Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana – DISPLAY

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Demaram aceasta parte a review-ului cu specificatiile ecranului. Tinem sa va ‘avertizam’ ca ele sunt foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 11.2 inci

# Format 15:9

# Rezolutie 2560×1536 pixeli si 266PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 120Hz

# Luminozitate maxima de 600 niti

# Rata contrast de 1.000.000:1

# Spectru culoare DCI-P3 si culori pe 8 bit (16.7 milioane culori)

# Multitouch in 10 puncte

# Tehnologii: Always On, Dolby Vision, HDR10+

# Raport ecran/corp de 85%

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Panoul OLED de pe device este cel mai bun ecran vazut de noi pana in acest moment pe o tableta. Display-ul este absolut superb.

Culorile sunt vii si intense, luminozitatea este excelenta, negrul redat arata impecabil iar rezolutia Quad HD se impaca de minune cu diagonala mare de 11.2 inci (imagine foarte clara).

Ce mai putem spune despre ecran ? Are unghiuri largi de vizualizare, raspunde prompt la atingeri si…. cam atat 🙂

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Display-ul poseda margini negre destul de inguste.

Va invitam sa aruncam o privire mai de aproape peste marginile negre ale ecranului. Chiar si privite de aproape, ele etaleaza un profil rezonabil de slim.

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Display-ul are suprafata plata. Mai mentionam faptul ca ecranul este inconjurat de jur imprejur de o dunga neagra din plastic (este subtire).

Per total, functia de adaptive brightness (luminozitate adaptiva/automata) este destul de bine optimizata. Insa, trebuie spus faptul ca functia are momente cand ajusteaza un pic prea ‘agresiv’ luminozitatea ecranului.

Pe timpul testarii, intr-o camera decent de luminoasa, senzorul de lumina a urcat luminozitatea ecranului la maxim, ceea ce nu era necesar.

Mentionam faptul ca dupa cateva ajustari manuale a luminozitatii, functia adaptive brightness a inceput sa lucreze ceva mai bine.

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

In sectiunea font size gasim 4 presetari pentru ajustare marime text. Facem pasul catre sectiunea display size iar aici avem tot 4 presetari pentru ajustare marime interfata.

Cu functia dark theme activata, negrul afisat prin meniuri arata foarte bine.

Daca obisnuiesti sa butonezi tableta multe ore dupa miezul noptii, functia eye protection mode o sa-ti fie de real ajutor.

Daca indragesti mult sa citesti carti/reviste/comics etc in format PDF, functia reading mode este foarte utila. Poti seta ca display-ul sa afiseze imagine in alb si negru sau imagine un pic colorata.

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

In sectiunea color mode avem 3 optiuni pentru afisare culori: standard, natural sau bright. Culorile arata cel mai intens cand display-ul este setat pe bright.

In sectiunea culoare este prezenta si functia pentru ajustare temperatura culoare (cald, rece).

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Si uite ca am ajuns la una dintre cele mai cool functii ale ecranului, in speta rata de refresh. Aici avem 2 optiuni: refresh standard 60Hz sau refresh 120Hz. Cu display-ul setat sa ruleze la 120Hz, totul este rapid si super cursiv.

Va precizam ca la aceste aspecte are o contributie importanta chipset-ul. Mentionam inca de pe acum ca tableta dispune de puternicul procesor MediaTek Kompanio 1300T. Chipset-ul MediaTek tine lejer pasul cu refresh-ul de 120Hz.

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Ne pare bine sa vedem ca Lenovo a incorporat cateva functii foarte utile pentru activare/dezactivare ecran: double tap to lock, double tap to wake si raise to wake.

Legat de functia auto rotate, aici avem cateva precizari de facut. Tableta dispune de optiune Smart Rotate. Functia este foarte utila deoarece ea ‘forteaza’ aplicatiile (optimizate pentru rulaj in mod portret) sa ruleze in mod landscape.

Initial, noi nu am activat aceasta functie si am instalat pe tableta aplicatia Lock Screen Rotation (pentru a rula in landscape aplicatiile optimizate pentru modul portret). In acest mod, anumite aplicatii precum Androbench sunt afisate incorect.

Am dezinstalat aplicatia Lock Screen Rotation si am activat din setari functia Smart Rotate. Aplicatiile optimizate pentru modul portret sunt afisate similar cu ceea ce vedem pe un ecran de telefon. Imaginea este full screen iar elementele de interfata ale aplicatiei sunt afisate corect/corespunzator. Excelent 🙂

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Surpriza placuta remarcata de noi in meniul Lock screen este functia Always-On. Foarte tare 🙂 Tab P11 Pro 2nd Gen este prima tableta butonata de noi care dispune de asa ceva. Functia afiseaza data, ora si notificari. Pe langa asta, cand tableta este pusa la incarcat, este afisat nivelul de incarcare al bateriei.

Legat de notificarile afisate in fereastra always on, avem o precizare de facut. Tableta nu poate afisa mai mult de o notificare. Daca pe device intra 2 sau mai multe notificari, tableta afiseaza un punct.

Apoi, trebuie spus faptul ca functia de activare ecran prin dublu tap nu functioneaza atunci cand always on-ul este activat.

 

Fereastra lock screen este minimalista, eleganta si intuitiva. In setarile lock screen gasim cateva functii utile.

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Atunci cand tableta este pusa la incarcat, pe ecran isi face aparitia o animatie cool (ca durata ea tine cam o secunda). Va informam ca procedeul de incarcare este semnalat in fereastra always on.

Datorita ecranului de diagonala mare si a chipset-ului performant, rulajul de aplicatii in split screen este o reala placere.

O functie utila pentru persoanele cu vedere sensibila la luminozitate este optiunea extra dim (luminozitatea coboara sub nivelul minim al tabletei).

In setarile tabletei noi am remarcat prezenta functiei remove animations. Deoarece tableta se misca excelent, nu este necesara activarea acestei functii.

Pentru utilizare device, avem navigare prin gesturi sau navigare utilizand deja clasicele butoane software (back, home, recent apps). Despre navigarea prin gesturi mentionam ca este bine optimizata.

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Device-ul nu duce lipsa de optiune pentru adaugare de mai multi utilizatori. O chestie utila 🙂

Meniul de oprire/restart este simplu si elegant. El poate fi accesat atat din buton, cat si din meniul drop drop down cu notificari.

Functia pentru deblocare faciala functioneaza bine in conditii bune si medii de luminozitate. Va precizam ca face unlock-ul nu merge pe intuneric.

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

O functie interesanta si utila este modul notification free. Cand sunt utilizate aplicatiile adaugate in acest meniu, nu o sa primesti notificari din partea acestora.

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Datorita ecranului de dimensiuni generoase, tableta poate afisa fara probleme o pagina web in format desktop (daca se poate spune asa).

Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen review in romana

Gratie display-ului impecabil, vizionarea de continut de pe diverse platforme (youtube, disney plus etc) este o reala placere.

Legat de acest aspect, va precizam ca tableta dispune de certificare DRM widevine L1. Noi am testat HBO Max si Disney Plus iar filmele sunt rulate in HD (sau mai mult in cazul filmelor/serialelor populare precum House of the Dragon).

In ceea ce priveste aplicatia YouTube, gratie chipset-ului performant, este prezenta optiunea 2160p60 (4K 60fps). Tableta ruleaza impecabil Youtube in 4K.

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana

Atunci cand tableta este utilizata pe timp de zi intr-o camera foarte luminoasa, lizibilitatea display-ului este excelenta. In ceea ce priveste lizibilitatea in lumina de afara, ea este buna (spre foarte buna).

Va precizam ca noi am facut teste in conditii de vreme inchisa. Datorita celor 600 niti, noi suntem increzatori ca ecranul are lizibilitate decenta in bataia directa a soarelui (soare de vara).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).