Motorola Edge 40 review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola Edge 40 review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – Omnivision OV50A 50MP (F1.4, quad pixel, PDAF omni directional, functie OIS) + 13MP (ultra-wide 120 grade, functie Macro, F2.2)

# Functii/dotari – auto night vision, auto HDR, temporizator, functie Google lens, mod macro, mod ultra-wide, filtre imagine, mod portret, mod pro, mod spot color, night vision, panorama, mod ultra-res, scanare documente, dual-capture, timelapse, spot color video, dual-capture video, filmare 4K 30fps, ultra-wide 4K 30fps, FHD 60fps, macro 4K 30fps, slow motion HD 240fps, stabilizare EIS etc

CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca Motorola a optat pentru un setup foto dual. Simplu si la obiect 🙂 Este excelent faptul ca producatorul a renuntat in a echipa device-ul cu ‘excelentii’ senzori de 2MP pentru a obtine un setup foto quad sau triplu.

Tinem sa mentionam ca Motorola a utilizat pentru prima data senzorul Omnivision OV50A 50MP pe flagship-ul Motorola Edge 30 Pro (testat de GadgetLab).

Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, camera Omnivision OV50A este prezenta si pe terminalele Edge 30 Fusion si Edge 30. Cum noi le-am testat, am compus review Motorola Edge 30 Fusion si Motorola Edge 30 review. Va invitam cu drag sa parcurgeti cele 2 recenzii 🙂

Observam ca producatorul are o slabiciune pentru camera Omnivision. Si pe buna dreptate. Ve-ti descoperi in randurile de jos ca ea performeaza excelent 🙂

MOD ULTRA RES 50MP (conditii bune de lumina)

Incepem cu segmentul de pareri si impresii despre camera principala prin a va spune cum performeaza modul foto de inalta rezolutie, in speta ultra res 50MP (poze cu rezolutie efectiva de 8192×6144 pixeli). Va precizam ca noi am efectuat teste in conditii bune (soare sus pe cer) si medii/slabe (vreme inchisa, cer innorat) de luminozitate.

Pozele capturate in conditii favorabile de luminozitate arata excelent. Imaginile sunt intens colorate, foarte detaliate, clare (gratie rezolutiei generoase) si luminoase. In ceea ce priveste viteza de focalizare si captura foto, puternicul chipset Dimensity 8020 face o treaba buna 🙂

MOD ULTRA RES 50MP (vreme inchisa)

Primul aspect remarcat la fotografiile Ultra Res 50MP capturate pe vreme inchisa este culoarea, care scade in intensitate (in comparatie cu pozele realizate pe vreme insorita). Aici ne referim in special la nunanta de verde (care predomina in aceasta perioada a anului). Insa, sa nu ramaneti cu impresia ca culorile arata spalacit. Dimpotriva.

Culorile sunt realiste si bine nuantate. Cum ramane cu restul de aspecte ? Per total, exista o usoara scadere in calitate, insa pozele in continuare arata foarte bine: imaginea are rezolutie generoasa, este bogata in detaliu, este suficient de luminoasa etc.

MOD ULTRA-WIDE (conditii bune de lumina)

Camera ultra-wide 13MP pusa de Motorola pe device inregistreaza un comportament pozitiv atunci cand lumina din jur are intensitate buna. Va precizam ca senzorul captureaza poze cu rezolutia efectiva de 4208×3120 pixeli. In comparatie cu modul 50MP, se poate sesiza o scadere notabila in rezolutie/claritate.

Insa, senzorul 13MP capteaza niste poze frumoase si decent de clare. Va mentionam ca de cele mai multe ori, in poze fenomenul de distorsionare de la extremitatile laterale este de intensitate redusa. In ceea ce priveste restul de aspecte, culorile arata placut, detaliul este decent, camera capteaza mult peisaj (gratie unghiului larg de filmare), luminozitatea este ok etc.

MOD ULTRA-WIDE (vreme inchisa)

Cand se capteaza poze ultra-wide in conditii medii/slabe de luminozitate, calitatea imaginii scade. Zonele umbroase/suprafetele inchise sunt intensificate o idee cam mult. Apoi, per total pozele au nevoie de un plus de luminozitate. Noi speram ca Motorola poate remedia acest aspect printr-un update software.

In ceea ce priveste imaginea afisata la extremitatile laterale, ne pare bine sa va anuntam ca distorsionarea este si de aceasta data de intensitate redusa. In poze, culorile arata destul de bine, insa sunt usor spalacite (in comparatie cu pozele captate in conditii bune de lumina).

Legat de restul de aspecte, detaliul este decent de bogat iar pozele sunt suficient de clare. Este evident faptul ca senzorul ultra-wide are nevoie de conditii adecvate de luminozitate pentru a performa multumitor. Camera agreeaza si nu prea vremea inchisa/innorata.

MOD NIGHT VISION

Performantele camerei la pozarea pe timp de noapte sunt bune (spre excelente). Fotografiile captate cu modul foto night vision arata placut (uneori impresioneaza).

Zgomotul in poze este de intensitate foarte redusa, camera intensifica excelent zonele luminoase din jur, culorile arata bine, rezolutia este perfect decenta iar detaliul este destul de generos.

Gratie functiei OIS, pozele blurate isi fac rar aparitia. Te poti intersecta cu fotografii usor blurate atunci cand in jur lumina are intensitate redusa/foarte redusa.

Aaaa… sa nu uitam. Gratie chipset-ului puternic, captura si procesarea pozelor Night Vision se face repede. Excelent 🙂

MOD ULTRA WIDE NIGHT VISION

Modul night vision este disponibil si pe camera ultra-wide. Pozele captate sunt de calitate slaba (spre foarte slaba).

MOD PORTRET

Si modul foto portret este excelent. Obiectul pe care s-a focalizat este clar, detaliat si bine scos in evidenta iar background-ul este blurat intens si uniform.

MOD MACRO

Nu exageram cand spunem ca modul foto macro este foarte bun. Pozele capturate arata excelent (spre impresionant). Fotografiile sunt clare si detaliate, culorile sunt vii/intense iar luminozitatea este perfect ok. Pe partea de focalizare, in modul Macro, camera focuseaza repede imaginea. Asa da 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).