Poco F4 GT review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE

Poco F4 GT review in romana

In carcasa solida si eleganta avem incorporat un acumulator echipat cu urmatoarele: capacitate de 4700mAh si tehnologie Smart 120W HyperCharge.

Prima data haideti sa trecem in revista detalii despre timpii de incarcare. Precizam ca smartphone-ul poseda 2 tipuri de incarcare: standard si incarcare cu functia boost charging speed activata.

INCARCARE STANDARD

In cazul incarcarii normale (functia boost charging speed dezactivata), puterea de incarcare urca pana la valoarea de 120W.

3% – 50% in 10 minute

50% – 100% in 15 minute

Incarcare full in 25 de minute

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Oau 🙂 Incarcare full in 25 minute pentru o baterie apropiata de 5000mAh (4700mAh) este foarte impresionant. Si asta nu este incarcare la viteza maxima 🙂

INCARCARE CU FUNCTIA BOOST CHARGING SPEED ACTIVATA

Prin activarea din setarile bateriei a functiei ‘boost charging speed’, procedura de incarcare ruleaza tot timpul la valoarea maxima de 120W. Va ‘avertizam’ ca timpii de incarcare sunt ametitori 🙂

# 4% – 50% in 6 minute

# 50% – 70% in 3 minute

# 70% – 100% in 7 minute

Incarcare full in 16 minute

CATEVA OBSERVATII

Din nou spunem oau 🙂 Timpii de incarcare sunt de-a dreptul ridicoli. Va precizam ca device-ul este incarcat rapid chiar si atunci cand urmaresti procedura de incarcare.

Daca pui terminalul la incarcat si mergi la bucatarie sa iti faci o cafea sau orice altceva, cand te intorci inapoi te trezesti cu telefonul incarcat full. Foarte tare 🙂

Tinem sa precizam ca nu este prima oara cand noi avem de-a face cu impresionanta tehnologie de incarcare 120W a celor de la Xiaomi.

Noi ne-am intersectat cu ea pentru prima data atunci cand am testat smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G. Va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia realizata acestui excelent model mid-range.

AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 120Hz

Cu bateria incarcat full si cu ecranul setat sa ruleze la 120Hz, dupa 7 ore de utilizare intensa si continua, smartphone-ul a ramas cu 5 procente.

Daca punem la socoteala hardware-ul foarte performant, noi consideram ca autonomia este destul de buna.

AUTONOMIE IN GAMING (ECRAN SETAT LA 120Hz)

Deoarece avem de-a face cu un terminal focusat pe gaming, noi am considerat relevanta testarea autonomiei strict pe partea de gaming.

Astfel ca, cu bateria incarcata full si cu display-ul setat la 120Hz, dupa 4 ore si 32 minute de gaming continuu, smartphone-ul a ramas cu 8 procente.

Tinem sa precizam ca la jocurile care au permis setarea de detalii grafice, ele au fost setate la maxim.

Chiar si pentru cei mai impatimiti gameri, noi suntem de parere ca 4 ore jumate de gaming continuu este o valoare multumitoare 🙂

CAMERA CONSUM BATERIE

Cu acumulatorul incarcat full, dupa aproape 4 ore de utilizare intensa (nu continua) a camerei principale, smartphone-ul a mai ramas cu 55 de procente. Nu-i rau.

Poco F4 GT review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Poco F4 GT review in romana

In segmentul de conectivitate, smartphone-ul poseda un pachet atractiv cu dotari 🙂

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, Bluetooth 5.2, WiFi 802.11 ax, NFC, USB C 2.0 (cu OTG), scanner de amprente, deblocare faciala

# Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO, WiFi Direct, WiFi Hotspot

# Senzori – proximitate, lumina ambientala la 360 grade, giroscop, accelerometru, compas, infrarosu, spectru culoare

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Precizam ca smartphone-ul nu dispune de slot MicroSD si jack 3.5mm.

Poco F4 GT review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Poco F4 GT review in romana

Terminalul vine ambalat intr-o cutie mare/solida in care gasim incluse urmatoarele accesorii: incarcator 120W, cablu USB C, adaptor USB C – jack 3.5mm, husa TPU, folie preaplicata si documentatie.

Ne pare bine sa vedem ca Xiaomi a inclus in dotarea standard adaptorul USB C – jack audio.

Legat de husa, ea este de calitate decenta. Husa ofera o protectie rezonabila partii din spate si marginilor.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).