Uite Realme 9 4G pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul cu bratele larg deschise si va aducem la prezentare un telefon mid-range recent infiltrat pe online-ul romanesc.

Articolul de pe ziua de azi are ca subiect principal versiunea 4G a smartphone-ului Realme 9. Tinem sa va precizam ca device-ul este adversar direct al atractivului terminal Xiaomi Redmi Note 11.

Mergem mai departe cu introducerea acestui articol si va precizam ca smartphone-ul Realme poseda cateva dotari cool.

Dintre acestea scoatem in evidenta panoul AMOLED, camera principala cu multi MP, stocare UFS, bateria performanta si design-ul elegant. Suna destul de bine 🙂

Incheiem acest segment al articolului cu detalii despre pret. Va precizam ca smartphone-ul Realme este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru suma de 1200 lei (4GB RAM/64GB) si 1300 lei (4GB RAM/128GB).

Realme 9 4G pareri

4 aspecte hardware care noua ne plac

Realme 9 4G pareri – DISPLAY

Inainte de toate, va informam ca device-ul largeste familia Realme 9 la un total de 5 device-uri. Celalalte 4 sunt Realme 9 Pro Plus, Realme 9 Pro 5G, Realme 9 5G si Realme 9i.

Revenim la ecranul dispozitivului. Mentionam ca smartphone-ul are la bord un panou AMOLED 6.4 inci echipat cu rata refresh de 90Hz. Excelent 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU ECRAN

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# Format 20:9

# Raport ecran/corp de 84%

# Rata touch sampling de 360Hz

# Luminozitate maxima de 1000 niti

# Protectie Gorilla Glass 5

# Scanner amprente incorporat in ecran; are functie de masurare ritm cardiac

# Perforatie pozitionata in stanga sus

O SCURTA OBSERVATIE

Va precizam ca ecranul device-ului este similar cu cel utilizat de Redmi Note 11.

Cum noi am pus laolalta review Xiaomi Redmi Note 11, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Realme 9 4G pareri – BATERIE

Ne pare bine sa va anuntam ca producatorul a acordat atentie sporita acestui segment hardware 🙂 Device-ul poseda combo-ul 33W fast charging + capacitate de 5000mAh.

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca noi am testat 3 telefoane dotate cu un combo similar.

Este vorba despre terminalele Motorola Edge 20 Lite, Xiaomi Redmi Note 9 Pro (review) si Motorola Moto G200 (review).

CONECTIVITATE

Incepem acest punct al prezentarii prin a va spune ca device-ul are jack 3.5mm (certificare audio Hi-Res) si slot MicroSD dedicat. Excelent 🙂

UITE RESTUL DE ECHIPAMENTE PENTRU CONECTIVITATE

# 4G, Dual SIM, WiFi 802.11 ac, WiFi hotspot, Bluetooth 5.1, USB C, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, deblocare faciala

# Senzori – compas, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru

Realme 9 4G pareri

Realme 9 4G pareri – SENZORUL PRIMAR AL CAMEREI PRINCIPALE

Relatam ca producatorul a pus pe device noul senzor mid-range Samsung HM6 108-megapixeli. Senzorul este urmasul modelului Samsung HM2 108MP.

Tinem sa precizam ca noi am testat cateva device-uri motorizate de camera Samsung HM2. Prima data scoatem in evidenta 2 telefoane testate destul de recent: Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G si Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G.

Apoi, alte 2 telefoane cu senzor HM2 108MP ‘butonate’ de noi sunt Motorola Edge 20 Pro (review romana) si modelul mid-range premium Motorola Edge 20 (review romana).

Revenim la senzorul Samsung HM6. El utilizeaza tehnologie Nanopixel Plus (9-in-1 pixel binning) care in conditii low-light, capteaza eficient lumina din jur. Pe langa asta, tehnologia actioneaza si pe partea de zgomot imagine (poze cu zgomot redus). Bine de stiut 🙂

Apoi, pe site-ul oficial Realme se precizeaza ca senzorul dispune de tehnologia Ultra Zoom, care capteaza fotografii cu zoom 3X (digital) de calitate comparabila cu pozele captate de o camera cu zoom optic 3X.

Hmmm… ce gluma buna 🙂 Oricat de mult ar evolua senzorii foto, functia de zoom digital nu are cum sa se apropie ca si performante de zoom-ul optic.

Avand in vedere aspectele enumerate, sunt sanse mari ca smartphone-ul Realme sa se descurce bine pe partile de fotografiere si filmare. Apropo de filmare, va precizam ca datorita chipset-ului, captura video este limitata la 1080p.

Mentionam ca alaturi de senzorul Samsung, gasim un senzor ultra-wide 8MP si unul macro de 2-megapixeli.

Realme 9 4G pareri – CUM E CONFIGURATIA ? DECENTA

Va informam ca smartphone-ul foloseste chipset-ul Qualcomm Snapdragon 680. In urma testarii terminalului Redmi Note 11 (are Snapdragon 680), noi ne-am convins ca chipset-ul asigura un nivel de performanta decent (in jur de 250.000 puncte in AnTuTu 9).

In zona de stocare si memorie, telefonul dispune de RAM LPDDR4X, tehnologie Dynamic RAM (memorie virtuala) si stocare tip UFS 2.2. Nu-i rau 🙂

Ca si configuratii, pe online-ul romanesc sunt disponibile 2: 4GB RAM/64GB si 4GB RAM/128GB.

CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Nu are protectie la apa/praf

# Nu are boxe stereo

# Nu are NFC

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam in partea de inceput ca Realme 9 4G este adversar direct al smartphone-ului Redmi Note 11.

Avand in vedere acest aspect, putem spune ca terminalul Xiaomi castiga mult teren in fata oponentului prin prezenta in dotarea standard a protectiei IP53 si a boxelor stereo. In ceea ce priveste NFC-ul, el lipseste si de pe Redmi Note 11.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata realme UI 3.0
  • Camera selfie 16-megapixeli, video 1080p 30fps
  • Design – carcasa din plastic; culori – galben, alb, negru
  • 160.2 x 73.3 x 7.99mm si 178 grame
  • Altele – 2 microfoane
  • Accesorii – husa, folie

Realme 9 4G pareri – CONCLUZIE

Noul Realme 9 4G este un mid-range bun, insa preturile de lansare sunt un pic cam mari (1200 lei 4GB RAM/64GB si 1300 lei 4GB RAM/128GB).

Ca sa va faceti o idee precisa despre ceea ce vrem sa spunem, versiunea 4GB RAM/128GB de Redmi Note 11 costa in acest moment 940 lei. Per total, smartphone-ul Xiaomi este superior modelului Realme.

Daca punem la socoteala noua camera Samsung de pe Realme 9 si faptul ca device-ul este o lansare recenta, hai sa zicem ca un 950 – 1000 lei pentru versiunea 4GB RAM/64GB este un pret corect.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).