Va prezentam LG Q7 Plus pareri si pret in Romania. Incepem saptamana cu ceva atractiv pentru fanii LG si nu numai. Terminalul Q7 Plus a ajuns in Romania pe site-ul Quickmobile pentru suma de 1110 lei.

Din start vrem sa precizam ca device-ul este un mid-ranger interesant spre foarte interesant. Legat de pret, concluzia noastra precisa o vom ‘expune’ la finalul articolului.

Precum v-am obisnuit, din prezentarea noastra nu vor lipsi un top cu motive de cumparare si onestele noastre opinii despre telefon. Fara alta vorbarie in plus, pornim la drum cu ceea ce se regaseste in partea frontala.

1. DISPLAY 18:9 DOTAT CU SPECIFICATII EXCELENTE

Din punctul nostru de vedere, in ziua de azi display-ul joaca un rol vital intr-un smartphone. Practic, aceasta componenta este primul lucru de care te ‘lovesti’ atunci cand butonezi un telefon.

Putem spune ca LG a luat acest aspect in considerare si a echipat terminalul Q7 Plus cu un afisaj care sa tina pasul cu zilele moderne in care traim. Display-ul arata foarte bine din punct de vedere estetic.

El poseda un design cu rame slim, un panou ‘inalt’ si usor ingust (tipic pentru tehnologia 18:9) si curburi subtile (gratie sticlei tip 2.5D). Partea de design se imbina excelent cu zona tehnica. Spunem asta deoarece ecranul dispune de niste caracteristici atractive.

FISA TEHNICA PENTRU DISPLAY

  • Panou IPS LCD Full Vision
  • Diagonala 5.5 inci
  • Tehnologie 18:9
  • Rezolutie FHD+ (2160×1080 pixeli)
  • 442PPI desnitate pixeli
  • Raport ecran/corp de 78.59 procente
  • Geam curbat 2.5D
  • Adancime culoare – 24 biti
  • Multitouch in 10 puncte

2. LG Q7 Plus pareri – MOTORIZARE ‘ACCESORIZATA’ CU SUFICIENTI DE MULTI ‘CAI PUTERE’

Smartphone-ul LG Q7 Plus nu poate fi considerat a fi un mid-range puternic. Insa, device-ul ascunde sub ‘hainele’ elegante o motorizare mai mult decat decenta care face fata cu brio la orice.

Avem chipset-ul octa-core Qualcomm Snapdragon 450 1.8GHz, 4GB de RAM, 64GB ROM (tip eMMC 5.1), procesor grafic Adreno 506 si acumulator de 3000mAh (dotat cu tehnologie fast charging). Nu e rau deloc 🙂

Inainte de a trece mai departe, vrem sa precizam un aspect important. ‘Procedura’ de incarcare a bateriei nedetasabile se face prin portul USB tip C. Asta este un mare plus 🙂

3. LG Q7 Plus pareri – DESIGN DURABIL SI DIVERSE DOTARI ATRACTIVE

Aspectul surprinzator al acestui smartphone LG este durabilitatea usor iesita din comun pentru un device asa elegant. Producatorul sud-coreean a dotat telefonul cu protectie IP68 (durabilitate la apa/praf) si certificare MIL STD 810G (rezistenta la socuri puternice, vibratii, apasare intensa, sare, praf fin, indoire etc).

Daca punem la socoteala cele doua aspecte, putem spune ca avem de-a face cu un smartphone rugged 🙂 Nu e chiar asa, insa nici nu e departe. Telefonul in sine are un aspect placut (tipic pentru LG) si profil subtire de 8.4 milimetri. In regula.

Si acum haideti sa trecem in ‘revista’ cele mai interesante elemente care sunt focusate pe partile de conectivitate si media. Terminalul are la bord NFC, senzor amprente (pozitionat in spate), slot MicroSD dedicat (compatibil cu max 512GB), 4G LTE Cat 6 300/50Mbps si WiFi 802.11 a/b/g/n/ac.

Inca nu am incheiat 🙂 Device-ul incorporeaza procesor audio de tip HiFi Quad DAC (ideal pentru fanii de muzica), tehnologie pentru deblocare faciala si camera principala de 16-megapixeli (dotata cu PDAF, inteligenta artificiala si filmare in 1080p 30fps).

LG Q7 Plus pareri – UITE RESTUL DE INFORMATII CU PROFIL TEHNIC

  • Sistem de operare Android 8.1 Oreo (interfata grafica LG)
  • Slot Dual SIM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, Radio FM, Bluetooth 4.2, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA
  • Senzori – compas, proximitate, giroscop, accelerometru
  • Camera frontala 8-megapixeli cu video FHD 30fps, apertura F1.9
  • 143.8 x 69.3 x 8.4 mm si 145 grame
  • Culoare – negru
  • Carcasa – rama metalica, sticla pe fata; spate din plastic

LG Q7 Plus pareri – GANDURI DE FINAL

LG Q7 Plus este un smartphone bun, cu ‘tenta’ de foarte bun. Insa, suntem convinsi ca va dati seama care e problema device-ului. ‘Eternul’ pret 🙁 1100 lei este prea mult pentru un telefon dotat cu propulsor Snapdragon 450.

Daca telefonul era echipat cu potentul Snapdragon 660, era cu totul altceva. Hai sa zicem ca la 1100 lei puteam ‘convietuii’ si cu chipset-ul Snapdragon 636. Daca costul de achizitie cade sub 900 lei, atunci terminalul devine interesant.

Via 1 , Via 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).