Oppo Reno 10 5G review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Oppo Reno 10 5G review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – 64MP (F1.7, FOV 81 grade, lentile 6P, focus PDAF) + telephoto 32MP (F2.0, FOV 49 grade, lentile 6P, focus PDAF, zoom optic 2X, zoom digital 20X) + ultra wide 8MP (F2.2, FOV 112 grade, lentile 5P, focus fix)

# Functii/dotari – HDR, mod night, filtre imagine, mod tripod, functie google lens, mod high-res 64MP, mod high-res 32MP zoom optic 2X, mod ultra-wide, mod portret, mod pro, mod Extra HD, panorama, slow mo, time lapse, dual view video, text scanner, video 4K 30fps, video Ultra steady 1080p 60fps, ultra-wide 1080p 30fps, super slow motion 720p 960fps etc

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca in cazul camerei primare 64MP, Oppo a optat pentru senzorul Omnivision OV64B. Tinem sa mentionam ca noi am mai testat cateva device-uri echipate cu aceasta camera. Acestea sunt Poco F4 si Poco M5s.

MOD EXTRA HD

Incepem cu partea de analiza camera prin a spune cateva vorbe despre modul foto de inalta rezolutie Extra HD. Mentionam ca pozele captate au rezolutia efectiva de 12032×9024 pixeli. Asta este foarte impresionant 🙂

Din start va precizam ca functiile de captura si procesare sunt excelent optimizate. Fotografiile Extra HD sunt captate/procesate rapid. In ceea ce priveste calitatea imaginii, avem doar lucruri bune de spus 🙂 In primul rand, pozele sunt super clare (nimic surprinzator avand in vedere rezolutia).

Legat de restul de aspecte, culorile sunt frumoase, detaliul este foarte generos iar luminozitatea este buna.

Apropo de luminozitate, in ciuda faptului ca noi am facut teste pe o vreme foarte insorita (si super calduroasa), doar in cateva poze si-a facut aparitia fenomenul de overexposure/supraexpunere (de intensitate redusa).

MOD EXTRA HD zoom optic 2X

Facem pasul catre modul foto Extra HD al camerei telephoto (32MP). Pozele realizate au rezolutia efectiva de 9248×6936 pixeli, ceea ce din nou este foarte impresionant 🙂 Mentionam ca testarea a fost realizata utilizand functia de zoom optic 2X.

Ne pare bine sa va spunem ca fotografiile capturate arata foarte bine 🙂 Avem o imagine clara (spre foarte clara), bogata in detaliu, frumos (si intens) colorata si bine luminata.

MOD HI RES 64MP

Continuam cu parcurgerea modurilor foto de inalta rezolutie si spunem cateva vorbe si despre modul Hi res 64MP (disponibil in modul foto standard). Va informam ca pozele au rezolutia efectiva de 9248×6936 pixeli. Foarte tare 🙂

Calitatea imaginii impresioneaza din nou 🙂 Pozele sunt excelent colorate (nuantele intense precum verde arata foarte bine), luminoase, detaliate si bineinteles foarte clare. Pe partile de captura foto + procesare, chipset-ul Dimensity 7050 se achita cu brio de job 🙂

MOD HI RES 32MP zoom optic 2X

Incheiem cu explorarea modurilor foto de inalta rezolutie prin a spune vorbe despre modul Hi res 32MP al camerei telephoto (disponibil in modul foto standard). Mentionam ca testarea a fost realizata folosind functia de zoom optic 2X.

Incepem prin a spune ca fotografiile au rezolutia efectiva de 6528×4896 pixeli. Excelent 🙂

Si cum e calitatea imaginii ? Din nou, foarte buna 🙂 Gratie rezolutiei generoase imaginea este clara, avem detaliu generos si corect redat, culorile arata placut iar luminozitatea este excelenta.

MOD ULTRA WIDE

Suntem sinceri cu voi si va spunem ca inainte de a incepe testarea, nu am avut mari asteptari din partea camerei ultra-wide 8MP.

Va anuntam ca ea performeaza bine/multumitor 🙂 Era bine daca Oppo alegea o camera cu ceva mai multi megapixeli si echipata cu auto-focus.

In configuratia actuala, camera ultra-wide 8MP performeaza surprinzator de bine. Aspectul care imediat ne-a sarit in ochi este cat de bine arata imaginea la extremitatile laterale. Practic, ‘fenomenul’ de distorsionare este de intensitate foarte redusa.

Aspectul unde pozele ultra-wide sufera un pic este claritatea. Imaginea este decent de clara, insa clar ca era loc de mai bine. Aceasta problema nu era prezenta daca Oppo punea pe device o camera cu mai multi pixeli (incepem sa ne repetam).

In ceea ce priveste restul de aspecte, pozele ultra-wide au culori placute, detaliu decent si luminozitate buna.

MOD NIGHT STANDARD (conditii bune de lumina)

Si acum haideti sa exploram impreuna modul foto night pentru pozare pe timp de noapte. Pozele capturate in conditii bune de luminozitate (multe surse de lumina in jur) arata bine (spre excelent).

Culorile arata placut si realist, imaginea este suficient de clara, luminozitatea este buna iar zgotomul nu isi face simtita prezenta. Trebuie spus ca dureaza un pic (nu exagerat) pana cand captura + procesarea sunt finalizate.

MOD NIGHT STANDARD (conditii slabe de lumina)

Smartphone-ul nu dispune de functie OIS iar acest aspect este evident cand se capteaza imagini in conditii slabe de luminozitate. Pozele realizate sunt blurate, distorsionate, sterse etc.

MOD NIGHT STANDARD zoom optic 2X

Atat timp cat conditiile de lumina din jur sunt bune, modul night cu zoom optic 2X capteaza niste poze de calitate decenta.

MOD NIGHT ULTRA-WIDE

Va precizam ca modul foto night este disponibil si pe camera ultra-wide. Pozele capturate arata rezonabil, insa nimic mai mult. Ca sa fim sinceri, ne asteptam la acest lucru.

MOD PORTRET

Ne indreptam atentia catre modul foto portret si va precizam ca pozele captate arata placut 🙂 Background-ul este blurat intens si uniform iar obiectul pe care s-a focalizat este clar, detaliat si bine scos in evidenta.

MOD STANDARD zoom digital 5X

Inchidem partea de testare camera principala prin a va spune cum performeaza camera telephoto cand se trece peste valoarea de zoom optic 2X. Din interfata, noi am urcat functia de zoom la 5X (digital). Nu exageram deloc cand spunem ca pozele captate arata excelent 🙂

Spre surprinderea noastra, imaginea nu pierde mult din detaliu, culoare si claritate (comparat cu zoom optic 2X). La cat de bine arata pozele, am putea spune ca senzorul telephoto poseda functie de zoom optic 5X (exageram un pic).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).