Iata Samsung Galaxy A50 pareri si pret in Romania. Acum pe debut de weekend avem o surpriza foarte placuta pentru voi. Puternicul mid-range Galaxy A50 este listat pe site-ul eMAG.ro pentru pretul de 1550 lei.
Din start vrem sa mentionam ca avem de-a face cu un telefon interesant (spre foarte interesant). Asta ne-a convins sa realizam pentru voi un articol ‘marca’ GadgetLab.
Asta inseamna un top 4 cu motive de cumparare, onestele noastre pareri despre dispozitiv si bineinteles informatii hardware complete si detaliate.
1. Samsung Galaxy A50 pareri – Display Super AMOLED dotat cu notch
Similar cu ceea ce gasim pe interesantul mid-range Galaxy M20 (care de asemenea este disponibil in Romania), terminalul A50 poseda si el notch. Insa, marele plus in comparatie cu M20 este faptul ca Galaxy A50 utilizeaza panou Super AMOLED (TFT LCD pe Galaxy M20).
Se pare ca Samsung a cedat intr-un final tentatiei de a-si echipa noile creatii cu notch. Sa fie asta un lucru bun, un lucru rau? Depinde de fiecare. Sunt persoane carora le place acest trend de design, insa sunt si multi care nu prea agreeaza notch-ul
Exista si cea de-a treia categorie cu persoane care sunt ‘neutre’. Din punctul nostru de vedere nu este nimic in neregula cu prezenta decupajului pe ecran.
Atat timp cat el poseda o dimensiune de bun simt, nu avem nimic impotriva lui. De ajuns cu notch-ul! Haideti sa facem pasul catre ceea ce conteaza cu adevarat.
Samsung Galaxy A50 pareri – SPECIFICATII TEHNICE PENTRU DISPLAY
- Panou Super AMOLED Infinity-U
- Diagonala de 6.4 inci
- Rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli)
- Densitate pixeli de 403PPI
- Raport ecran/corp de 85 procente
- Geam curbat durabil la zgarieturi
- Adancime culoare – 24 biti
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Nu putem spune ca afisajul este impresionant ca specificatii. Insa, noi consideram ca telefonul poseda un display cu caracteristici ‘solide’. La asta se adauga design-ul ‘high-tech’ cu margini slim, notch subtil si diagonala generoasa. Ce-ti poti dori mai mult? 🙂
2. Samsung Galaxy A50 pareri – Platforma hardware cu elemente de ‘masina sport’ 🙂
Configuratia ‘proaspatului’ Galaxy A50 este una bine reglata si echilibrata (ne scuzati expresia ciudata). Producatorul a combinat componente noi/performante cu un acumulator ‘masiv’.
Astfel ca, avem chipset-ul Samsung Exynos 7 9610, 4GB de memorie RAM, un excelent 128GB ROM si acumulator de 4000mAh ‘accesorizat’ cu mult ravnita tehnologie fast charging (putere 15W).
Legat de chipset, Exynos 9610 poseda caracteristici interesante. Avem 4 nuclee Cortex A73 2.3GHz + 4 nuclee Cortex A53 1.7GHz, proces tehnologic pe 10nm si procesor grafic ARM Mali G72 MP3 (3 nuclee grafice).
In ceea ce priveste potenta acestui chipset, dupa o scurta cautare pe net, am descoperit pe YouTube ca terminalul Galaxy A50 scoate in benchmark-ul AnTuTu scorul de peste 146.000 puncte. Acest scor e peste cel obtinut de terminalul Nokia 7 Plus, care dispune de propulsorul Snapdragon 660. Nu e rau deloc 🙂
3. Samsung Galaxy A50 pareri – Camere cu specificatii puternice
Pana in acest punct al articolului putem spune ca ‘noul Galaxy’ este un mid-ranger excelent. Continuam pe acelasi ‘traseu’ ascendent si va aducem in atentie potentele dotari foto. Incepem cu camera principala.
Samsung si-a echipat device-ul cu sistem tri-camera alcatuit din urmatoarea combinatie de senzori: 25MP (F1.7)+8MP (F2.2)+5MP (F2.2).
Senzorul de 25-megapixeli este cel primar si conform Samsung, el este optimizat pentru fotografierea in conditii de luminozitate redusa. Senzorul de 8-megapixeli este de tip Ultra-wide iar el iti permite sa capturezi in cadru mai multe detalii.
Cel de-al treilea senzor, in speta cel de 5-megapixeli, este pentru adaugarea efectului de adancime ‘Live Focus’ (similar cu efectul Bokeh).
Ca si functii, sistemul tri-camera a receptionat AR Emoji (animatii amuzante ale chipului tau), Hyperlapse video, Slow-mo video (captura video in slow-motion), Scene Optimizer (detectare obiecte si tip scena/peisaj), tehnologie PDAF pentru focalizare rapida, HDR, flash LED si video 4K cu 30fps.
Trebuie sa admitem ca unitatea foto principala este excelent pusa la punct. Datorita acestui aspect, suntem increzatori ca telefonul este capabil de niste poze/filmari reusite.
Acum haideti sa facem trecerea spre camera selfie. Va asiguram ca merita 🙂 In partea frontala, Samsung a ales sa ‘monteze’ un senzor dotat cu 25-megapixeli. Destul de impresionant. Camera frontala are la bord lentile cu apertura F2.0 si este capabila de filmare la 1080p cu 30fps.
4. Samsung Galaxy A50 pareri – O gama generoasa cu echipamente premium
Primul aspect care iti sare in ochi atunci cand vine vorba de dotari premium este scanner-ul de amprente incorporat in display. Oau 🙂 Daca nu ne inselam, Galaxy A50 este in acest moment cel mai ieftin smartphone dotat cu senzor amprente integrat in ecran.
In ceea ce priveste restul de elemente premium, avem port USB tip C, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, slot MicroSD care suporta pana la 512GB si sistemul de operare Android 9.0 Pie (personalizat cu interfata grafica Samsung One UI).
Samsung Galaxy A50 pareri – UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE
- Slot Dual SIM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/BDS, 4G LTE Cat 12, VoLTE
- Senzori – compas, accelerometru, proximitate, giroscop
- Culori – negru, albastru, gri
- Carcasa – spate si margini din plastic, parte frontala acoperita cu sticla
- 74.7 x 158.5 x 7.7mm
CONCLUZIE
Noul Samsung Galaxy A50 este o surpriza foarte placuta. Telefonul ofera un pachet de dotari aproape complet iar pretul de achizitie este foarte bun (pentru un Samsung). Spunem pachet ‘aproape complet’ deoarece lipseste constructia premium (spate din sticla sau metal).
Se pare ca Samsung in sfarsit a decis sa ia in serios sectorul de telefoane mid-range premium accesibile iar asta doar poate sa ne bucure. Va reamintim ca la noi pe site este publicat un articol despre Galaxy A7 2018, un alt Samsung mid-range interesant.