Redmi Note 12 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Redmi Note 12 5G review in romana

Smartphone-ul utilizeaza un propulsor mid-range alcatuit din componente destul de performante.

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 (6nm)

# Modem 5G

# Procesor grafic Adreno 619

# Sistem de racire format din 2 fasii de grafit

# 8GB RAM LPDDR4X

# 256GB stocare tip UFS 2.2

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca Redmi Note 12 5G este primul telefon cu chipset Snapdragon 4 Gen 1 testat de noi.

Apoi, versiunea testata are 8GB RAM + 256GB, ceea ce este cam overkill pentru un telefon de buget. Va precizam ca noi nu am gasit aceasta versiune comercializata pe online-ul romanesc.

Varianta disponibila in Romania are 4GB RAM + 128GB, ceea ce este perfect adecvat.

PERFORMANTA

Nivelul de performanta livrat de catre chipset-ul Snapdragon 4 Gen 1 este similar cu al procesorului 4G Snapdragon 685. Va precizam ca chipset-ul SD685 motorizeaza varianta 4G de Xiaomi Redmi Note 12 (testata de noi).

Procesorul Snapdragon 4 Gen 1 asigura performante bune la utilizarea de zi cu zi si decente in gaming. Apropo de gaming, jocul Genshin Impact ruleaza decent cu detaliile grafice setate pe medium si low.

Acum haideti sa descoperim impreuna cum se comporta CPU-ul SD4 Gen 1 ca si temperatura atunci cand este impins la maxim pentru o perioada indelungata.

TESTARE INTENSIVA INDELUNGATA

1. ANTUTU STRESS TEST

Am demarat testarea foarte intensiva cu benchmark-ul Antutu stress test. Inainte de a rula benchmark-ul, noi am rulat varianta clasica de Antutu benchmark. Scopul acestei manevre a fost sa incalzim chipset-ul cat de bine pentru a vedea apoi cat de mult urca temperatura in Antutu stress test.

Va precizam ca Antutu stress test a pornit cu chipset-ul la 34 grade. Pe durata testarii (45 de minute), temperatura maxima atinsa a fost de 38 grade. Nu-i rau ­čÖé La aceasta temperatura, partea din spate sus este usor calda.

2. GENSHIN IMPACT

Redmi Note 12 5G review in romana

Cum am incheiat cu Antutu stress test, am dat drumul jocului Genshin Impact (detalii grafice setate la medium si low). Dupa 60 minute de gaming, valoarea maxima atinsa de chipset a fost de 40 grade. Destul de bine ­čÖé La aceasta temperatura, partea din spate sus este usor calda.

Redmi Note 12 5G review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

Redmi Note 12 5G review in romana

In screenshot-ul de mai sus observam ca device-ul a inregistrat zero puncte la testarea in Antutu (versiune 10) a procesorului grafic. Insa, va precizam ca smartphone-ul a reusit sa ruleze testele de procesor grafic (cam sacadat, insa au rulat fara probleme).

GEEKBENCH

Redmi Note 12 5G review in romana

ANDROBENCH

Redmi Note 12 5G review in romana

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW (sistem info)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).