Iata Samsung Galaxy S22 Ultra pareri si pret in Romania. Iata ca a sosit ziua cea mare: sa analizam cu in detaliu cel mai puternic smartphone Samsung pentru anul 2022 ๐ ๐ Este vorba despre terminalul Galaxy S22 Ultra.
Va mentionam ca in premiera pentru un flagship din seria Galaxy S, device-ul incorporeaza deja celebrul stilou/stylus S Pen.
Hmmm…. pare ca Samsung pregateste terenul pentru a renunta la gama sa de telefoane Galaxy Note. Sau poate Samsung ne pregateste ceva foarte cool ๐ Ramane de vazut. In fine.
Revenim la subiectul zilei de azi si va spunem ca noul S22 Ultra aduce tot ce are mai bun Samsung sa ofere in materie de tehnologie mobila.
Terminalul dispune de un display impecabil, hardware foarte puternic, camere de top, o gramada de dotari premium si precum era de asteptat, preturi pe masura.
Apropo de preturi, va precizam ca device-ul este la vanzare (precomanda, livrare din 25 Februarie) pe site-ul eMAG in urmatoarele variante:
# 8GB RAM/128GB – 6200 lei
# 12GB RAM/256GB – 6700 lei
# 12GB RAM/512GB – 7200 lei
Deoarece telefonul o sa fie unul cautat/foarte popular, bineinteles ca recurgem la tipul de articol deja clasic pentru site-ul noastru.
In randurile de jos gasiti un top 5 cu principalele argumente care te pot ‘impinge’ sa faci gaura in depozitul bancar ๐
[UPDATE 25-02-2022] Precizam ca Galaxy S22 Ultra este disponibil pentru cumparare.
[UPDATE 20-10-2022] Terminalul Galaxy S22 Ultra este la vanzare pe eMAG.ro pentru 4390 lei (8GB RAM/128GB) si 5415 lei (12GB RAM/256GB).
1. Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – Poate cel mai bun display pus vreodata pe un telefon mobil
Nu credem ca exageram cu ‘titlul’ de mai sus. Este suficient sa arunci o privire peste specificatii ca sa te convingi de acest lucru ๐
FISA TEHNICA
# Panou Dynamic AMOLED 2X 6.8 inci, margini curbate
# Rezolutie Quad HD+ (3088×1440 pixeli) si 500PPI
# Format 19.5:9
# Refresh de 120Hz (refresh adaptiv 1Hz – 120Hz)
# Rata touch-sampling de 240Hz (functie disponibila in modul Game)
# Spectru culoare DCI-P3
# Luminozitate maxima de 1750 niti si rata contrast de 3.000.000:1
# Tehnologie Vision Booster (pentru utilizare in lumina de afara)
# Tehnologie HDR10+
# Raport ecran/corp de peste 90%
# Protectie Gorilla Glass Victus+
# Functie Always-On
# Perforatie sus pe mijloc
# Scanner amprente ultrasonic incorporat in display
CATEVA OBSERVATII
Ne trebuie putin timp sa ne revenim dupa cele insiruite ๐ Trebuie sa recunoastem ca display-ul este foarte impresionant (specificatii si design).
Cu toate acestea, trebuie precizat faptul ca ecranul este destul de similar cu cel care motorizeaza Galaxy S21 Ultra. Bineinteles ca exista cateva upgrade-uri, insa nimic ‘revolutionar’.
Apropo de S21 Ultra, tinem sa va precizam ca noi am testat Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Va invitam cu mult drag sa cititi review-ul realizat de catre echipa GadgetLab. Noi speram ca vom pune mana si pe S22 Ultra pentru ai face un review complet ๐
2. Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – O camera principala puternica si foarte versatila
Un alt motiv pentru care telefonul va fi ‘vanat’ de catre iubitorii de flagship-uri Android este camera principala. Ea este cu adevarat impresionanta ๐
FISA TEHNICA
# Senzori – 108MP (F1.8) + 12MP (ultra-wide 120 grade) + 10MP (telephoto) + 10MP (periscop telephoto)
Si acum haideti sa detaliem fiecare din senzori
Senzorul primar de 108MP este acelasi Samsung HM3 utilizat de catre terminalul Galaxy S21 Ultra. Senzorul foloseste tehnologii performante precum OIS (stabilizare optica a imaginii) si autofocus cu laser.
Va precizam ca senzorul 108MP este capabil de captura video 8K 24fps, 4K 60fps si super slow-motion la 720p 960fps. Daca ar fi sa aducem o mica critica, Samsung trebuia sa introduca pe device filmare super slow-motion 960fps in rezolutie FHD.
Apropo de acest aspect, va precizam ca flagship-ul Motorola Edge 20 Pro (device testat de noi) este capabil de video super slow motion la 1080p 960fps. Insa, noi suntem increzatori ca Samsung va remedia acel aspect printr-un update software ๐
Facem pasul catre senzorul ultra-wide 12MP. Va precizam ca el dispune de focalizare rapida Dual-Pixel AF si tehnologie Super Steady Video (filmare ultra stabila la 1080p 60fps). Tinem sa va spunem ca si senzorul ultra-wide este capabil de filmare 4K 60fps. Excelent ๐
Va informam ca Samsung a utilizat senzor ultra-wide 12MP si pe modelele Galaxy S21 FE 5G si Galaxy S20 FE 5G. In mod evident ca senzorul ultra-wide de pe S22 Ultra este mai potent.
Ca tot am mentionat de terminalul S20 FE, va reamintim ca noi i-am facut review device-ului. Astfel ca, va invitam sa parcurgeti review romana Samsung Galaxy S20 FE 5G.
Samsung Galaxy S22 Ultra pareri
Ne indreptam atentia catre senzorul telephoto 10MP. Senzorul dispune de functie zoom optic 3X, focalizare rapida Dual-Pixel AF si tehnologie OIS. Foarte tare ๐
Este randul senzorului periscop telephoto 10MP. El etaleaza un zoom optic la 10X, ceea ce este foarte impresionant ๐ Senzorul nu duce lipsa de tehnologiile OIS si Dual-Pixel AF.
Pe partea de zoom, va precizam ca telefonul urca pana la 100X (zoom digital). Din testele facute de noi cu S21 Ultra, va mentionam ca pozele arata excelent la zoom optic 10X.
In ceea ce priveste functia de zoom digital, calitatea este decenta pana la 30X. De aici incolo, pozele sunt practic picturi in ulei. Ne asteptam ca pe S22 Ultra sa fie cam la fel (poate o idee mai bine ๐ ).
Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII
Daca va plac mult telefoanele care se comporta excelent atunci cand vine vorba de fotografiere si zoom, avem ceva cool pentru voi ๐
Va precizam ca noi am butonat intens flagship-urile Huawei Mate 40 Pro (review) si Huawei P40 Pro (review). Va invitam cu mult drag sa va uitati peste recenziile realizate de echipa GadgetLab ๐
Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, smartphone-ul mid-range Motorola Edge 20 este o optiune buna (din punct de vedere foto si nu numai) daca dispui de un buget ceva mai mic.
Terminalul Edge 20 are camera tripla cu 108MP si senzor telephoto 8MP (zoom optic 3x). Camera device-ului are un comportament bun. Spunem asta doarece noi am avut in teste smartphone-ul Motorola Edge 20.
3. Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – Configuratie de masina super sport ๐
Incepem prin a va spune ca smartphone-ul foloseste noul si performantul propulsor Samsung Exynos 2200. Ca si performante, chipset-ul Exynos 2200 este poate ceva mai bun decat motorizarea Snapdragon 8 Gen 1. Nu o sa intram in alte detalii in ceea ce priveste acest aspect.
Pentru informatii complete despre noul chipset Exynos, va invitam cu drag sa cititi articolul compus de noi pentru smartphone-ul Samsung Galaxy S22 Plus (dispune de Exynos 2200).
Aaaa… sa nu uitam. Proaspatul chipset Exynos echipeaza si modelul ‘entry-level’ al gamei S22, in speta smartphone-ul Samsung Galaxy S22. Bine de stiut ๐
Ca tot am mentionat de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, va precizam ca Samsung a utilizat acest procesor pe noile tablete Samsung Galaxy Tab S8 si Samsung Galaxy Tab S8 Plus. Interesant ๐
[UPDATE 06-08-2022] Apropo de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, intre timp noi am testat 2 telefoane motorizate de catre acest propulsor. Este vorba despre Poco F4 GT si Motorola Edge 30 Pro.
Ce alte dotari mai contine configuratia lui S22 Ultra ?
# Stocare UFS 3.1 (128GB/256GB/512GB)
# Memorie RAM tip LPDDR5 (8GB/12GB)
# Baterie de 5000mAh cu fast charging 45W, wireless charging 15W si reverse wireless charging 4.5W
Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII
Ne pare bine sa vedem ca Samsung a facut un upgrade notabil la incarcarea prin USB C. Va precizam ca ‘batranul’ S21 Ultra dispune de incarcare rapida cu putere 25W. Iata ca noul S22 Ultra face trecerea spre incarcare 45W. Nu-i rau ๐
Daca ar fi sa reprosam ceva, era de preferat un wireless charging ceva mai puternic. Practic, incarcarea wireless 15W a fost introdusa pe Samsung Galaxy S10 (lansat in Martie 2019).
Din 2019, Samsung nu a mai adus nici o imbunatatire in ceea ce priveste viteza de incarcare pe wireless.
Legat de acumulatorul de 5000mAh, capacitatea sa este una adecvata pentru display-ul ‘mamut’ de 6.8 inci. Si acum vrem sa va spunem ceva cool si interesant ๐
Va precizam ca si terminalul Moto G200 (telefon cu Snapdragon 888 Plus) dispune de combo 6.8 inci + 5000mAh.
Am mentionat acest lucru ca sa va putem invita in a citi review-ul compus de noi pentru Motorola Moto G200 5G. Va dorim o lectura placuta ๐
Aaaa… sa nu uitam. S22 Ultra nu duce lipsa de functia RAM Plus (memorie virtuala), care adauga un plus de 4GB RAM (preluati din stocarea interna). Interesant ๐
4. Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – Telefonul etaleaza o selectie generoasa de ‘gadget-uri’
Aspectul pe care noi il apreciem foarte mult la flagship-urile Samsung este ca nu duc lipsa de aproape absolut nimic.
Mai vezi terminale high end Oppo sau Xiaomi care fie nu au protectie IP68, camera selfie nu poate 4K, portul USB C nu stie iesire video etc. Insa, asta niciodata nu a fost cazul cu un Samsung high-end.
FISA TEHNICA
# Camera selfie 40-megapixeli, focalizare PDAF, captura video 4K 60fps
# Port USB C 3.2 cu video out (4K 60Hz)
# Protectie IP68 (durabilitate la apa si praf)
# Boxe stereo AKG cu tehnologie Dolby Atmos
# Conectivitate – 5G, WiFi 802.11 ax, 4G LTE Cat 20, NFC, Bluetooth 5.0
# Diversi senzori – barometru, giroscop, accelerometru, compas, hall, lumina, proximitate, pedometru
# Stilou S Pen (integreaza conexiune Bluetooth, are protectie IP68)
# Suport plati prin NFC (Samsung Pay)
5. Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – Device-ul are un look superb
Pe partea de design, putem spune ca Samsung s-a intrecut pe sine (poate exageram un pic). Din punctul nostru de vedere, terminalul arata impecabil.
Partea frontala impune respect prin diagonala foarte generoasa de 6.8 inci. Ecranul are dungi negre ultra slim, perforatia este una subtila iar marginile curbate destul de pronuntat arata foarte bine.
Ne indreptam privirea spre partea din spate. Observam ca fiecare din senzorii camerei foto sunt incorporati direct pe corpul din sticla (daca se poate spune asa). Tinem sa precizam ca pe S21 Ultra, senzorii camerei sunt incorporati intr-un modul metalic.
Remarcam faptul ca senzorii camerei nu ies cu mult in afara. Ca si design, putem spune ca sistemul quad-camera de pe S22 Ultra poseda un look ‘industrial’ elegant ๐
Apoi, sticla de pe spate etaleaza un finisaj mat, care speram ca nu este un magnet de amprente si praf. Precizam ca sticla de pe spate este si ea curbata inspre extremitatile laterale.
In ceea ce priveste rama metalica, observam ca ea are colturi drepte si ca este frumos rotunjita pe laterale.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 12 cu interfata One UI 4.1
- Conectivitate – WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/GALILEO/GLONASS/BEIDOU, Dual SIM
- Culori – visiniu, verde, alb, negru
- 77.9 x 163.3 x 8.9mm si 228 grame
- Iesire audio prin USB C; 32-bit/384kHz
- Altele – deblocare faciala
- Lipsuri – fara incarcator, fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm
Samsung Galaxy S22 Ultra pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Samsung Galaxy S22 Ultra este un high-end impresionant. Telefonul exceleaza in cam toate segmentele hardware, ceea ce este firesc si normal pentru un device de acest gen.
Si acum urmeaza intrebarea cheie ? Se merita facut upgrade-ul de la Galaxy S21 Ultra ? In niciun caz. Singurele imbunatatiri notabile sunt chipset-ul si incarcarea (prin USB C). In rest, device-urile sunt destul de similare.
Insa, daca nu esti posesor de Galaxy S21 Ultra, ai un buget foarte generos si iti doresti un terminal foarte puternic, noul S22 Ultra merita din plin a fi luat in considerare.