Iata Motorola Edge Plus review in romana si impresii. Suntem incantati sa va anuntam ca astazi avem ceva foarte special pentru voi, dragii nostri cititori 🙂 Am avut ocazia sa testam pe larg cel mai puternic terminal Motorola, in speta smartphone-ul Edge Plus.
Pe parcursul acestui lung si detaliat review o sa descoperiti diverse aspecte cool despre bolidul celor de la Motorola. Spargem gheata si va mentionam ca telefonul este un high-end de top accesorizat cu unul dintre cele mai performante chipset-uri ale momentului, cu ridicol de multa memorie RAM, camera quad cu senzor de 108MP, ecran OLED de 90Hz si… ne oprim aici.
Nu vrem ca in primele randuri ale acestui articol sa va spunem tot ce are meserias aceasta nava amiral 🙂 In regula. Haideti sa pornim la drum. Va dorim sa aveti parte de o lectura cat mai captivanta si interesanta 🙂
Motorola Edge Plus review in romana – DESIGN
Odata ce am extras device-ul din cutie, primul lucru pe care l-am facut a fost sa privim cu atentie design-ul partii din spate. Aici telefonul ne intampina cu un look care imbina minimalismul cu modernul (daca se poate asa).
Partea minimalista este reprezentata de corpul zvelt lipsit in mare parte de artificii privind design-ul. Pana in sectorul unde este pozitionata camera, aspectul este unul curat si frumos lucrat.
Culoarea predominanta este albastrul inchis iar in apropierea marginilor laterale poate fi zarita o tenta de negru.
Pe spate avem sticla iar ea a receptionat finisaje care tind spre mat. Va mentionam ca aceste finisaje retin urmele de amprente si praf. Nimic surprinzator. Spatele reflecta imprejurimile, insa nu foarte evident.
Daca privim cu atentie, in partea de jos este plasat un orificiu in care este incorporat microfonul. Logo-ul Motorola este asezat spre mijlocul partii din spate. Deasupra sistemului quad-camera poate fi observat un alt microfon.
Motorola Edge Plus review in romana
In functie de cum privesti device-ul, la o sursa de lumina sau in lumina de afara, pe spate isi fac aparitia raze/modele luminoase (daca se poate spune asa) care arata foarte bine.
Sticla de pe spate isi schimba nuanta in functie de intensitatea luminii din jur. Intr-un spatiu umbros, albastrul devine inchis la culoare. In bataia directa a soarelui, albastrul capata o nuanta deschisa.
Sticla de pe spate adera destul de bine in palma utilizatorului. Cu toate acestea, noi nu am avea curajul sa purtam acest terminal fara husa (ea este inclusa in dotarea standard).
Asamblarea este un impecabila iar la manevrare, device-ul lasa o usoara senzatie de greutate. Asta amplifica feeling-ul de asamblare premium.
Noi credem ca ar fi cazul sa spunem cateva cuvinte si despre camera principala 🙂 Ea poseda un design atractiv/interesant iar modulul (incorporeaza 3 senzori foto) iese in exteriorul corpului din sticla, insa nu exagerat de mult.
‘Campionul’ la acest capitol este flagship-ul Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (review), care dispune de o camera care iese parca prea mult in afara carcasei.
Motorola Edge Plus review in romana
Langa modulul camerei gasim amplasate flash-ul LED dual, senzorul TOF 3D si sistemul de focalizare cu laser.
Din acest unghi se vede destul de bine cat de mult iese in afara modulul camerei principale.
Si acum haideti sa facem pasul catre partea frontala. Aici primim un display inalt imbracat cu sticla Gorilla Glass 5. Afisajul poseda margini curbate pronuntat. Mai multe detalii despre asta o sa descoperiti in cateva clipe 🙂
Aceasta imagine evidentiaza destul de clar faptul ca ecranul este inalt. Insa, el este si ingust iar asta face telefonul unul relativ usor de manevrat cu o singura mana.
Deasupra ecranului este incorporat unul din cele 2 difuzoare audio. Bineinteles ca in acea scobitura este intergrat si difuzorul pentru apeluri. Coboram in zona cu ecranul iar in partea stanga sus putem zari camera selfie.
Telefonul poseda margini curbate la unghi de aproape 90 grade. Curbura practic se uneste cu rama metalica care sustine sticla de pe spate.
Motorola Edge Plus review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Din acest unghi se poate observa cat de mult coboara sticla curbata care imbraca partea frontala. Intre sticla de pe spate (care poseda curburi subtile inspre laterale) si cea frontala sade o rama metalica subtire.
Pe marginea din partea dreapta avem butoanele pentru volum si pornire/oprire. La apasare, ele furnizeaza un feedback bun.
Pe marginea metalica glossy din partea de sus este inclus jack-ul audio 3.5mm. Noi consideram ca prezenta acestei dotari old-skool este un mare plus 🙂
Va mentionam ca in dotarea standard sunt incluse niste casti premium. Sunetul redat de acestea si de iesirea audio 3.5mm este unul de calitate excelenta.
Motorola Edge Plus review in romana
Pe marginea metalica de jos gasim aliniate urmatoarele elemente (de la stanga spre dreapta): slot Single SIM, un alt microfon (3 microfoane in total), port USB C 3.1 si cel de-al 2-lea difuzor audio.
Sunetul emis de cele doua boxe stereo este unul de calitate. Volumul este unul puternic, separarea stereo este buna (cu telefonul tinut in modul landscape) iar sunetul este unul clar si detaliat. La volum maxim, boxele nu distorsioneaza, insa frecventele inalte devin un pic cam accentuate.
Va mentionam ca in piesele house si trance exista o tenta de bass. Per total, sistemul audio care motorizeaza flagship-ul Edge Plus este bun. Insa, avand in vedere statutul de high-end al device-ului, noi am fi dorit un sistem audio ceva mai potent.
Incheiem capitolul focusat pe design prin a spune ca telefonul arata foarte bine iar asamblarea lui este una excelenta. Aaa… si inca ceva.
Corpul dispozitivului este durabil la stropiri cu apa. Asta este clar binevenit. Insa, noi suntem de parere ca pe device trebuia sa fie prezenta protectia IP68 (durabilitate la apa si praf).
Motorola Edge Plus review in romana – GALERIE FOTO
Motorola Edge Plus review in romana – DISPLAY
Display-ul receptionat de terminalul Motorola Edge Plus este similar cu cel utilizat de fratele mai mic al acestui device, in speta terminalul mid-range Motorola Edge (review).
FISA TEHNICA PENTRU ECRAN
# Panou OLED de 6.7 inci cu rata refresh de 90Hz
# Rezolutie Full HD Plus (2340×1080 pixeli) si 385PPI densitate pixeli
# Tehnologie HDR10+
# Protectie Gorilla Glass 5
# Raport ecran/corp de 96 procente
# Format 19.5:9
O SCURTA OBSERVATIE
Diferenta dintre ecranele celor 2 device-uri este faptul ca terminalul Edge Plus dispune de 1 miliard de culori (16 milioane pentru terminalul Edge).
Nu mai avem rabdare pana la partea de ‘dotari hardware’ si va spunem ca telefonul este motorizat de propulsorul high-end Qualcomm Snapdragon 865. Ce legatura are asta cu display-ul ? Hardware-ul foarte puternic nu are probleme in a tine pasul cu refresh-ul de 90Hz al panoului OLED.
Asta rezulta intr-o imagine foarte cursiva. Acest aspect poate fi remarcat cam peste tot: cand navighezi prin interfata, cand faci scrolling prin meniul cu aplicatii (app drawer), cand faci scrolling prin magazinul Google Play, scrolling navigare net, scrolling aplicatie Facebook etc.
In ceea ce priveste calitatea imaginii, display-ul OLED nu dezamageste. Culorile sunt vii si intens nuantate, contrastul este excelent, meniurile pe negru arata foarte bine (cu interfata setata pe drak mode) iar rezolutia FHD+ asigura o imagine clara si suficient de bine pixelata.
Cu toate ca ecranul lasa o impresie pozitiva, noi suntem de parere ca Motorola trebuia sa aleaga un panou cu rezolutie Quad HD+. Telefonul este cel mai puternic terminal Motorola iar in acest context noi consideram ca se putea mai bine decat rezolutie FHD+ si 385PPI.
Motorola Edge Plus review in romana
Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre curburi. Ecranul coboara mult inspre marginile laterale iar asta ii confera un aspect vizual destul de spectaculos. Legat de notch/perforatie, ne pare bine sa vedem ca el/ea este de mici dimensiuni.
Intreg ansamblul (margini curbate, diagonala mare, refresh de 90Hz, imagine de calitate excelenta) transforma ecranul in accesoriul aproape ideal pentru gaming, vizionare YouTube, filme, navigare pe net etc.
Aaa.. sa nu uitam. Tinem sa va spunem ca marginile curbate raspund bine la atingeri. Asta este important.
Motorola Edge Plus review in romana
Pe langa faptul ca marginile curbate arata foarte bine, ele sunt si functionale 🙂 (daca se poate asa). Daca se activeaza optiunea ‘Edge lights’ din setarile display-ului, marginile curbate se aprind atunci cand telefonul este pus la incarcat, atunci cand primesti apeluri, atunci cand porneste alarma, atunci cand intra notificari etc. O chestie cool si utila 🙂
Tehnologia Always-On nu este prezenta pe device, insa acest aspect este compensat de functia ‘Peek Display’, care ofera functii precum ‘Tap to wake’ (ecranul este activat prin simpla atingere) si ‘Approach to wake’ (ecranul este activat cand mana este aproape de ecran/deasupra ecranului sau cand device-ul este ridicat). Tinem sa va spunem ca aceste functii sunt bine implementate.
Luminozitatea ecranului in lumina de afara este buna. In bataia directa a soarelui, lizibilitatea este decenta (spre buna), insa era loc de mai bine.
Motorola Edge Plus review in romana
Si acum haideti sa facem pasul catre scanner-ul de amprente (de tip optic, incorporat sub display). Scanner-ul este usor de configurat iar deblocarea este rapida si precisa.
Insa, situatia nu este in totalitate roz. Cand am testat device-ul, noi am prins in Septembrie ultimele zile de vara (soare din belsug, caldura accentuata).
Cu ecranul expus sub lumina unui soare care straluceste puternic, noi am remarcat ca scanner-ul recunoaste amprenta greoi sau spre deloc. Foarte ciudat.
Prima data am crezut ca este ceva bug, insa am repetat scenariul de testare iar situatia a fost la fel. Cum ne-am retras intr-un loc cu umbra, scanner-ul a recunoscut rapid si precis amprenta. Din nou spunem, foarte ciudat.
Daca punem la socoteala perioada care ne asteapta (vreme inchisa, zapada etc), nu o sa apara probleme cu deblocarea.
Motorola Edge Plus review in romana
Insa, este ciudat si aiurea faptul ca scanner-ul de amprente da rateuri atunci cand te afli sub bataia directa a unui soare puternic si calduros (valabil in special vara). Speram ca acest aspect va fi remediat printr-un update software.
Inainte de a trece mai departe, mai avem ceva cool si interesant pentru voi 🙂 O alta functionalitate utila a marginilor curbate este functia ‘Edge touch’.
Prin activarea ei, pe marginea dreapta a ecranului isi face aparitia o bara (poate fi mutata sus sau jos) care iti ofera acces rapid la aplicatiile favorite (pot fi adaugate pana la 6 aplicatii).
Motorola Edge Plus review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Va precizam ca smartphone-ul Edge Plus este unul dintre cele mai puternice telefoane mobile ale momentului.
FISA TEHNICA PENTRU CONFIGURATIE
# Chipset Snapdragon 865
# Procesor grafic Adreno 650
# 12GB de RAM tip LPDDR5 (2750MHz, 16-bit quad channel)
# 256GB ROM tip UFS 3.0
Motorola Edge Plus review in romana – PERFORMANTA
Impactul acelor componente hardware asupra performantei este unul profund. Smartphone-ul ruleaza impecabil absolut orice.
Pe partea de gaming, noi nu am sesizat diferente mari de cursivitate intre modurile 60Hz si 90Hz. Va mentionam ca dupa gaming intens si prelungit, telefonul se incalzeste, insa nu deranjant.
Pentru gaming, terminalul dispune de functia ‘Moto Gametime’ iar ea iti permite sa faci diverse chestii cool: sa faci screenshot in timp ce te joci, sa blochezi apelurile si notificarile pentru gaming fara intreruperi, sa adaugi pe ecran taste virtuale de control etc.
Functia Moto Gametime porneste automat atunci cand lansezi un joc iar ea poate fi customizata accesand icoana afisata in partea stanga a ecranului.
Motorola Edge Plus review in romana
Inainte de a trece mai departe, mai avem cateva aspecte cool de precizat 🙂 In benchmark-ul AnTuTu, noi am obtinut scorul de 587.252 puncte, ceea ce este foarte impresionant 🙂
Un alt aspect impresionant este scorul obtinut de stocarea UFS 3.0 in benchmark-ul Androbench, in speta peste 1700MB/s ‘Sequential Read’. Oau 🙂 Stocarea interna a terminalului este la fel de rapida ca un SSD PCIe pentru desktop. Foarte tare.
Motorola Edge Plus review in romana – TESTE SINTETICE
ANTUTU
GEEKBENCH
ANDROBENCH
SPEEDTEST
DEVCHECK
Motorola Edge Plus review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Bolidul are la bord sistemul de operare Android 10, care spre bucuria noastra este in versiune apropiata de cea stock 🙂 Asta rezulta intr-un rulaj rapid si cursiv. Asta in combinatie cu refresh-ul de 90Hz al panoului OLED iti ofera la utilizare o experienta foarte placuta (fara nici o exagerare).
Interfata nu duce lipsa de clasicele customizari Motorola (Moto Display, Moto Actions) care aduc un plus binevenit de functionalitate 🙂
O setare noua si interesanta este ‘Styles’. Noi ne-am intersectat prima oara cu aceasta functie atunci cand am facut review terminalului Motorola Edge.
Ea iti permite sa creezi teme prin personalizarea a catorva aspecte: alegere font, alegere culoare pentru icoanele din meniul cu notificari, alegere forma icoana, alegere layout (felul in care icoanele sunt aranjate pe ecran/ecrane).
Sistemul de operare mai include diverse setari cool, utile si interesante iar noi va invitam cu tot dragul sa le descoperiti in screenshot-urile de mai jos. Va dorim vizionare placuta 🙂
INTERFATA
SETARI
Motorola Edge Plus review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
Inainte de a va expune impresiile si parerile noastre despre felul in care se comporta camera, facem o scurta oprire in sectorul cu specificatii tehnice.
Senzori – 108MP (F1.8) + 16MP (ultra-wide, F2.2) + 8MP (telephoto, F2.4) + TOF 3D (adancime/bokeh)
Functii pentru senzorul 108MP – tehnologie Quad Pixel, stabilizare optica a imaginii, focalizare rapida
Functii pentru senzorul 16MP – are unghi ultra-larg de 117 grade, autofocus
Functii pentru senzorul 8MP – zoom optic 3X, zoom digital 10X, stabilizare optica a imaginii, focalizare rapida
Dotari/functii pentru sistemul quad-camera – Night Vision (pozare pe timp de noapte), HDR, flash LED dual, mod portret, mod macro, mod panorama, mod ultra-res 108MP, filtre live, temporizator, fotografii active, mod manual, tehnologie AI (detectia zambetului, optimizarea fotografiilor, compozitie inteligenta)
# format RAW, tehnologie Google Lens, filmare 6K 30fps, filmare 4K 30fps cu stabilizare, filmare FHD 60fps cu stabilizare, filmare portret (background blurat) in FHD, filmare macro 4K 30fps, filmare slow-motion, filmare timelapse, AR Stickers (filmare cu animatie) etc
Motorola Edge Plus review in romana
Facem pasul catre impresiile cu care noi am ramas de pe urma testarii sistemului quad-camera. Procedura noastra de testare a fost una simpla: ne-am rezumat in a pune la lucru modurile foto care noua ni s-au parut a fi cele mai interesante 🙂
Incepem cu modul 108MP Ultra Res. Acest mod foto utilizeaza la maxim capabilitatile senzorului principal de 108-megapixeli. Pozele de acest gen au rezolutia efectiva de 12032×9024 pixeli si o dimensiune de pana in 40MB.
Gratie hardware-ului puternic, in acest mod foto imaginea este focalizata repede iar captura foto este realizata si ea repejor (dureaza in jur de 3 secunde pana cand imaginea este procesata). Pozele sunt foarte bogate in detaliu, insa nu putem spune ca asta este surprinzator 🙂
Cele mai bune rezultate in ceea ce priveste calitatea imaginii se obtin pe timp de zi in conditii medii sau bune de luminozitate. Noi am capturat multe poze 108MP Ultra Res si va putem spune ca ne-am intersectat rar (spre deloc) cu imagini blurate.
Tehnologia OIS isi face bine treaba, insa atunci cand se fac poze 108MP, in momentul capturii, telefonul trebuie tinut destul de fix (nu este recomandata miscarea device-ului deoarece asta poate rezulta in niste imagini in care isi face aparitia fenomenul de blur).
Ce mai este de spus legat de modul foto 108MP ? Daca se captureaza multe poze, spatele smartphone-ului devine caldut, insa nu este ceva de care sa-ti faci griji.
Motorola Edge Plus review in romana
Inainte de a face pasul catre pozele capturate cu senzorul telephoto (poze cu zoom), va mentionam ca noi am testat si functia de zoom a modului foto 108MP Ultra Res.
Calitatea imaginii este una buna cu zoom-ul urcat pana spre 5X. De aici incolo (zoom de pana la 10X), imaginea scade in calitate. Daca nu se depaseste valoarea de zoom 3X, va informam ca pozele arata bine (spre excelent).
Pozele capturate cu senzorul telephoto (8MP, zoom optic 3X, zoom digital 10X) poseda o calitate foarte buna a imaginii daca ramai in zona de zoom optic 3X. Daca se depaseste aceasta valoare, se intra pe teritoriu de zoom digital. Pozele arata multumitor cu zoom-ul urcat pana spre 6X.
Daca se urca la valoarea maxima de zoom 10X, calitatea imaginii este decenta, insa nimic mai mult. Ca pozele cu zoom 10X sa arate rezonabil, conditiile de luminozitate trebuie sa fie foarte bune (spre ideale). Daca nu se depaseste zoom 5X, nu este necesar ca lumina din jur sa fie ideala pentru captarea de poze reusite.
Motorola Edge Plus review in romana
Noi am comparat pozele captate la zoom 10X de senzorul telephoto 8MP cu cele capturate la 10X in modul 108MP Ultra Res. Senzorul telephoto scoate niste imagini de calitate semnificativ mai buna.
Pozele 108MP cu zoom 10X arata destul de sters in comparatie cu pozele captate de senzorul telephoto la 10X. Tinem sa va mentionam ca zoom-ul este facut cursiv iar la valoarea maxima de 10X, functia OIS isi face decent treaba (imaginea este destul de stabila iar de cele mai multe ori pozele captate nu sunt blurate).
Va precizam ca telefonul nu se incalzeste tare atunci cand se abuzeaza de functia de zoom.
Smartphone-ul se descurca ok pe partea de zoom, insa la acest capitol, flagship-urile Huawei P40 Pro si Samsung Galaxy S20 Ultra 5G sunt net superioare.
Motorola Edge Plus review in romana
Mergem mai departe si ne oprim la modul foto Night Vision (pozare pe timp de noapte). Daca in jur exista sursa sau surse de lumina, de cele mai multe ori acest mod foto capteaza niste imagini calitative.
Camera capteaza eficient lumina iar asta rezulta in niste poze luminoase si destul de bogate in detaliu. In imagini, zgomotul nu este sesizabil iar functia de procesare software nu exagereaza cu finisarea imaginii.
Si acum haideti sa trecem in revista aspectele mai putin reusite ale modului Night Vision. Am intalnit cazuri cand a fost necesar sa capturam o poza de 2 sau 3 ori pana cand am obtinut rezultate multumitoare.
Din pacate, pe timp de noapte, functia OIS nu este foarte eficienta. Din 5 poze realizate, una nu scapa de blur (poate chiar 2 poze).
Motorola Edge Plus review in romana
Parasim modul foto Night Vision si ne indreptam tiptil catre modul foto standard. El este excelent optimizat. Chipset-ul high-end de care dispune telefonul isi face simtita prezenta. Interfata foto este foarte cursiva, imaginea este focalizata foarte rapid iar captura foto este realizata aproape instant.
Va informam ca cu HDR-ul activat, pozele sunt bogate in culoare (verdele este excelent accentuat) iar per total, calitatea imaginii (cu HDR sau fara HDR) este una excelenta. Modul foto standard are un comportament bun chiar si in conditii nu prea grozave de luminozitate.
# Pentru fotografiere de peisaje largi si cladiri inalte si late, smartphone-ul dispune de un senzor foto 16MP ultra-wide cu unghi de filmare la 117 grade.
Pozele capturate in modul foto ultra-wide arata placut (spre excelent), insa cateodata apar momente cand in imaginea capturata, peisajul sau obiectele capata o usoara tenta de blur.
Exceptand acele momente, putem spune ca modul foto ultra-wide este bine pus la punct. Gratie unghiului larg de filmare, senzorul de 16MP afiseaza pe ecranul smartphone-ului multa imagine (daca se poate spune asa).
Motorola Edge Plus review in romana
In ceea ce priveste modul foto panorama, cu device-ul se poate captura usor si rapid niste poze reusite. Aspectul ciudat pe care noi l-am remarcat este modul sacadat in care se misca imaginea pe display atunci cand te afli in modul foto panorama.
Sacadarea dispare atunci cand se apasa butonul de captura foto si misti telefonul pentru a capta panorama.
# Un alt mod foto pe care nu-l putem trece cu vederea este cel macro. Acest mod foto beneficiaza de o buna optimizare. Cand spunem asta, ne referim la urmatoarele aspecte: floarea/obiectul este focalizat repejor de la cativa cm distanta, imaginea capturata este bogata in detaliu, rezultate bune se obtin si in conditii relativ slabe de lumina, captura foto este realizata rapid etc.
# Si iata-ne ajunsi la modul foto portret. La fel ca si cel macro, el este bine optimizat. Background-ul blurat este clar delimitat fata de obiectul focalizat. Am remarcat faptul ca se pot realiza poze bokeh reusite chiar si atunci cand se focalizeaza pe obiecte de mari dimensiuni.
Va mentionam ca acest mod foto este setat pentru a fotografia obiecte de la 1.5 – 2 metri distanta. Daca se filmeaza de aproape, datorita zoom-ului preaplicat (daca se poate spune asa), obiectul este ‘lipit’ de ecran. Va mentionam ca din software-ul camerei se poate ajusta nivelul de blur din background.
In randurile de mai jos gasiti o galerie cuprinzatoare care include poze capturate cu modurile foto testate de noi. Vizionare placuta 🙂
Motorola Edge Plus review in romana
Si acum este momentul propice sa spunem cateva cuvinte despre partea de filmare. Din start va mentionam ca telefonul nu este capabil de captura video 4K 60fps. Asta este dezamagitor pentru un telefon ultra high-end dotat cu 108MP si chipset Snapdragon 865.
Filmarea la 60fps este posibila doar la rezolutia 1080p. Oare de ce ? Terminalul dispune de hardware extrem de puternic care poate fara probleme 4K 60fps. Nu putem intelege de ce Motorola nu pune la dispozitie aceasta functie. In fine. Haideti sa ne focusam pe aspectele pozitive.
Partea buna este ca filmarea la 4K 30fps este realizata cu stabilizare. Pe timp de zi, calitatea video este atractiva iar functia de stabilizare este eficienta (imaginea ramane stabila chiar si atunci cand exista multa miscare). Filmarea 4K 30fps pe timp de noapte este decenta.
Va precizam ca in filmarile de noapte isi fac aparitia zgomotul si fenomenul de ‘screen tearing. Va informam ca sunetul din filmari este unul de calitate (bit rate de 257kbps, stereo, 48 KHz).
Motorola Edge Plus review in romana
Si acum urmeaza ceva foarte cool 🙂 Telefonul este capabil de filmare 6K 30fps (6016×3392). Noi am testat acest tip de filmare iar pe timp de zi, calitatea video este foarte buna. Era de asteptat.
Tinem sa va spunem ca 1 minut de filmare in 6K 30fps ocupa in jur de 400MB. Avand in vedere ca 1 minut de filmare 4K ocupa in jur de 315MB, putem spune ca nu-i rau deloc 🙂
In ceea ce priveste rulajul filmarii 6K 30fps, ea ruleaza si arata foarte bine pe telefon, insa pe alt device (desktop cu i7 4790K si grafica integrata sau desktop cu Ryzen 3 si Radeon RX580), noi nu am reusit sa rulam in conditii bune filmarea 6K.
Probabil ca un sistem cu procesor Intel sau AMD Ryzen mid-range sau high-end de generatie noua impreuna cu o placa grafica dedicata ar putea rula filmarea 6K 30fps in conditii ok.
In randurile de mai jos gasiti cateva filmari in 4K 30fps, 6K 30fps si 1080p 60fps. Va dorim vizionare placuta 🙂
Motorola Edge Plus review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA
Fotografiile selfie sunt captate de catre o camera frontala accesorizata cu urmatoarele: senzor 25-megapixeli, tehnologie Quad Pixel, mod portret, night vision (pozare pe timp de noapte), group selfie, filtre live, display flash, infrumusetare, fotografii active, mod manual, fotografiere RAW, filmare FHD 30fps etc
Cand te afli in modurile foto sau video ale camerei frontale, conturul camerei este luminat intr-o lumina alba, care palpaie usor.
Camera selfie asigura performante bune atat pe timp de zi, cat si in conditii low-light sau pe timp de noapte. Cu toate acestea, nu suntem prea incantati de filmare. Calitatea video este ok, insa filmarea este limitata la 1080p 30fps, ceea ce este dezamagitor pentru un telefon tip flagship. Nu trebuia sa lipseasca captura video in 4K (30 sau 60fps).
INTERFATA CAMERA FOTO
Motorola Edge Plus review in romana – GALERIE FOTO
MOD FOTO 108MP Ultra-Res
MOD FOTO 108MP Ultra-Res cu zoom 5X
MOD FOTO 108MP Ultra-Res zoom 10X vs MOD TELEPHOTO zoom 10X
MOD TELEPHOTO ZOOM 10X
MOD FOTO MACRO
MOD FOTO PORTRET
MOD FOTO STANDARD
MOD FOTO NIGHT VISION (pozare pe timp de noapte)
MOD FOTO PANORAMA
MOD FOTO ULTRA-WIDE
Motorola Edge Plus review in romana – FILMARI
VIDEO SAMPLE 4K 30FPS 1
VIDEO SAMPLE 4K 30FPS 2
VIDEO SAMPLE 6K 30FPS 1
VIDEO SAMPLE 6K 30FPS 2
VIDEO SAMPLE 1080P 60FPS
VIDEO SAMPLE 4K 30FPS (filmare pe timp de noapte)
Motorola Edge Plus review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In corpul de 9.6mm grosime sade un acumulator accesorizat cu un excelent 5000mAh. Asta in combinatie cu performantul chipset Snapdragon 865 ofera o autonomie excelenta. Mai multe detalii ve-ti descoperi in cateva clipe.
Va precizam ca bateria poseda fast charging 18W, wireless charging 15W si reverse wireless charging cu putere 5W. Avand in vedere ca avem de-a face cu cel mai performant telefon Motorola, noi consideram ca se putea mai bine decat incarcare rapida cu putere 18W.
Device-ul trebuia sa dispuna de macar 30W. Gratie fast charging-ului slab (pentru un flagship), incarcarea este lenta.
# Timpi incarcare
0% – 50% – 52 minute
50% – 100% – 1 ora si 54 minute
Incarcare full – 2 ore si 46 minute
Noi am avut ocazia sa testam si incarcarea wireless (partial) . Spunem partial deoarece padul nostru pentru incarcare fara fir are putere de 10W (bateria suporta pana la 15W).
# Timpi de incarcare
5% – 50% – 2 ore si 5 minute
50% – 100% – 2 ore si 48 minute
Incarcare full – 4 ore si 53 minute
Si acum haideti sa facem pasul spre autonomie. Aici situatia se prezinta excelent 🙂
Cu ecranul setat pe modul 90Hz, dupa 10 ore de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 8 procente. Va invitam cu drag sa va uitati peste capturile de ecran de mai sus pentru a afla cum am utilizat noi device-ul.
Avand in vedere cat de bine tine bateria in modul 90Hz, puteam trecea cu vederea testarea autonomiei in modul 60Hz. Insa, nu am facut asta 🙂
Cu ecranul setat pe modul 60Hz, dupa 10 ore de utilizare intensa si continua, din acumulator au mai ramas 39 procente. Dupa calculele noastre, cele 39 de procente ramase inseamna inca 2.5 – 3 ore de utilizare intensa si continua (poate ceva mai mult). Excelent 🙂
Motorola Edge Plus review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
Pe partea de conectivitate, smartphone-ul este bine pus la punct, ceea ce este ceva firesc din partea unui high-end.
# Functie 5G, functie 4G LTE Cat 22, slot single SIM (nano), WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, WiFi Direct, WiFi Hotspot, NFC, Bluetooth 5.1, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/BDS, jack 3.5mm, USB C 3.1
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va mentionam ca telefonul duce lipsa de slot MicroSD si slot Dual SIM.
Si acum haideti sa facem pasul catre senzori.
# Accelerometru, giroscop, proximitate, lumina, amprenta (incorporat sub ecran), barometru, compas, pedometru etc
Motorola Edge Plus review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia bolidului gasim incluse urmatoarele accesorii – husa tpu, cheita pentru slotul SIM, incarcator 18W, cablu USB C, casti 3.5mm si documentatie.
Apropo de husa, ea este realizata dintr-un plastic moale iar per total, calitatea husei este una buna. Husa permite pozitionarea smartphone-ului pe o suprafata tare cu spatele sau cu fata fara grija ca acestea pot fi zgariate. Marginile husei urca usor deasupra ecranului si deasupra modulului camerei principale.
Legat de castile oferite in dotarea standard, acestea sunt de tip in-ear si suna excelent (spre impresionant). Basul este puternic, volumul este generos iar claritatea este la ea acasa 🙂 Castile se fixeaza bine in urechi si sunt comode la utilizare indelungata.
Motorola Edge Plus review in romana – CONCLUZIE SI PRET
Dupa lunga perioada petrecuta alaturi de Motorola Edge Plus, putem afirma fara probleme ca terminalul este un high-end bun (spre foarte bun). Smartphone-ul poseda multe aspecte forte (configuratie, baterie, camere, display, constructie, design etc) iar asta este important intr-un device de acest gen.
Insa, suntem sinceri cu voi si recunoastem ca terminalul poseda diverse mici aspecte nereusite. Reusesc acestea sa stirbeasca impresia pozitiva pe care noi o avem despre device ? In nici un caz.
In ceea ce priveste pretul, terminalul poate fi gasit online (Altex) pentru suma de 4000 lei. Trebuie sa recunoastem ca este cam complicata existenta pentru terminalul Motorola in aceasta zona de pret.
Incepem cu flagship-ul Huawei P40 Pro. Smartphone-ul Huawei costa la fel iar per total, noi credem ca device-ul este superior. Va invitam cu drag sa cititi review-ul nostru pentru terminalul P40 Pro.
Apoi, pentru suma de 3900 lei (Altex) avem flagship-ul Samsung Galaxy S20 Plus. Exceptand chipset-ul (Exynos 990), per total, smartphone-ul S20 Plus este superior in comparatie cu Edge Plus.
Ar mai fi si terminalul Xiaomi Mi 10 Pro. Insa, smartphone-ul Xiaomi este mai scump (4300 lei pe Altex) iar in mare parte, device-ul este destul de similar cu Edge Plus. Aspectul unde terminalul Xiaomi este net superior este incarcarea (fast charging 50W, wireless charging 30W).
Pentru ca terminalul Motorola sa scape de presiunea aplicata de competitori, noi suntem de parere ca pretul lui Edge Plus trebuie sa cada in jurul valorii de 3500 lei.
PRO
- Design elegant si asamblare premium; durabilitate la stropiri cu apa
- Display OLED 90Hz de calitate
- Marginile curbate ale ecranului sunt luminate atunci cand primesti apeluri, notificari etc
- Performante si configuratie de top; Snapdragon 865, 12GB RAM LPDDR5, 256GB UFS 3.0
- Telefonul nu se incalzeste tare la utilizare intensa
- Sistem de operare Android 10 rapid si excelent optimizat
- Per total, camera principala performeaza bine (spre excelent); filmare in 6K 30fps
- Camera selfie face poze frumoase
- Baterie de 5000mAh; autonomie excelenta cu display-ul setat la 60Hz sau 90Hz
- Bateria dispune de wireless charging (15W) si reverse wireless charging
- Per total, scanner-ul de amprente este rapid si precis
- Difuzoare stereo de calitate; volum puternic si sunet clar
- Conectivitate bine pusa la punct – 5G, NFC, USB C, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ax etc
- Iesirea audio 3.5mm scoate un sunet de foarte buna calitate
- Husa de calitate si casti premium (jack 3.5mm) in dotarea standard
CONTRA
- Afisajul putea fi mai luminos in bataia directa a soarelui
- Scanner-ul de amprente da rateuri in bataia directa a unui soare luminos
- Modul foto Night Vision (pozare pe timp de noapte) putea fi mai bine optimizat
- Functia de zoom a flagship-ului Motorola este cu mult in urma rivalilor Huawei si Samsung
- Camera principala nu poate filma in 4K 60fps
- Camera selfie nu este capabila de captura video 4K
- Fast charging slabut (18W); incarcare lenta
- Fara slot Dual SIM si slot MicroSD
- Fara protectie IP68
- Pret mare
Am avut ocazia sa va aducem Motorola Edge Plus review in romana gratie partenerului nostru Motorola Romania.