Motorola Moto G200 5G review in romana – DISPLAY
Pornim la drum in acest segment al review-ului prin a va etala caracteristicile display-ului.
FISA TEHNICA
# Panou LCD Max Vision 6.8 inci
# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2460×1080 pixeli)
# 396PPI densitate pixeli
# Rata refresh de 144Hz
# Tehnologie HDR10 si spectru culoare DCI-P3
# Raport ecran/corp de 86.5 procente
# Perforatie sus pe mijloc
O SCURTA OBSERVATIE
Va mentionam ca diagonala si rezolutia sunt similare cu ale terminalului mid-range Moto G60S. Profitam de ocazia ivita si va reamintim ca noi am avut la testare terminalul Motorola Moto G60S.
Dupa o perioada indelungata de butonare, putem spune ca Motorola a pus pe device un panou LCD premium. Mentionam ca display-ul are culori frumoase, imagine clara si luminozitate buna.
Mergem mai departe si va spunem ca ecranul etaleaza un contrast ok, unghiuri de vizualizare decente si raspuns bun la touch/atingeri.
Ca si design, afisajul are niste margini negre slim. Aici ne referim la marginea de sus si cele laterale. Marginea neagra de jos este o idee mai lata.
Display-ul are suprafata plata.
Datorita ecranului inalt si relativ ingust (format 20:9), el este potrivit pentru activitati gen navigare pe net, scrolling etc.
Diagonala mare de 6.8 inci + panoul de calitate asigura o experienta de vizionare foarte placuta 🙂
Perforatia pozitionata sus pe mijloc este una de mici dimensiuni.
Motorola Moto G200 5G review in romana
Pe fundal de alb si cu ecranul inclinat, in jurul perforatiei poate fi observata o usoara tenta de negru. La unghi normal de utilizare, tenta de negru nu poate fi observata.
Mentionam ca functia de ‘Adaptive brightness’ (luminozitate care se adapteaza automat) este destul de bine optimizata.
Cu ecranul setat pe modul Dark, negrul afisat arata destul de bine.
Cu functia ‘Peek Display’ activata din setari, modul in care se interactioneaza cu apelurile, mesajele, notificarile etc primite este unul placut, simplu si intuitiv.
Precizam ca in meniul ‘Peek Display’ sunt disponibile 3 teme de ceas. Ele arata elegant. Insa, noi am dori ca Motorola sa adauge mai multe teme de acest gen.
Va precizam ca meniul ‘Peek Display’ poate fi activat prin simpla atingere. Functia de activare este bine implementata.
Navigarea se poate face prin gesturi sau utilizand deja clasicele butoane software (back, home si recent apps). Va spunem ca navigarea prin gesturi este excelent optimizata.
Motorola Moto G200 5G review in romana
Atunci cand este dezactivata functia de ‘auto rotate’ a ecranului, in partea de jos isi face aparitia pentru cateva secunde o icoana. Prin apasarea icoanei, ecranul este orientat in pozitia dorita. O chestie utila 🙂
Terminalul dispune de functie ‘Power touch’, care ofera acces rapid la aplicatiile favorite. Modul in care ea functioneaza este unul simplu si intuitiv. Odata ce functia este activata din setari, se face dublu tap pe butonul de pornire/oprire. Pe ecran (in dreapta) isi face aparitia o fereastra in care pot fi adaugate pana la 6 ‘item-uri’ (aplicatii, contacte si utilitare).
In sectiunea ‘Colors’ a ecranului, culorile pot fi afisate in 2 moduri: natural sau saturated. Noi am optat pentru presetarea ‘saturated’. Pe langa asta, poate fi ajustata temperatura culorii afisate.
Si uite ca am ajuns la segmentul de mare interes, in speta rata de refresh. Precizam ca sunt disponibile 3 moduri de refresh: auto (functia AI ajusteaza automat refresh-ul in functie de ceea ce se ruleaza), 60Hz si 144Hz.
Va spunem inca de pe acum ca Moto G200 dispune de chipset-ul high-end Snapdragon 888 Plus. Asta in combinatie cu rata refresh de 144Hz, rezulta intr-un device care ruleaza super cursiv orice fel de program, activitate etc (scrolling, web browsing, navigare prin interfata etc).
Motorola Moto G200 5G review in romana
Va precizam ca in setari, este prezenta optiunea de ajustare marime icoane. Daca punem la socoteala ecranul de 6.8 inci, asta este o chestie utila 🙂
Prin apasarea indelungata a tastei de pornire/oprire, pe ecran isi face aparitia un meniu simplu si elegant (contine functiile emergency call, pornire, restart).
Meniul lock screen este unul simplist si intuitiv.
Atunci cand telefonul este pus la incarcat, acest lucru este indicat in partea de jos (TurboPower connected). Procedura de incarcare este frumos afisata in meniul/fereastra ‘Peek Display’.
Din setari, se poate opta pentru afisare aplicatii sub forma de app tray (app drawer) sau afisarea aplicatiilor pe mai multe ecrane (daca se poate spune asa).
Ecranul are lizibilitate buna in lumina de afara. Mentionam ca pe timpul testarii nu am avut ocazia sa testam lizibilitatea in bataia directa a soarelui (vreme de luna Decembrie).