Oppo Reno 10 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Oppo Reno 10 5G review in romana

Terminalul ascunde sub capota (ne scuzati expresia cliseu) o motorizare mid-range alcatuita din componente performante.

FISA TEHNICA

# Chipset MediaTek Dimensity 7050 (6nm)

# Procesor grafic Mali G68 MC4

# 8GB de RAM tip LPDDR4X 2133MHz in configuratie Dual channel; functie Extended RAM (memorie virtuala preluata din stocarea interna) care ofera un plus de pana la 8GB de memorie

# 256GB de stocare tip UFS 2.2

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca Oppo Reno 10 5G este primul telefon echipat cu Dimensity 7050 pe care noi il testam. Insa, trebuie spus ca smartphone-ul nu este primul device cu Dimensity 7050 pe care noi il butonam.

In vara acestui an (Iulie) noi am avut in teste prima tableta motorizata de procesorul D7050. Este vorba despre Lenovo Tab P12 (review).

Legat de arhitectura si performantele chipset-ului D7050, acestea sunt similare cu ale propulsorului Dimensity 1080. Am scos in evidenta acest lucru ca sa va spunem ca noi am testat Redmi Note 12 Pro Plus (smartphone cu Dimensity 1080).

Apropo de procesoare MediaTek Dimensity performante/rapide, va precizam ca noi am mai avut in ‘laboratorul’ de teste Motorola Edge 40 (Dimensity 8020), Motorola Moto G73 5G (review) si Cat S75 (ambele au Dimensity 930), Poco X4 GT (Dimensity 8100) si Redmi Note 11 Pro Plus 5G (Dimensity 920).

PERFORMANTA

Indiferent de ceea ce se ruleaza, smartphone-ul ruleaza excelent absolut orice ­čÖé Inclusiv pretentiosul joc (ca si cerinte hardware) Genshin Impact ruleaza decent cu detaliile grafice urcate la maxim. Cu aceste aspecte lamurite, haideti sa descoperim cum se comporta chipset-ul ca si temperatura atunci cand este impins la maxim pentru o perioada indelungata.

TESTARE INTENSA INDELUNGATA (cu mod high performance activat)

ANTUTU STRESS TEST

Am demarat testarea intensa cu benchmark-ul Antutu stress test (dureaza 45 de minute). Mentionam ca temperatura maxima atinsa pe parcursul benchmark-ului a fost de 46 grade.

Avand in vedere ca testul a rulat cu device-ul setat pe modul high performance, noi consideram ca valoarea este decenta. Cu chipset-ul la 46 grade, partea din spate sus este calda (nu exagerat).

GENSHIN IMPACT

Oppo Reno 10 5G review in romana

Cum am incheiat cu Antutu stress test, am dat drumul jocului Genshin Impact (detalii grafice setate la maxim). Dupa peste 60 minute de gaming, valoarea maxima atinsa a fost de 46 grade. Nu-i rau ­čÖé

Pentru un chipset mid-range, am putea spune ca este un pic cam mult. Insa, trebuie luat in considerare ca jocul a rulat cu terminalul setat pe modul high performance. In acest context, cele 46 grade reprezinta o valoare decenta.

GAMING – HYPERBOOST Game engine

Oppo Reno 10 5G review in romana – TESTE SINTETICE (benchmark-urile au fost rulate cu modul high performance activat)

ANTUTU

GEEKBENCH

Oppo Reno 10 5G review in romana

ANDROBENCH

Oppo Reno 10 5G review in romana

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW (sistem info)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).