Uite Realme C61 pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul cu un terminal entry-level infiltrat recent pe online-ul romanesc. Azi compunem articol pentru smartphone-ul C61 al brand-ului chinez Realme.

Va mentionam ca dispozitivul ofera cateva dotari interesante precum panou LCD bun, durabilitate la apa/praf, baterie cu fast charging si conectivitate decenta. Cu aceste aspecte precizate, haideti ca impreuna sa punem capat introducerii cu detalii despre pret 🙂 Terminalul este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru suma de 742 lei (6GB RAM/128GB).

Realme C61 pareri

PUNCTE CHEIE

# Panou LCD 6.74 inci, 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, luminozitate max 560 niti (minima de 1 nit), ratie ecran/corp 85.5%, 260PPI densitate pixeli

# Design – profil slim 7.8mm, protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa), carcasa durabila la caderi (max 1m), spate cu suprafata plata

# Configuratie – procesor Unisoc T612, 6GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare eMMC 5.1, acumulator 5000mAh cu fast charging 15W

# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, GPS/AGPS/GLONASS, scanner amprente (in butonul de power), tasta de power poate fi configurata pentru lansare de aplicatii

Realme C61 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va informam ca echipa GadgetLab a compus recent articol terminalului Realme C63 (fratele mai mare al C61).

Revenim la subiectul zilei. Display-ul prezent pe telefon este unul bun (pentru un entry-level). Avem luminozitate ok, refresh de 90Hz si rezolutie HD+. Daca ar fi sa reprosam ceva, diagonala de 6.74 inci este cam mare. Un ecran de 6.5 inci era mai mult decat suficient.

Mergem mai departe si ne indreptam privirea catre partea de design. Aici, Realme a inclus cateva dotari utile si clar interesante (protectie la apa/praf, durabilitate la socuri etc).

Pe partea de configuratie, lucrurile se prezinta bine. Chipset-ul Unisoc T612 preformeaza decent (peste 200.000 puncte in Antutu 9), setup-ul RAM + stocare (eMMC 5.1) este decent iar acumulatorul de 5000mAh dotat cu fast charging (15W) este si el in regula.

Ca si conectivitate, aspectul care ne-a atras atentia este tasta de power, ce poate fi utilizata pentru pornire de aplicatii. O chestie utila 🙂

Alte dotari ce merita a fi evidentiate

# Camera principala 50MP

# Sistem de operare Android 14 cu interfata realme UI

Realme C61 pareri

Realme C61 pareri – Un aspect de luat in seama

Terminalul dispune de camera selfie echipata cu 5-megapixeli. Nimic in neregula pana aici. Problema este partea de filmare. Realme nu s-a deranjat sa optimizeze device-ul pentru captura video selfie in 1080p (limitat la 720p). Urat ca producatorul procedeaza in acest mod 🙁

Noi banuim ca filmarea 720p este o limitare din partea aplicatiei Realme pentru camera. Chipset-ul Unisoc T612 poate video 1080p. Datorita acestui aspect, prin utilizarea unei aplicatii precum Gcam, noi suntem increzatori ca filmarea selfie in 1080p o sa fie disponibila.

CONCLUZIE

Noul Realme C61 este un smartphone entry-level decent. Insa, pentru ceea ce ne ofera device-ul, pretul de 742 lei este exagerat. Ca sa va faceti o idee precisa despre acest aspect, Motorola G04 costa 450 lei iar per total, smartphone-ul este superior modelului Realme (Moto G04 poseda stocare UFS, camera selfie capabila de video 1080p).

Avand in vedere cele precizate si faptul ca C61 este o aparitie noua, hai sa zicem ca ne putem impaca cu un pret de 520 – 550 lei (device-ul include incarcator si husa in dotarea standard).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Design – carcasa din plastic; culori – auriu, verde; 188 grame
  • Audio – difuzor pe marginea de jos; microfon cu noise cancellation
  • Senzori – compas, lumina dual (pe fata si spate), proximitate, giroscop, accelerometru

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).