Lenovo Tab P12 review in romana – STYLUS LENOVO TAB PEN PLUS

 

Si acum haideti sa parcurgem impreuna stylus-ul Lenovo Tab Pen Plus. Va precizam ca el dispune de conectivitate Bluetooth.

Stiloul are un aspect elegant, o constructie (din plastic) de calitate excelenta si este vopsit intr-un gri cu tenta de argintiu.

Ca si elemente hardware/de design, in partea de jos gasim butonul pentru conectare la tableta/accesare de functii stilou. In partea de sus avem inscriptionat logo-ul Lenovo.

Incarcarea stiloului se face prin intermediul portului USB C.

In ceea ce priveste pozitionarea stiloului pe tableta, el dispune de locas dedicat.

Suprafata pe care este pozitionat stylus-ul este magnetica. Cu stiloul atasat de spatele tabletei, el sta ferm fixat.

Lenovo Tab P12 review in romana

Revenim la partea de incarcare. Asta se poate face cu incarcator de telefon sau direct de la PC/laptop. Cand stiloul se incarca, led-ul din partea de sus este aprins in rosu. Cand el este gata incarcat, LED-ul devine alb. Ca si timp de incarcare, daca este utilizat incarcator, procedura dureaza in jur de 20 – 30 minute.

Conectarea stylus-ului la tableta se face foarte usor. Se porneste conexiunea Bluetooth pe tableta iar apoi butonul din partea de jos a stiloului este tinut apasat timp de 7-8 secunde (pana cand LED-ul alb incepe sa palpaie). Asta-i tot 🙂

Sectiunea Lenovo Pen din setarile tabletei afiseaza in partea de sus nivelul de incarcare al stiloului. Pe langa asta, aici gasim cateva functii/setari. Haideti sa parcurgem cateva din ele. Demaram cu ‘Stylus tool box’.

Lenovo Tab P12 review in romana

Iconita ‘Stylus tool box’ este afisata pe marginea dreapta a ecranului inspre partea de sus. Prin atingerea icoanei cu stiloul sau prin apasarea butonului de pe stilou, pe display isi face aparitia o fereastra care contine functii pentru utilizarea stiloului. Haideti sa exploram aceste functii pas cu pas 🙂

Prima functie (incoana sub forma de document) este pentru scanare de documente/PDF-uri.

Cea de-a 2-a functie (icoana sub forma de foarfeca) este pentru screenshot/captura de ecran. Captarea a anumitei portiuni/zone din ecran se face foarte usor.

Lenovo Tab P12 review in romana

Cea de-a 3-a functie si poate ce mai importanta este pentru scriere text, notite, desenare etc. Va precizam ca stylus-ul raspunde excelent atunci cand se scrie/deseneaza cu el. Pentru a scrie/desena trebuie apasat foarte usor. Feedback-ul oferit de capatul care face contact cu display-ul este foarte bun.

In ceea ce priveste aplicatia Lenovo Notepad, ea ofera diverse functii interesante pentru editare/scriere text (radiera, culoare scris, grosime scris etc). Aplicatia are interfata minimalista si usor de utilizat.

Ce-a de-a 4-a functie/comanda este de pointer.

Penultima functie/comanda este lupa. Ea este foarte utila pentru citire text de mici dimensiuni.

Ultima comanda este utilizarea stylus-ului pe post de telecomanda. Va mentionam ca functia de telecomanda poate fi utilizata intr-un slideshow, la rulaj muzica (cu player audio; play/pause/next), la rulaj de clipuri video (Youtube sau cu media player; play/pause/next) si in cadrul aplicatiei de camera (captura foto, filmare etc).

Lenovo Tab P12 review in romana

Noi am testat functia de telecomanda in player-ul audio AIMP si aplicatia YouTube. Va anuntam ca functia este excelent optimizata.

Spre exemplu, pentru pauzare clip Youtube, este apasat butonul de pe stilou. Pentru a relua playback-ul, se apasa din nou butonul de pe stilou. Pentru a trece la urmatorul videoclip, butonul este apasat rapid de 2 ori.

Mergem mai departe si va spunem ca noi am pus la lucru si functia ‘Handwrite’. Cu toate ca nu am scris prea grozav cu stiloul (in bara google de cautare), functia ‘Handwrite’ a recunoscut ceea ce am scris iar scrierea a fost transformata automat in text. O chestie interesanta 🙂

In setarile Lenovo Pen gasim cateva shortcuts/scurtaturi utile si interesante 🙂

Lenovo Tab P12 review in romana

Atunci cand stiloul este departe de tableta, este emis un semnal sonor. O chestie utila 🙂 Apoi, optiunea ‘Show pointer when hovering’ afiseaza un punct pe display-ul tabletei atunci cand stiloul este apropiat de ecran.

Lenovo Tab P12 review in romana

Noi consideram ca stylus-ul Lenovo Tab Pen Plus este un accesoriu util si interesant. Stiloul are o constructie solida, arata bine, este comod la utilizare iar ca si functionare, el este excelent optimizat.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).