Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Tableta are o motorizare mid-range spre high-end compusa din componente puternice.
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Kompanio 1300T (6nm)
# 8GB de RAM tip LPDDR4x
# 256GB stocare tip UFS 3.1
# Procesor grafic ARM Mali-G77 MC9 GPU
# Motor de vibratii Eccentric Rotating Mass (ERM)
CATEVA OBSERVATII
Va precizam ca motorul de vibratii asigura niste efecte destul de intense.
Legat de chipset-ul Kompanio 1300T, va informam ca el este special dezvoltat pentru tablete. Chipset-ul poseda o ‘arhitectura’ hardware foarte moderna: tehnologie TSMC 6nm 6nm, 4 nuclee Cortex A78 2.6GHz + 4 nuclee Cortex A55 2.0GHz, procesor grafic Mali G77 MC9, suport pentru conectivitate WiFi 6, suport pentru ecran Quad HD 120Hz, suport pentru stocare UFS 3.1 etc.
Apropo de chipset-uri MediaTek, va informam ca recent noi am testat 2 device-uri motorizate de procesorul Helio G99. Este vorba despre smartphone-ul mid-range Motorola Moto G72 si tableta mid-range Redmi Pad.
Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana – PERFORMANTA
Aici avem destul de multe lucruri de spus 🙂 Incepem prin a preciza faptul ca tableta se misca impecabil. Chiar nu conteaza tipul de scenariu rulat pe device. Absolut totul ruleaza rapid, cursiv si foarte fluent. Va spunem sincer ca noi nu am reusit sa punem in dificultate hardware-ul device-ului 🙂
Legat de performantele chipset-ului, daca va vine sa credeti, Kompanio 1300T este aproape de chipset-ul Snapdragon 870. Asta este foarte impresionant 🙂
Daca privim screenshot-urile de mai sus, observam ca in Antutu intre chipset-uri exista o diferenta de aproximativ 64.000 puncte. Ceea ce impresioneaza mult la Kompanio 1300T sunt performantele memoriei si a procesorului grafic.
Observam in screenshot ca chipset-ul MediaTek atinge la segmentul memorie scorul de 111801 puncte (108996 pentru SD870). Foarte tare 🙂 Apoi, in Antutu, procesorul grafic Mali G77 MC9 este foarte apropiat de procesorul grafic Adreno 650 (241.319 vs 235.309).
Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana
Apropo de Snapdragon 870, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste 3 terminale motorizate de acest chipset. Este vorba despre smartphone-urile Motorola Edge 20 Pro (review), Motorola Moto G100 (review) si Poco F4 (review).
Revenim la tableta Lenovo. Pe partea de gaming, noi am rulat jocul Genshin Impact. Cu detaliile grafice setate la maxim (optiune 60fps activata), jocul ruleaza destul de bine. Apar momente de incetineala/usoara sacadare, insa per total experienta de gaming este placuta.
Am continuat cu testarea Genshin Impact si am setat detaliile grafice in medium si high (optiune 60fps activata). Cu jocul setat in acest mod, el ruleaza cursiv (spre foarte cursiv). Excelent 🙂
Pe partea de performanta, trebuie sa mentionam detalii si despre stocarea utilizata de tableta. Cei 256GB UFS 3.1 livreaza niste viteze ametitoare (poate ne-am cam luat valul). Avem un sequential read apropiat de 2GB/s si un sequential write de aproape 1.4GB/s. Oau 🙂
Si acum haideti sa descoperim impreuna cum se comporta chipset-ul MediaTek ca si temperatura atunci cand este forat la maxim.
ANTUTU STRESS TEST
Dupa 45 minute de Antutu stress test, valoarea maxima atinsa de chipset a fost de 39 grade. Nu-i rau 🙂 La aceasta temperatura partea din spate sus a tabletei este usor calda.
GENSHIN IMPACT
Dupa mai mult de 60 minute de Genshin Impact, temperatura maxima atinsa de chipset-ul MediaTek a fost de 39 grade. Din nou spunem – nu-i rau 🙂 La aceasta temperatura partea din spate sus este usor calda.
ASPHALT 9
Dupa aproape 60 minute de Asphalt 9, chipset-ul Kompanio 1300T a atins temperatura de 39 grade. Excelent 🙂
Per total, noi consideram ca Lenovo a facut o treaba foarte buna cu sistemul de racire al tabletei.