Lenovo Tab P12 review in romana – LENOVO KEYBOARD PACK

Si acum ne indreptam privirea catre combo-ul ‘Lenovo Keyboard Pack’. El este compus din tastatura si husa cu stand.

Incepem cu husa. Ea este realizata dintr-un pastic de calitate foarte buna. Partea de interior dispune de o suprafata usor moale iar zona de exterior este fina, aderenta si se simte placut la atingere.

Facem trecerea spre tastatura. Ea are dimensiune generoasa, constructie solida din plastic, taste destul de mari si un touch pad cu suprafata destul de generoasa. Partea de dedesubt a tastaturii este realizata dintr-un plastic usor moale si placut la atingere.

Mecanismul de conectare al tastaturii la tableta este solid si e compus din 3 pini pogo, 2 picioruse (de-o parte si de alta) si banda felxibila (in partea de jos).

Lenovo Tab P12 review in romana

Montarea/atasarea husei se face foarte usor. Observam ca la colturi, husa dispune de paduri (sunt din plastic). Pad-urile fixeaza bine husa de tableta. Demontarea husei se face usor greoi, insa nimic care sa puna probleme.

Husa are decupaje pentru stylus si camera principala.

Standul este solid, tine bine tableta si poate fi inclinat destul de mult.

Stand-ul/piciorul de sustinere este ideal atunci cand urmaresti filme, vizionezi continut de pe YouTube in bucatarie in timp ce gatesti etc.

Atasarea tastaturii de tableta se face foarte usor. Cand tastatura este atasata pentru prima oara, pe ecranul tabletei isi face aparitia o fereastra care contine lista cu diverse comenzi rapide.

Lenovo Tab P12 review in romana

Va precizam ca Lenovo a printat comenzile rapide pe hartia/folia ce acopera tastatura. O chestie foarte utila 🙂

Cu tableta fixata in pozitie (si cu tastatura atasata), device-ul se transforma intr-un laptop cu Android 🙂

Tastatura arata foarte bine si este ‘confectionata’ dintr-un plastic de calitate. Ca si elemente de design, pe marginea dreapta gasim logo-ul Lenovo. Din aceste imagini observam ca touch pad-ul este destul de mare.

Tastele sunt destul de mari si exista suficient spatiu intre ele pentru o tastare comoda. Avem un layout aerisit iar dintre taste, cele mai inghesuite sunt butoanele sus/jos.

Tastele sunt destul de solide iar la apasare lasa un feedback bun. Mentionam ca tastele au cursa scurta.

Lenovo Tab P12 review in romana

In sectiunea cu setari a tastaturii gasim cateva functii interesante.

Legat de functii, avem ‘keyboard shortcuts’ (comenzi rapide) si gesturi touchpad (bine optimizate).

In ceea ce priveste butoanele cu comenzi rapide, acestea sunt asezate in partea de sus. Aspectele care iese in evidenta sunt tastele ‘APP 1’ si ‘APP 2’. Acestea pot fi setate pentru a porni 2 aplicatii care sunt utilizate frecvent.

Legat de comenzile rapide, avem urmatoarele: back, mute, scadere volum, urcare volum, activare/dezactivare microfon, luminozitate display, activare/dezactivare touchpad, captura ecran, pornire floating window (fereastra/aplicatie plutitoare), pornire functie split screen, pornire aplicatie Lenovo Freestyle si blocare device. Utilizarea acestor comenzi se face usor si rapid. Mentionam ca ele sunt foarte utile 🙂

Lenovo Tab P12 review in romana

Gratie tastaturii de calitate si a ecranului de mari dimensiuni, realizarea de task-uri/activitati precum editare text, navigare pe net, compunere mail-uri etc se face foarte usor 🙂

Va spunem ca tastele sunt mari, solide si livreaza un feedback bun atunci cand sunt apasate. Legat de touchpad, gesturile sunt bine implementate iar scrolling-ul (cu doua degete) este unul cursiv si placut 🙂

In anumite jocuri, tastatura poate fi utilizata pentru control. Spre exemplu, in jocul de racing Asphalt 9, tasta ‘Space’ este utilizata pentru boost iar tastele stanga/dreapta pentru a directiona masina. Apoi, in aplicatii precum Youtube sau VLC, tasta ‘Space’ pauzeaza video-ul.

Web browsing-ul, instalare aplicatii de pe Google Play (si alte activitati similare) sunt foarte placute gratie tastaturii si ecranului echipat cu multi inci.

Lenovo Tab P12 review in romana

Pe langa faptul ca tastatura este super utila cand este utilizata, cu ea pliata peste ecran, tastatura are si rol de protectie. Excelent 🙂

Cu tastatura pliata, ceea ce rezulta este un device destul de compact si usor de transportat.

Cand tastatura este deschisa, datorita senzorului Hall de care dispune tableta, ecranul este activat.

Lenovo Tab P12 review in romana

Cu tastatura in pozitie de inchis, display-ul este protejat excelent 🙂

Aaaa… sa nu uitam. Modalitatea ideala de utilizare a stylus-ului este cu tableta sprijinita de stand.

Lenovo Tab P12 review in romana

Si uite ca am ajuns la finalul acestui segment hardware. Ce putem spune despre Lenovo Keyboard pack (combo tastatura si husa+stand) ? Accesoriile sunt de calitate excelenta (design, constructie) iar utilitatea lor nu poate fi pusa la indoiala 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).