Lenovo Tab P12 review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Lenovo Tab P12 review in romana

Tableta foloseste un chipset MediaTek nou, modern, performant si eficient. Pe langa asta, avem memorie + stocare rapide si de capacitate generoasa. Gata cu vorbaria! Haideti sa descoperim impreuna configuratia acestui nou device 🙂

FISA TEHNICA

# Chipset MediaTek Dimensity 7050

# Procesor grafic Mali G68 MC4

# 8GB RAM LPDDR4X

# 128GB stocare UFS 2.2

CATEVA OBSERVATII

Va mentionam ca Lenovo Tab P12 este prima tableta echipata cu motorizarea Dimensity 7050. Procesorul este net superior in comparatie cu motorizarea Helio G99 prezenta pe generatia precedenta de Lenovo Tab P11 2nd Gen.

Legat de Tab P11, va reamintim ca noi am testat versiunea Pro a acestui device. In acest context, va invitam cu drag sa parcurgeti review Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen. Va dorim o lectura placuta 🙂

Revenim la chipset-ul Helio G99 si va precizam ca noi am testat un device din familia Lenovo echipat cu acest propulsor. Este vorba despre smartphone-ul Motorola Moto G72 (Motorola se afla sub tutela Lenovo).

PERFORMANTA

La prima pornire a tabletei, primul aspect pe care l-am facut a fost sa instalam o aplicatie de sistem info (nu stiam cu exactitate ce fel de chipset utilizeaza dispozitivul).

In contextul in care tableta are un ecran de inalta rezolutie (2944×1840 pixeli), am strambat un pic din nas cand am descoperit ca tableta foloseste chipset-ul Dimensity 7050.

Insa, indoielile ne-au fost spulberate cand am inceput sa folosim intens tableta. Din start va precizam ca jocul Genshin Impact ruleaza perfect decent cu detaliile grafice setate pe medium si optiune 60fps activata.

In ceea ce priveste performanta la utilizare (sistem de operare, aplicatii, multitasking etc), tableta se misca excelent 🙂 YouTube setat la 4K 60fps ruleaza impecabil, rulajul de aplicatii in split screen este cursiv, web browsing-ul este floare la ureche, fisierele video 4K rulate cu VLC merg bine etc.

Exceptand anumite jocuri, nu exista aplicatie/scenariu care sa puna in dificultate trio-ul Dimensity 7050 + 8GB RAM + 128GB UFS 2.2 🙂

Acum haideti sa exploram impreuna partea de temperatura atunci cand chipset-ul Dimensity 7050 este impins la maxim pentru o perioada indelungata.

Testare intensiva indelungata

# Antutu stress test (45 minute)

 

Cu chipset-ul incalzit in urma rulajului pentru cateva minute de Antutu stress test, am dat drumul din nou bechmark-ului Antutu stress test (dureaza 45 minute).

Temperatura maxima atinsa a fost de 38 grade (bulina rosie din partea stanga sus). O valoare buna. La aceasta temperatura, partea din spate unde se afla modulul camerei principale este usor calduta.

# Genshin Impact (60 minute)

Cum am incheiat cu Antutu stress test, am dat drumul jocului Genshin Impact. Cu detaliile grafice setate la medium, ne-am jucat in jur de 60 minute. Temperatura maxima atinsa a fost de 37 grade. Excelent 🙂 La aceasta temperatura, partea din spate (in zona unde se afla camera principala) este usor calduta.

Noi ne declaram foarte multumiti de sistemul de racire al tabletei. Ca sa fim sinceri, device-ul nu prea are nevoie de sistem racire. Spatiul disponibil pentru disipare caldura este imens (in comparatie cu un telefon).

Lenovo Tab P12 review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

GEEKBENCH

ANDROBENCH

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW (sistem info)

DEVCHECK (sistem info)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).