Iata review Samsung Galaxy S10 Plus pareri si pret in Romania. Terminalul a fost anuntat oficial de putin timp. Asta nu a ‘impiedicat’ magazinele online din Romania sa scoata la vanzare (precomanda) terminalul. Va mentionam ca Galaxy S10 Plus este disponibil pe site-ul eMAG.ro pentru urmatoarele preturi:

  • 8GB RAM + 128GB ROM – 4800 lei
  • 8GB RAM + 512GB ROM – 6000 lei
  • 12GB RAM + 1TB ROM – 7800 lei

Momentan ne abtinem in a comenta preturile 🙂 Asta o vom face in concluzia articolului. Pentru o ‘lectura’ cat mai placuta, am compus in randurile de mai jos un articol deja ‘marca inregistrata’ pentru site-ul nostru.

Va aducem top 3 motive de achizitie, informatii hardware in detaliu si onestele noastre impresii despre acest mult dorit device.

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri

Samsung Galaxy S10 Plus pareri

1. CONFIGURATIE ‘RIDICOL’ DE POTENTA; 1 Terabyte de stocare 🙂

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri – Avand in vedere cat de competitiv a devenit sectorul high-end de telefoane mobile, Samsung a trebuit sa scoata ‘armele grele’ din arsenal. Astfel ca, noul Galaxy S10 Plus a devenit un smartphone cu dotari hardware mai bune decat cele ale unui laptop de gaming. Aici ne referim strict pe partea de memorie.

Proaspatul device din seria Galaxy poseda un ‘neverosimil’ 12GB RAM si, atentie, 1TB de stocare interna. Din punctul nostru de vedere este pur si simplu incredibil (fara nici o exagerare) unde s-a ajuns cu hardware-ul pentru smartphone-uri. Ne ‘calmam’ un pic si trecem in revista celalate dotari interne.

Daca va vine sa credeti, cel mai ‘slab’ model are la bord 8GB RAM/128GB ROM. Versiunea de ‘mijloc’ se lauda cu un impresionant 8GB RAM + 512GB ROM. Avand in vedere aceste ‘aspecte’, oare de cata memorie va dispune viitorul Galaxy Note 10? Lasam asta deoparte si mentionam detalii despre motorizarea lui Galaxy S10 Plus.

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri

‘Bolidul’ ascunde sub capota cel mai performant chipset realizat de Samsung, in speta Exynos 9820 Octa, care este dotat cu frecventa de 2.7GHz si procesor grafic Mali G76 MP12 (12 nuclee grafice). Va precizam ca versiunea propulsata de chipset-ul Snapdragon 855 este ‘rezervata’ pentru pietele din SUA si China.

Ce ne incanta pe noi este decizia luata de Samsung in privinta acumulatorului. Putem spune ca producatorul sud-coreean a mers ‘all in’ si a pus o baterie de capacitate mare in cuantum la 4100mAh. In sfarsit un flagship Samsung Galaxy dotat cu acumulator de capacitate adecvata 🙂

Bateria aduce un ‘trio’ foarte atractiv cu tehnologii de incarcare. Avem fast charging 15W prin USB C 3.1, wireless charging 15W si functie de reverse wireless charging cu putere 9W (asta iti permite sa incarci cu energie in mod fara fir alte device-uri Samsung dotate la randul lor cu wireless charging).

Samsung Galaxy S10 Plus pareri

2. Samsung Galaxy S10 Plus pareri – O SELECTIE IMPRESIONANTA CU DOTARI DE ULTIM ‘RACNET’

# Terminalul este poate cel mai important model high-end Samsung pe 2019. Prin urmare, device-ul poseda nu numar pur si simplu remarcabil de dotari care o sa faca pe plac oricarui ‘gen’ de utilizator.

Avem conectivitate LTE Cat 20 2000/150 Mbps. Din punctul nostru de vedere, asta e deja prea de tot 🙂 Conexiunea LTE Cat 20 ofera o banda pentru download de 2GB/s. Impresionant 🙂

# Pe device este prezenta conexiunea WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax. Standardul ax iti pune la dispozitie o viteza de download/upload pe wireless de 1.2Gbps.

Insa, ca sa ‘profiti’ de aceasta functie, la domiciliu trebuie sa ai instalat un router WiFi compatibil cu acest standard si internet cu banda de 1 Gigabit.

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri

# Pe partea de audio, putem spune ca abordarea Samsung este in ton cu configuratia high-end. Smartphone-ul poseda boxe stereo optimizate de firma austriaca AKG.

# Pentru un sunet de cea mai buna calitate, este prezenta tehnologia Dolby Atmos (care include functiile Dolby Digital si Dolby Digital Plus). De pe flagship nu lipseste procesorul audio ‘independent’ capabil sa redea un sunet HiFi de calitate la 32bit/384KHz. Foarte tare 🙂

# Alte dotari/functii de ‘mare atractivitate’ sunt portul USB C 3.1, NFC-ul, senzorul de amprente Ultrasonic incorporat in ecran, deblocarea faciala, design-ul de lux (sticla si metal), Bluetooth 5.0, protectia IP68 pentru durabilitate la apa/praf si sistemul de operare Android 9.0 Pie (personalizat cu interfata grafica Samsung UX).

Samsung Galaxy S10 Plus pareri

3. Samsung Galaxy S10 Plus pareri – DISPLAY AMOLED DOTAT CU ‘PERFORATIE’

Ei bine, am ajuns in zona hardware la care Samsung pur si simplu straluceste. Bineinteles ca este vorba despre display.

Partea frontala ‘contine’ un afisaj cu look ‘amenintator’ (ne scuzati expresia 🙂 ) iar asta se datoreaza diagonalei ‘masive’ si a raportului display/corp de peste 90 procente. Practic, toata partea frontala este un display ‘urias’ iar asta doar poate sa ne bucure.

Noi personal suntem foarte incantati ca Samsung nu a ‘murdarit’ terminalul cu notch. Aspect de design care atrage privirea este perforatia din coltul dreapta al ecranului.

In perforatie este incorporata o camera selfie de tip dual. Oau 🙂 Trebuie sa recunoastem ca ‘gaura’ ofera afisajului un aspect modern cu focus pe high-tech (ne scuzati expresia pretentioasa 🙂 ).

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri – Din punct de vedere tehnic, ecranul poate fi numit ‘the best of the best’.

FISA TEHNICA PENTRU DISPLAY

  • Panou Dynamic AMOLED
  • Denumire – Infinity-O Display
  • Diagonala 6.4 inci
  • Rezolutie – Quad HD Plus (3040×1440 pixeli)
  • Densitate pixeli – 522PPI
  • Tehnologii – HDR10+, Always On
  • Protectie Corning Gorilla Glass 6
  • Format 19:9
  • Luminozitate – 1200 cd/m2
  • Adancime culoare – 24 bit

Samsung Galaxy S10 Plus pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera secundara duala 10MP (F1.9, unghi vizualizare 80 grade) +8MP (F2.2, unghi vizualizare 90 grade), Dual Pixel Autofocus, Live Focus, video 4K 30fps, auto HDR
  • Sistem tri-camera cu 12MP (Telephoto 45 grade, F2.4) +12MP (Senzor wide 77 grade, apertura duala F1.5/F2.4) +16MP (Senzor ultra wide 123 grade, F2.2)
  • Sistem tri-camera functii si tehnologii – Flash LED CRI, Dual Pixel PDAF, OIS, zoom optic 2x, zoom digital 10x, Scene Optimizer (functie inteligenta care detecteaza diverse scenarii precum zapada, munte, oras, rasarit, apus etc), Detectare defecte in poza, diverse moduri de fotografie (mancare, panorama, pro, live focus cu efect de blur in background, standard photo etc), Emoji, VDIS (stabilizare video digitala), HDR, poze in miscare, video 4K 60fps, video super slow-motion 720p 960fps, video slow-motion 1080p 240fps, video Hyperlapse 1080p

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri

  • Conectivitate – slot MicroSD (512GB), slot Dual SIM cu Dual 4G, ANT+, GPS/Galileo/Glonass/Beidou
  • Senzori – presiune, accelerometru, barometru, giroscop, geomagnetic, hall, ritm cardiac/puls, proximitate, LED notificare tip RGB
  • Buton pentru asistent virtual Bixby
  • Culori – negru, verde, alb, albastru
  • 157.6 x 74.1 x 7.8 mm si 175 grame/198 grame pentru versiunea cu spate ceramic (12GB RAM)
  • Accesorii – folie, husa Clear Cover, casti AKG, adaptor USB OTG

CONCLUZIE

# Samsung Galaxy S10 Plus pareri – device-ul este un terminal flagship cu totul si cu totul special. Hardware-ul incorporat este unul de ‘vis’ iar nivelul de dotari este pur si simplu remarcabil. Si acum urmeaza aspectul ‘sensibil’, in speta pretul.

Ce mai ‘accesibila’ versiune de Galaxy S10 Plus are pret de peste 1000 euro. Intelegem perfect ca dotarile sunt ultra-high end, insa noi consideram ca un pret apropiat de 5000 lei este ‘ridicol’. Ce sa mai zicem de versiunea cu 12GB RAM si 1TB stocare, care costa aproape 8000 lei, cat o masina second-hand decenta 🙂

Daca dispui de un buget generos si esti mare fan de flagship-uri, te invitam sa citesti articolul realizat de noi despre impresionantul smartphone Mate 20 Pro al chinezilor de la Huawei.

Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).