Uite Realme X50 Pro 5G pareri si pret Romania. Suntem convinsi ca orice fan Android indrageste telefoanele foarte puternice. Nu are cum sa fie altfel 🙂 In acest context, astazi ne indreptam toata atentia catre noul flagship Realme X50 Pro 5G (pus laolalta de compania chineza Oppo).
Terminalul se numara printre primele device-uri care poseda motorizarea high-end Qualcomm Snapdragon 865. Hmmm… Delicios 🙂 Nu mai lungim lucrurile si plonjam direct inspre pret. Smartphone-ul va fi pus la vanzare in Europa din luna Aprilie pentru niste costuri atractive:
# 6GB RAM/128GB – 600 euro (in jur de 2880 lei)
# 8GB RAM/256GB – 670 euro (in jur de 3216 lei)
# 12GB RAM/256GB – 750 euro (in jur de 3600 lei)
Avand in vedere aceste preturi, terminalul Realme se anunta a fi un competitor de temut pentru nava amiral Xiaomi Mi 10 Pro (poseda acelasi Snapdragon 865).
De ce spunem ‘competitor de temut’ ? Smartphone-ul Xiaomi este cu mult mai scump (versiunea cu 12GB RAM/256GB depaseste valoarea de 5000 lei).
# Realme X50 Pro 5G pareri
Inainte de a va lista principalele 4 motive pentru care acest dispozitiv isi merita locul in cosul de cumparaturi, avem 2 mici si interesante precizari 🙂 X50 Pro 5G este cel de-al doilea device high-end lansat de Realme.
Prima nava amiral lansata de producatorul chinez a fost smartphone-ul Realme X2 Pro. Acest device a facut si inca face valuri pe segmentul high-end gratie excelentului raport pret/dotari.
Avand in vedere preturile agresive la care este comercializat proaspatul flagship Realme, suntem convinsi ca X50 Pro 5G va pune in miscare niste valuri si mai inalte 🙂 In regula.
Ultima si poate cea mai interesanta precizare face referire la infratirea cu terminalul mid-range premium Realme X50 5G.
MOTIV 1 – Realme X50 Pro 5G pareri – Cel mai puternic chipset Snapdragon + baterie foarte performanta (mai bine zis motive 🙂 )
Demaram acest capitol prin a va preciza ca dispozitivul dispune de conectivitate 5G. Excelent 🙂 Conexiunea 5G este livrata de catre noul si impresionantul chipset Qualcomm Snapdragon 865.
Cat tot v-am pus la curent cu motorizarea device-ului, vrem sa trecem in agenda alte cateva elemente care formeaza configuratia interna. Avem memorie RAM ultra rapida tip LPDDR5 (in configuratie quad-channel), stocare vitezista UFS 3.0 si conexiune WiFi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax). Foarte tare 🙂
Datorita componentelor enumerate, suntem ferm convinsi ca smartphone-ul este o masinarie de gaming si benchmark-uri 🙂
Toate acele dotari hardware au alaturi un sistem de racire potent si un acumulator de 4200mAh echipat cu tehnologie fast charging SuperDart Charge 65W. Oau 🙂 Conform informatiilor prezentate pe site-ul oficial, incarcarea de la 0-100 procente se face in 35 de minute. Din nou spunem oau 🙂
O SCURTA PRECIZARE
Va informam ca telefonul nu dispune de wireless charging. Pentru unii asta poate fi un minus important.
MOTIV 2 – Realme X50 Pro 5G pareri – Display AMOLED cu refresh de 90Hz
Datorita componentelor hardware pentru care a optat producatorul, telefonul este ideal pentru a abuza de continut media si gaming. Realme (mai bine zis Oppo) a tinut cont de acest aspect si a echipat bolidul cu un display pe masura.
Prima data va enumeram 4 din cele mai impresionante caracteristici ale ecranului. Avem panou Super AMOLED de 90Hz, sampling rate de 180Hz (viteza cu care raspunde ecranul la touch si scroll), luminozitate de peste 1000 niti si tehnologie HDR 10+. Ce parere aveti ? Nu e rau deloc 🙂
Pentru a tine pasul cu trendurile actuale, ecranul nu duce lipsa de perforatie in forma de ‘pastila’ si scanner-ul de amprente incorporat in display. Ceva in neregula cu aceste 2 aspecte ? Nope 🙂
UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU DISPLAY
# Realme X50 Pro 5G pareri
# Diagonala de 6.44 inci
# Raport ecran/corp de 92 procente
# Format 20:9
# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)
# Geam Gorilla Glass 5
# Spectru culoare DCI-P3
# Contrast de 2.000.000:1
# In jur de 390PPI
MOTIV 3 – Realme X50 Pro 5G pareri – Diverse ‘gadget-uri’ interesante si utile; insa, exista cateva lipsuri notabile
Din punctul nostru de vedere, un telefon de acest gen trebuie sa fie bine pus la punct atunci cand vine vorba de ‘gadget-uri’. Cand spunem asta ne referim la dotarile care fac utilizarea mai usoara si mai distractiva 🙂
# NFC, boxe stereo cu optimizare Dolby Atmos, design premium (sticla+metal), port USB C, Bluetooth 5.1, camera selfie duala (32MP + 8MP)
Pana aici toate bune si frumoase. Din pacate, terminalul imprumuta moda practicata frecvent de Xiaomi si se debaraseaza de jack-ul 3.5mm si slotul MicroSD.
Din cateva discutii pe care le-am avut cu dragii nostri cititori/vizitatori, lipsa celor doua dotari de pe un telefon mobil nu este ceva care se deranjeze mult. Noi personal nu impartasim aceasta parere.
# Realme X50 Pro 5G pareri – Hai sa zicem ca fara jack-ul 3.5mm se poate trai (iesire audio prin USB C). Insa, absenta slotului MicroSD este ceva important. Am putea spune ca exista Google Drive (si alte servicii de acest gen), insa noi cel putin preferam sa depozitam pozele si alte ‘elemente’ pe clasicul card MicroSD.
Aaaa… si inca ceva. Device-ul nu poseda protectie IP68 (durabilitate la apa si praf).
MOTIV 4 – Camera quad cu dotari atractive; insa, lipseste captura video 4K 60fps
Si acum este momentul propice sa ne focusam pe camera principala a device-ului. Terminalul poseda un setup foto de tip quad compus din senzorii 64MP (wide)+12MP (telephoto, zoom optic 2X)+8MP (ultrawide)+2MP (monochrome, senzor bokeh). Interesant 🙂
In cazul senzorului 64MP, va mentionam ca producatorul a optat pentru modelul Samsung Isocell GW1. Primul smartphone dotat cu acest senzor foto a fost terminalul Xiaomi Redmi Note 8 Pro.
# Realme X50 Pro 5G pareri – Senzorul telephoto de 12MP este capabil de zoom digital de pana la 20X. Asta este binevenit 🙂
Senzorul dotat cu 8-megapixeli permite captura de poze ultra wide cu unghi de 119 grade. Excelent 🙂 Va precizam ca acest senzor incorporeaza si lentile macro, care permit fotografierea de obiecte de la doar 3cm distanta. Bine de stiut 🙂
Toate acestea suna bine. Insa, ce dezamageste este captura video in 4K, care e realizata doar la 30fps. Ce este asta ? Un amarat de telefon de buget poate face filmare in 4K 30fps.
Este total absurd ca un telefon cu Snapdragon 865 sa nu poata face filmare in 4K 60fps 🙁 Noi speram ca producatorul va introduce filmarea 4K 60fps intr-un viitor update.
Realme X50 Pro 5G pareri – UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU CAMERA QUAD
# mod Ultra 64MP, mod Ultra NightScape (pozare in conditii de bezna), Super Nightscape 3.0 (pozare pe timp de noapte), mod Ultra-wide, mod Portrait, efect Bokeh ajustabil, Chroma Boost (intensifica culorile si contrastul)
# AI scene recognition, mod Ultra macro, HDR, mod Expert, stabilizare video, captura video cu efect bokeh (valabil si pentru camera selfie), video 1080p 60fps etc.
SPECIFICATIILE HARDWARE CARE NU AU FOST MENTIONATE IN ARTICOL
- Android 10 cu interfata realme UI
- Dual 4G VoLTE, Dual SIM, Dual GPS
- Senzori – magnetic, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru
- Culori – verde, rosu
- Altele – audio Hi-Res, doua microfoane
- 158.96 x 74.24 x 8.9mm si 205 grame
- Accesorii – incarcator 65W, husa, folie
Realme X50 Pro 5G pareri – CONCLUZIE
La prima strigare, am putea reprosa ca terminalul Realme X50 Pro 5G dispune de prea multe lipsuri: nu poate filma in 4K 60fps, nu are wireless charging, IP68, slot MicroSD si jack 3.5mm. Insa, scopul acestui device este de a excela ca si raport pret/dotari hardware. Noi suntem de parere ca telefonul reuseste cu brio sa faca asta.
Este foarte impresionant faptul ca in 600 euro (in jur de 2900 lei) primesti un telefon cu UFS 3.0, LPDDR5, SD865, functie 5G, fast charging 65W, 4200mAh, display AMOLED cu 90Hz etc. Avand in vedere aceste super dotari, este absolut firesc faptul ca producatorul a recurs la cateva compromisuri.
Legat de pretul acestui device pe piata din Romania, noi speram ca versiunea de baza (6GB RAM/128GB) nu va depasi cu mult valoarea de 3000 lei.