni (WiFi si LTE): jack 3.5mm, port USB C 2.0 (OTG), slot MicroSD, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS/AGPS + GLONASS + GALILEO, senzor de lumina ambianta, accelerometru si senzor hall.

Ce aduce in plus versiunea 4G de Nokia T21 este slotul Dual SIM Hybrid, functia 4G LTE Cat 7 (apelare vocala, apelare video HD, SMS si IMS) si conectivitatea NFC.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12 (2 upgrade-uri de sistem operare)
  • Camera selfie 8-megapixeli, fixed focus, video 1080p 30fps
  • 247.5 x 157.3 x 7.5 mm si 467 grame
  • Altele – google kids space & entertainment space, functie second screen for PC
  • Accesorii – husa

GANDURI DE FINAL

Nokia T21 este o tableta care noua ne place mult 🙂 Singurul aspect pe care il reprosam este legat de chipset. Per total, propulsorul Unisoc T612 este decent.

Insa, procesorul grafic Mali G57 MP1 nu va face fata in anumite jocuri (Genshin Impact, Shadowgun Legends si alte titluri similare). Pentru multe persoane asta nu o sa fie o problema.

Majoritatea (inclusiv noi) folosesc tableta pentru activitati gen filme, vizualizare poze/imagini, web browsing, verificare mail, youtube etc. Ocazional o sa fie rulate si ceva jocuri.

Legat de pret, 1300 lei pentru versiunea 4G (NFC, 128GB, 4GB RAM) nu este rau deloc 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).