Americanii de la Qualcomm se pregatesc de “zor” pentru lansarea celui mai performant procesor din istoria companiei. Este vorba despre mult anticipatul chipset Qualcomm Snapdragon 835.

Procesorul va fi dezvaluit oficial saptamana viitoare in cadrul evenimentului tech CES 2017. Festivalul tehnologic se va desfasura in Las Vegas intre 5 si 8 Ianuarie.

Snapdragon 835 este un procesor cu 8 nuclee tactat la frecventa de 2.2GHz. Chip-ul este fabricat cu procesul tehnologic Samsung FinFET pe 10 nanometri. Chipset-ul vine la pachet cu placa grafica next gen Adreno 540.

In comparatie cu placa video Adreno 530 regasita pe procesorul Snapdragon 820, noul Adreno 540 ofera un spor de performanta cu 30 de procente mai mare. Pe langa performantele crescute, placa video este mai eficienta cu 40% din punct de vedere al consumului de energie.

Cea mai importanta imbunatatire adusa de noul Qualcomm Snapdragon 835 este tehnologia de incarcare Quick Charge 4.0.

Conform producatorului, tehnologia este capabila sa incarce un smartphone de la 0 la 50% in doar 15 minute. Quick Charge 4.0 furnizeaza in 5 minute de incarcare suficienta energie pentru o autonomie de 5 ore.

In comparatie cu functia de incarcare Quick Charge 3.0, noua ‘inventie’ este cu 20 de procente mai rapida si cu 30 la suta mai eficienta din punct de vedere energetic.

Snapdragon 835 introduce noua inovatie intitulata INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage). INOV este un algoritm care detecteaza in orice moment de cate resurse hardware are nevoie smartphone-ul sau orice alt device mobil.

Functia Dual Charge aduce doua unitati de “power management” in smartphone. Prin incarcarea device-ului via Dual Charge, timpii de incarcare scad iar nivelul de temperatura afiseaza o valoare redusa.

Noul procesor Qualcomm Snapdragon 835 va echipa majoritatea “navelor amiral” care vor fi lansate in 2017. Printre acestea se numara Xiaomi Mi 6, LG G6 si mult asteptatul Samsung Galaxy S8.

Via: Gsmarena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele mid-range si high-end de peste 6 inci. Recent am facut pasul catre smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3, un fost flagship care inca arata si se misca excelent.